ma intereseaza si pe mine daca ma poate ajuta cineva.
bunica mea a decedat ea este trecuta in c.f.ca fiind proprietara a unui imobil,bunica are un sot pe bunicul care traieste impreuna au 2 fete,intre bunica si bunic sa facut un testament in care bunica ii lasa la moartea ei toata averea ei bunicului,precizez ca au trecut 2,5 ani de la moartea bunicii.bunicul meu vrea sa ii lase imobilul mamei mele deci unei singure fiice si celeilalte fiice sa nu ii dea nimic...se poate face asa ceva?cum se poate face?in momentul de fata bunicul este proprietar daca intre bunica si bunic sa facut testament?cum se poate rezolva acest lucru deoarece cealalta fiica a bunicului nu este de acord ca bunicul meu sa ii lase averea surorii ei...va rog sa ma ajutati daca se poate..
deci, de la decesul bunicii au trecut 2, 5 ani .
mostenitori sunt bunicul si cele doua fiice . daca mai lasa sa treaca o perioada de timp de inca o jumatate de an, aproximativ, fara a intreprindee vreun demers , bunicul va fi unic proprietar al bunurilor bunicii.
dupa implinirea termenului de 3 ani de la decesul bunicii , bunicul sa se prezinte la un birou notarial, in vederea dezbaterii succesiunii dupa bunica.
se va prezenta singur , va spune ca mai exista doi succesori ( fiicele sale ) , dar ca dansele nu au vocatie succesorala , fiind indepartate dela succesiune prin acel testament lasat de bunica in favoarea dansului .
si ca au trecut trei ani de la data la care dansele ar fi putut ataca in instanta testamentul .
prin urmare, ulterior dezbaterii succesiunii , bunicul va intabula proprietatile in CF pe numele dansului, ulterior putand lasa cui doreste bunurile sale. ;)
deci,astazi am fost la un avocat caruia i-am spus ca vreau ca bunicul sa fie titular pe proprietate ,el mi-a spus ca nu exista asa ceva ca se poate ca dupa 3 ani in baza testamentului bunicul sa devina titular fara cele 2 fiice?oare acest avocat este incompetent?s-au schimbat legile sau numai aici la mine in zona exista asemenea specimene care nu au nimic in comun cu a cunoaste legea?va rog sa ma ajutati..
cine poate sa imi spuna care este legea sau unde scrie in codul civil faptul ca dupa 3 ani pe baza testamentului se poate intabula persoana caruia a i-a fost lasat testamentul cu toate ca exista mostenitori rezervatari?
Testament
elizabeta
buna ziua, as dori sa stiu daca beneficiez si eu ca sotie supravietuitoare de testamentul sotului meu pe care la primit mostenire de la parintii lui (eu nu ... (vezi toată discuția)