Nu ati fost de acord cu cheltuielile, iteleg, dar cu restul?
Ati cerut martori, probe, ceva? Avocatul a argumentat in intampinare impotriva cheltuielilor de judecata?
Ati aratat de ce solicita reclamanta incredintarea etc.? Va intelegeati cu ea in deciziile privind copilul?
Variante:
1. nu luati avocat si nu argumentati corespunzator respingerea cheltuielilor, rezultat: veti plati cheltuielile, recte avocatul reclamantei;
2. nu luati avocat si argumentati corect, nu platiti cheltuieli;
3. luati avocat si cheltuielile se compenseaza, deci va platiti numai propriul avocat;
4. luati avocat, argumenteaza corespunzator si instanta tot va obliga la cheltuieli, deci platiti 2 avocati.
In practica, mai des apare 1 si 3.
Cu restul am fost de acord , adica sa-i incredintez copilul si sa platesc pensie alimentara , chiar am anexat la dosar un document care atesta veniturile realizate in ultimele 6 luni .
Nu am cerut martori si probe fiindca am considerat ca nu este nevoie eu prin aceasta intampinare nedorind altceva decat sa arat ca nu sunt de acord cu motivele ce le-a invocat ea cand a deschis acest proces . Ea ca motivatii a avut faptul ca nu am dorit copilul , ca nu m-a interesat nimic ce este legat de acesta , ca nu am contribuit cu nimic la cresterea lui si ca nu poate tine legatura cu mine decat telefonic eu fiind insurat lucruri total eronate fiindca de cand am aflat de sarcina ( luna a saptea) atat eu cat si sotia mea am sprijinit-o moral , la nastere am contribuit cu bani , fiecare programare la medic eu am facut-o si am fost prezent de fiecare data , la vaccinuri la fel ne-am inteles sa platim eu unul ea unul , iar vizitele au fost de cel putin 2 ori pe saptamana cand am putut ajunge acolo , I-am propus sa imi iau concediu de crestere a copilului si banutii sa ii punem intr-un cont pe numele copilului dar nu a fost de acord , am fost prezent la toate evenimentele importante din viata copilului si am contribuit in limita posibilitatilor . Acestea au fost motivele pe care le-am scris in intampinare , motive pentru care ii solicit eu ei plata cheltuielilor de judecata . Intampinarea a fost redactata de un avocat pe baza celor ce i-am povestit si continutul mi s-a parut ok cu toate ca stiam ca daca dau tot ce imi cere din prima infatisare nu mai platesc cheltuieli de judecata . Din cauza ca nu stau foarte bine cu banii nu am solicitat instantei un program de vizitare ,considerand ca ma pot intelege cu mama copilului cu toate ca desi m-am inteles cu ea pana acum tot m-am trezit cu o citatie pe nepusa masa cand de fapt avea destul timp sa imi spuna ca a solicitat incredintarea . Eu sper ca o sa fie totul bine pe 10 mai fiind urmatoarea infatisare cand se va audia primul ei martor .
=D> Pentru ce naiba martor daca ati fost de acord? Mare minune, se duce spre plata cheltuielilor de judecata. De catre dv.
Si daca avocat nu, nimic nu, ce treceti dv. la cheltuielile de judecata?
Daca in instanta doriti sa va contraziceti argumente, asta inseamna ca nu va mai incadrati unde au spus colegii... si veti plati cheltuieli.
I-ati cerut cheltuieli...
V-ati gandit cum suna asta?
Vina mama si spune: vreau copilul si cheltuieli; vine tatal si spune: ia-l, ai dreptate, da' plateste mata cheltuieli de judecata ca nu-mi place partea din pagina doi scrisa in paragrafele 2-5...
Ideea e simpla: ii dati dreptate si nu se mai judeca pe probe (macar nu si martor) sau reiese ca nu prea ii dati dreptate si platiti cheltuieli.
Ca sa nu platit nu ajunge sa nu va aparati, asta nu inseamna o recunoastere a pretentiilor.
Tind sa cred ca varianta 1 va fi aleasa de jude, poate ne spuneti si noua!
Avocata pe care am contactat-o si care mi-a redactat intampinarea a spus ca acestea sunt procedurile fiindca ea trebuie sa convinga instanta ca poate avea grija de copil si asta se face numai dupa audierea unui martor si dupa ancheta sociala care trebuie sa ajunga la dosar cat mai repede . Am avocat dar nu am semnat nici un contract fiindca nu am stiut daca va mai continua actiunea tinand cont de faptul ca ii acord custodia si pensie alimentara . Din acest motiv am pus aceasta intrebare in forum sa aflu exact daca am nevoie in continuare de avocat .
Din primul dv, mesaj am inteles altceva.
Daca parintii sunt de acord, nu vad de ce audierea martorului, cine l-o fi propus? Eu nu cunosc necesitatea acestei proceduri.