ma intereseaza si pe mine daca ma poate ajuta cineva.
bunica mea a decedat ea este trecuta in c.f.ca fiind proprietara a unui imobil,bunica are un sot pe bunicul care traieste impreuna au 2 fete,intre bunica si bunic sa facut un testament in care bunica ii lasa la moartea ei toata averea ei bunicului,precizez ca au trecut 2,5 ani de la moartea bunicii.bunicul meu vrea sa ii lase imobilul mamei mele deci unei singure fiice si celeilalte fiice sa nu ii dea nimic...se poate face asa ceva?cum se poate face?in momentul de fata bunicul este proprietar daca intre bunica si bunic sa facut testament?cum se poate rezolva acest lucru deoarece cealalta fiica a bunicului nu este de acord ca bunicul meu sa ii lase averea surorii ei...va rog sa ma ajutati daca se poate..
ok..partea interesanta este ca bunicul vrea ca una dintre fiice sa mosteneasca averea adica mama mea...deci numai dupa ce ajunge 3 ani numai atunci poate sa ii faca act de vanzare cumparare mamei mele?cat de sigur pot fi ca cealalta fiica nu va mai avea drept de mostenire?cui ma pot adresa?unui notar sau avocat?va multumesc pt raspunsurile d-voastra
Ok, atunci stati linistiti cu totii cateva luni.
Dupa ce se implinesc cei trei ani nici o instanta nu o sa mai admita vreo cerere in reductiunea liberalitatilor excesive. Deci ramane bunicul cu tot, cum doriti dvs.
Dupa aceea, trebuie sa mearga la notar sa ii faca act de vanzare-cumparare mamei dvs. Va trebui sa aibe cadastru, intabulare si certificatul de mostenitor de la bunica. Banuiesc ca el a dezbatut succesiunea dupa bunica, in baza respectivului testament. Daca nu, trebuie sa faca acest lucru, tot la notar - inainte sa ii vanda mamei dvs.
Din momentul trecerii celor 3 ani, nu mai poate nimeni ataca nimic.
Daca scrie ca mostenitor e bunica, inseamna ca nu e dezbatuta succesiunea, trebuia sa apara bunicul ( conform testamentului). Asteptati sa treaca cei trei ani si faceti dupa aceea mai bine.
Nu e suficient sa existe un testament, trebuie sa intre in posesia masei succesorale, si asta se face in urma dezbaterii succesiunii.
Nu are nici o importanta impozitul, se plateste cu penalitati, nu e nici o problema.
Reductiunea liberalitatilor excesive se poate solicita in instanta de catre mostenitorii rezervatari atunci cand le este incalcata rezerva succesorala printr-un testament ( in favoarea altcuiva sau doar a unuia dintre ei) sau prin donatii facute in timpul vietii. Bunurile testate ( lasate prin acel testament) sau donate se pot intoarce astfel in masa succesorala si se impart intre mostenitorii rezervatari. Dvs. nu aveti interes in acest moment sa se ceara reductiunea. Dvs. si mama trebuie sa panditi sa treaca cei trei ani.
deci.. in testament bunica ii lasa bunicului proprietatea ..dupa 3 ani bunicul trebuie sa mearga sa dezbata mostenirea?asta trebuie facuta la notar sau prin actiune in instanta?toti notarii la care am fost nu mi-au spus ca dupa 3 ani bunicul ii mostenitor ci bunicul si cele 2 fete...unde trebuie sa merg cu bunicul dupa 3 ani?la notar?
Testament
elizabeta
buna ziua, as dori sa stiu daca beneficiez si eu ca sotie supravietuitoare de testamentul sotului meu pe care la primit mostenire de la parintii lui (eu nu ... (vezi toată discuția)