avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere art. 65 din Codul muncii (desfintarea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere art. 65 din Codul muncii (desfintarea postului)

Buna ziua. Viitorul angajator poate vedea ( ex. la Itm) ca incheierea contractului meu de munca este prin concediere, art 65 litera b? Situatia este astfel : contractul meu de munca inceteaza luna aceasta pe 30. Viitorul angajator poate vedea ca eu am fost concediata (in baza art 65 litera b)?
Astept un raspuns.

Va multumescv anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 11:00, 24 Aprilie 2010
iulia27 a scris:

Deoarece majoritatea angajatorilor sunt sceptici in ceea ce priveste recrutarea unor candidati care au fost restructurati, nu as vrea sa mentionez ca am fost restructurata.
As dori sa stiu in situatia in care eu ii comunic viitorului angajator ca mi-am dat demisia,acesta va putea afla amanunte referitoare la inchiderea fostului meu contract de munca, in momentul in care se va duce sa inregistreze contreactul la itm?


Nu are cum sa afle de la ITM, ci din carnetul dvs de munca in care este inregistrat temeiul de drept al incetarii raportului dvs de munca cu fostul angajator.
Pana in prezent nu am carte de munca..am lucrat pe baza unui contracr de munca...in ceea ce priveste scrisoarea de recomandare, sefa mi-a zis ca nu-i nici o problema si ca imi va da
1. Sa stiti ca postul ocupat de dvs. a fost desfiintat (dvs. ati ramas aceeasi) si asta nu este vina dvs. ci a angajatorului.
2. De unde stiti ca demisia este privita cu ochi buni de viitorul dvs. angajator? De unde stiti ca nu se gandeste ca s-ar putea sa procedati la fel si cu el?
pneagu a scris:

Concedierea in cazul desfiintarii unor posturi se face cu art.65 (1). Beneficiati de o perioada de somaj de 20 de zile lucratoare.. .


Sa nu inteleaga gresit userul, 20 zile de preaviz, nu somaj.
Oricum, va complicati cu o intrebare care nu cred ca intereseaza vreun angajator, daca vrea sa va primeasca la munca.
Din cate inteleg din cele relatate de dumneavoastra, luati contractul de munca si carnetul de munca ca doua lucruri separate si nu este asa.


Art. 10 din Codul muncii prevede faptul ca: contractul individual de munca este contractul in temeiul caruia o persoana fizica, denumita salariat, se obliga sa presteze munca pentru si sub autoritatea unui angajator, persoana fizica sau juridica, in schimbul unei remuneratii denumite salariu.

Iar din art. 296 alin.(1) din codul Muncii aflam ca: vechimea in munca stabilita pana la data de 31 decembrie 2010 se probeaza cu carnetul de munca.

Daca totusi nu vi s-a intocmit carnet de munca si aveti la dosarul de personal declaratie data pe propia raspundere ca nu pana atunci nu vi s-a intocmit carnet de munca, la incetarea activitatii ar trebui sa vi se elibereze o adeverinta de vechime.

Este adevarat, daca nu aveti carnet de munca, la noul loc de munca nu are cum sa se afle in baza carui articol vi s-a inchis contractul. Dar nu va inteleg, va puteati face griji daca va inceta contractul din motive disciplinare, in cazul dumneavoastra nu e cazul, mai ales in perioda actuala cand foarte multi angajatori isi inchid sau restrang activitatea.

Alte discuții în legătură

Cum pot beneficia de somaj in cazul in care nu imi dau demisia la cererea angajatorului? FlorianCatineanu FlorianCatineanu Buna ziua, de curand am fost anuntat verbal de catre firma la care lucrez ca sunt in preaviz de 15 zile, si sa imi aleg modalitatea de a parasi ... (vezi toată discuția)
Litigii de munca florin40 florin40 Astazi am primit dispozitia de concediere in baza art.65 aliniatul1 .Dispozitia avand data de 18.08.2012.Cand am primit cartea de munca a fost specificat in ea ... (vezi toată discuția)
Somaj dorinette dorinette am fost in concediu de maternitate iar in septembrie 2010 am inceput munca .Am lucrat pana la inceputul lunii mai si din cauza faptului ca nu am cu cine lasa ... (vezi toată discuția)