avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1039 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Ce trebuie sa fac dupa ce am infiintat societatea ?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Ce trebuie sa fac dupa ce am infiintat societatea ?

Buna ,
Apelez din nou la dvs pentru noi sfaturi. Am ridicat certificatul de inregistrare a firmei de la Registrul comertului, ca firma sa fie in legalitatea ce trebuie sa fac incontinuare? Mentionez ca sediul firmei l-am trecut pe locuinta unde stau dar activitatea propriu zisa a firmei se va desfaura la un alt sediu pe care intetionez sa il inchiriez. Nu stiu ce trebuie sa fac si sfaturi nu prea am de unde sa "accesez ":).
Stiu ca trebuie sa imi caut un contabil si in afara de aceasta care sunt pasii pe care trebuie sa urmez.
Multumesc pentru intelegere si astept raspunsurile dvs :)
O zi buna
Cel mai recent răspuns: ne_nicku , utilizator 19:56, 6 Martie 2007
@loredana.simion:

trebuie sa intelegi ca fiecare iti raspunde atit cit stie.
nu trebuie sa te enerveze acest aspect.:D
pt. informatii complete si avizate incheie un contract cu un avocat/consilier juridic/etc, plateste... si rezolvi problema.;)

in alta ordine de idei: convoci adunarea generala a membrilor, pui in discutie problema deschiderii sucursalelor.
adunarea generala a membrilor hotaraste.
hotarirea se depune la instanta -judecatoria in a carei raza veti deschide sucursala-- insotita de o cerere pt. deschiderea sucursalei.
vezi OG 26/2000 ref. la asociatii si fundatii.
succes!
Ultima modificare: Luni, 5 Martie 2007
Gabriela PĂDURARIU, Alte profesii

Pentru depunere documentatiei la registrul comertului pentru deschidere punct de lucru de ce acte am nevoie si stiti in cat timp mi se elibereaza actele si de cati bani am nevoie ?
Inca o intrebare este normal ca banca sa iti retina certificatul constator in original ?
Multumesc

in primul rind de contractul pe locatia la care doresti sa deschideti p.l.
vezi la registrul comertului, de obicei dureaza f. putin.
nu, banca nu are voie sa-ti retina certificatul in original (doar copie) si in general nicio institutie nu are voie.
Ca sa dau un raspuns complet inseamna sa scriu cateva pagini...
Daca o luam asa depinde si de modul in care este redactata Hot Ad Gen, este posibil ca aceasta sa nu fie publicabila si sa fie nevoie de un act adit.

Apoi... pentru inchiriere cauti spatiu, apoi inchei contract inregistrat la Adm Fin teritoriala, nu cred ca trebuie sa scriu astea, nu?

In functie de activitatea desfasurata in locatia resp, este nevoie uneori de autorizatii etc.

La reg com te duci cu un dosar care contine ce acte crezi tu, referitoare la: identificarea firmei, spatiu, hotarere/act adit; formularele iti spun cei de la informare initiala care iti sunt necesare, ele trebuie semnate de imputernicit sau de administrator; cel care iti preia dosarul iti va face in scris, in cazul in care dosarul este incomplet, toate observatiile necesare, ca la copii.

Taxa este in functie de marimea hot/act adit, in jur de 300 lei (pentru o hot de cam o pag.).

Cam asta imi vine acum in cap.
Certificat constatator: este un document oficial eliberat de reg com prin care societatea dovedeste unele date detinute de reg cu privire la ea: ca are anumite active etc.
Nu stiu pentru ce vi l-a cerut banca, insa daca este vorba de un imprumut, evident ca functionarul respectiv avea nevoie pentru asta de anumite date oficiale si l-a retinut ca sa poata dovedi, fie superiorilor fie ulterior in cazul unui litigiu, ca a fost de buna credinta si s-a interesat despre starea firmei respective.

Raspuns: da, e normal. Gabriela, este un constatator.
Ultima modificare: Luni, 5 Martie 2007
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
Buna ziua, tuturor!
Am o ruga minte: societate nou infiintata nu are acele autorizatii (sanepid, pompieri...), am inteles ca trebuie sa ma duc la reg. com. ca sa le scot. Sunt obligatorii pentru sediu?
Va multumesc mult de tot!!

Alte discuții în legătură

Inregistrare punct de lucru in cazul sucursalelor Emil Lasconi Emil Lasconi ART. 43 (1) Sucursalele sunt dezmembrăminte fără personalitate juridică ale societăţilor comerciale şi se înregistrează, înainte de începerea ... (vezi toată discuția)
Suspendare activitate punct de lucru allyna allyna Buna ziua! As dori sa stiu ce acte sunt necesare pentru suspendarea activitatii unui punct de lucru ( la celelalte puncte de lucru ale societatii activitatea ... (vezi toată discuția)
Recodificare la declararea pct de lucru !? adina m adina m Daca fac declararea punctului de lucru la ORC trebuie sa fac si recodificarea odata cu aceasta mentiune ? După ce am mentiunea si incheierea de la ORC declar ... (vezi toată discuția)