avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1003 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... stabilirea raspunderii personale : refuz prezumat ?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

stabilirea raspunderii personale : refuz prezumat ?

Lichidatorul formuleaza cerere pt. stabilirea raspunderii personale in care sustine in fals (fapt usor de demonstat cu inscrisuri) ca nu a fost inregistrata la orc modificarea intervenita la statutul societatii, respectiv schimbarea sediului social. Piritul(fostul administrator al sc) depune inscrisul doveditor, respectiv Incheierea de inscriere mentiuni , din care reiese fara echivoc ca mentiunea a fost facuta la orc.
Instanta nu se pronunta pe acest inscris.
Mai mult, lichidatorul cere instantei stabilirea raspunderii personale a fostului administrator al sc prezumind refuzul prezentarii evidentei contabile. Or, lichidatorul nu a cerut niciodata fostului administrator al sc actele contabile.
Se poate prezuma refuzul ? Acesta nu trebuie sa fie explicit ?
Cel mai recent răspuns: Gabriela PĂDURARIU , Alte profesii 18:05, 10 Aprilie 2007
nu cred ca refuzul se prezuma, ci tre dovedit.
da, asa cred si eu.
da' sa vedem ce spune onor inst.!:D
am tras tare si pe incalcarea de catre admin. judiciar a atributiilor de serviciu stabilite cf.l:85/2006.
Auzi, gabriela, pe bune, eu prezum ca esti surda! Nu am facut nimic sa vad daca e asa, nu ti-am cerut nr. de tel sa te sun... da' eu cred ca esti surda pentru ca nu te aud pe sait...
Daca administratorului nu i s-a pus in vedere sa prezinte documentele, de unde prezumtia asta? Exista vreo prezumtie legala in sensul asta (eu nu cunosc...)? Si atunci de unde?
Serios, prezumtia, in drept, trebuie sa se bazeze pe ceva: decurge din lege, din anumite imprejurari de fapt etc. nu de aiurea... de nicaieri...
E stupida sustinerea asta, nu crezi? Ca as scrie si eu intr-o actiune ca prezum ca am dreptate, deci nu mai trebuie sa-mi dovedesc sustinerile, prin urmare paratul sa demonstreze contrariul...#-o
Nu cred, cel putin sper, ca judecatorul ala nu va fi atat de deplasat incat sa dea dreptate acestei... prezumtii...
Cum a sustinut-o, apropo?
scumpa liliana, te-ai trezit cu fata la perna azi?
sau ai citit topicul de la dreapta la stinga?
auzi, asa sa-i abordezi pe necunoscatori, nu pe mine!

da draga mea: sindicul a pronuntat o sentinta pe un refuz presupus al administratorului de a pune la dispozitie actele contabile lichidatorului!
lichidatorul nu i-a cerut niciodata administratorului sc sa prezinte actele.
:O:O:O
Draga gabriela, pe bune, nu stiu ce sa spun, #-o, am ramas socata! Adica am fost de partea ta si te superi pentru ca... am dat un exemplu glumet? Bine, de ras de-a binelea?
Nu stiu cat s-a pronuntat deja instanta, poate aici n-am fost chiar atenta, dar tu insati spui ca sa vedem ce spune onor. instanta... ma insel?

Serios, regret ca ai inteles asa lucrurile, nu te-am luat nici de necunoscatoare nici de nimic. Pur si simplu am sustinut argumentul conform caruia refuzul nu se poate prezuma printr-un exemplu haios... sau asa mi s-a parut mie. Ca tot spuneai zilele trecute ca iti plac oamenii cu simtul umorului. Exemplul era exagerat in mod intentionat, tocmai ca sa reiasa cat mai clar ca, pentru a merge pe o prezumtie, aceasta trebuie sa aiba la baza ceva serios si nu... lipsa boxelor la calculatorul me...
Sper ca m-am facut mai bine inteleasa de aceasta data.

Alte discuții în legătură

Motiv de recurs? Gabriela PĂDURARIU Gabriela PĂDURARIU Instanta de fond, desi este sesizata prin Intimpinare ca administratorul judiciar nu si-a indeplinit atributiile care-i reveneau cf. lg:85/06, nu ia nicio ... (vezi toată discuția)
Daca imobilul e cumparat de o persoana casatorita, cine semneaza contractul de comodat? meledof meledof Daca doresc sa imi infiintez o firma cu sediul intr-un apartament.Am facut rost de copie dupa actul de proprietate , daca sunt 2 proprietari (sot si sotie) si ... (vezi toată discuția)
Control fiscal firma in faliment proffex proffex Buna ziua, am si o problemea. Daca s-a dispus intrarea in faliment in procedura simplificata a unei societati si a fost numit lichidator, care inca nu si-a ... (vezi toată discuția)