avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintare minori. Ce se ia in considerare, viitorul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintare minori. Ce se ia in considerare, viitorul copiilor sau "mama centrul universului?"

O sa incerc sa fiu cat mai succint pentru a incerca sa "starnesc" interesul iar mai apoi sper sa putem intra si in detalii.
Pe scurt : Sotia mea a introdus cerere de divort dupa o casnicie din care au rezultat trei copii, doi baieti si o fata. Motivele reale ale divortului: s-a stins flacara, responsabilitati multe, ambitii putine... Motivele expuse in cererea de divort: racirea relatiilor, din culpa comuna, fara motivatie.
Cereri: divort din culpa comuna fara motivatie, incredintarea celor 3 copii, 33% pensie alimentara.
Motivatie: mama e totul pentru copil, varsta frageda (Cezar 4 ani si 5 luni, Ady 2 ani si 9 luni, Ioana , 10 luni), relatie afectiva speciala, faptul ca are posibilitatea ca sa nu deplaseze copii din casa, astfell ei nu sunt expusi factorilor de risc. (Chiar e de dorit ca un copil de 4 ani si 5 luni sa stea numai in casa???)
Intentiile mele: Incredintarea copiilor mie (momentan doar a baietilor), incredintarea catre mama a fetitei, 33% pensie alimentara pentru fetita.Program de vizita ea pentrubaieti, eu pentru fetita. Pana atunci, ordonanta presedentiala pentru a putea fi si eu impreuna cu copiii.
Alte detalii: La despartirea in fapt aceasta a parasit domiciliul ( fiind luata de catre parintii ei) si s-a mutat la Ostrov ( pana atunci locuind in Constanta). Dupa perioada de "furtuna" a parut ca incepem sa ne intelegem in privinta copiilor, hotarand de comun acord cand si pe ce perioada sa stea cu ea (si parintii ei ) la Ostrov, cand si pe ce perioada sa stea cu mine (si parintii mei) in C-ta.
Toata "intelegerea" s-a naruit cand, dupa sarbatorile de iarna am dus copiii la ea la Ostrov (conform intelegerii cu ea) efectiv m-am trezit cu usa in nas primind un mare flit pe motiv ca "se chinuie copii sa stea cand cu un parinte, cand cu celalalt, e mai bine sa stea doar cu unul singur, pentru stabilitate... De atunci nu mi-am mai vazut copii, nu mai pot discuta cu nimeni din partea lor...
Alte detalii: La ostrov locuieste impreuna cu parintii ei, singurul lor venit fiind indemnizatia de crestere a copilului si alocatiile.
Relatia si " afectivitatea" deosebita cu care a avut grija de copii e mult exagerata, si degeaba a stat ea tot timpul langa ei daca baiatul cel mare a fost luat de doua ori cu ambulanta datorita unor mini-accidente casnice cand era doar sub supravegherea ei, iar cum telenovelele sunt mult mai interesante decat cititul unei povesti copiilor nici unul dintre ei nu vorbeste... (Am fost la psiholog, sunt apti fiziic, psihic si intelectual, pur si simplu nu a avut atrenamentul pentru a deprinde cele cateva mii de cuvinte care sunt uzuale in vocabularul unui copil de 3-4 ani). Degeaba a stat mama tot timpul langa ei, daca nu si vorbeste cu ei...
Cezar (baiatul cel mare) la 2 ani a avut nevoie de tratament ortopedic ( proteza la picior ) pentru a i se indrepta osul foarte curbat. Ajunsese in acest stadiu datorita pozitiei incorecte in care se aseza si statea foarte mult timp. Degeaba a stat mama tot timpul langa el, daca nu il si supravegheaza si corecteaza...
Cate mame de aici pun in biberonul copiilor fanta sau cola? Cate mame de aici hranesc copii doar o data pe zi, undeva pe dupa-amiaza- seara?
Locatia si mediul in care traiesc acum: Ostrov de C-ta, o localitate dupa cum era catalogata intr-un articol din Cuget Liber " uitata de lume". La 140 km de C-ta, sau vre-o 60 de mangalia, complet izolata de restul lumii iarna...
Crescuti de o femeie care nu poate hotari singura, dominata de catre parinti, unde alcoolul, violenta si scandalurile sunt la ordinea zilei.
Ea ( sotia ) 29 ani, nu a lucrat decat cele 12 luni necesare pentru concediu maternal ( la firma sorei mele, intelegeti..). Venit actual:concediu maternal si alocatiile copiilor. Venit viitor la incheierea concediului maternal: doar alocatiile. (Administratorul firmei, sora mea, decedand din pacate...:sorry: ). Posibilitate de angajare in Ostrov: foarte mica...
Mama ei (soacra): Venit trecut, prezent si viitor: 0 Internata in tinereti prin spitale de psihiatrie...
Tatal ei : Venit trecut : sudor prin diverse tari, localitati, numai contracte prin diverse tari si localitati, toate pe durata determinata. aproape intreaga sa "cariera" profesionala a decurs in acest fel, momentan de vre-un an fara venit.
Mai este un membru al familiei: Alexandrion.....
Cadru social pentru crestea copiilor:
Locuinta: Casa frumoasa, teren 250 m, apa calda cand faci focul
Ostrov: 30 km de Calarasi ( cu bacul, iarna impracticabil), 140 km de Constanta, institutii: gradinita si scoala generala,, cel mai apropiat spital la Baneasa ( 30 km). . Posibilitati de a practica un sport sau alta activitate extrascolara: 0 . Posibilitati de recreere ( teatru de papusi, oraselul copiilor, parc de distractii pentru copii, etc.): 0 .

Partea adversa ( eu )
la fel ca si ea, nu detin locuinta proprietate. In toata perioada casniciei am stat in chirie ( apartament cu 2 si apoi 4 camere).
Ce se poate dovedi: ca mi-am luat in serios toate atributiunile pentru ca familia sa nu sufere de nici un fel de lipsuri. Am depus eforturi (impropriu spus eforturi, penru mine a fost o deosebita placere) ca ei sa fie cat mai fericiti si deschisi: excursii diverse, munte, oraselul copiilor, jucarii cat mai diverse, urmarirea comportamentului social etc etc
Afectivitatea copiilor: Cezar daca mama lui se culca, si presupunem ca eu ramaneam inca sa lucrez la calculator, venea si se culca la mine in brate...). E destul de concludent?
Mediul in care solicit instantei ca ei sa traiasca:
Eu, ca si ea , fara locuinta proprietate , cu un venit destul de stabil ( subofiter MAI, avansat in functie ultima oara acum 6 luni ) . Ca si fire faptul ca nu am luat niciodata somaj iar acum castig inclusiv de pe urma publicitatii de pe site-urile mele spune ceva? Fumez , beau doar ocazional ( in 7 ani cat am fost impreuna nu a avut ocazia sa ma vada ametit macar). Nu ies singur cu prietenii ci doar cu familia...
Mama mea:Venituri: economist, mai are un an pana la pensionare.
Tatal meu : Venituri: pensionar, fost inginer electrotehnic.
Locuinta apartament cu 3 camere in Constanta.

De ce vreau eu copiii? Prin simplul motiv ca acolo sunt si vor fi NEFERICITI SI FARA VIITOR.
Sper, si va rog, sa am cat mai multi parteneri de discutie, fie pentru a ma ajuta sa le ofer copiilor FERICIRE si SPERANTA IN VIITOR, fie pentru a-mi dovedi ca vor avea acelasi lucru chiar si in mediul familiei mamei, caz in care eu ma declar multumit si indiferent de dorul din inima mea ma voi putea multumi in acest caz doar cu dreptul de vizita.
Dar, pana atunci, prioritatea numarul 1 ar fi obtinerea unei ordonante, sau ORICE pentru a putea fi si eu alaturi de copii mei.
O scurta completare: cand inca se parea ca putem "discuta" in privinta copiilor si a divortului, solicitarea expresa mi s-ar refuzat orice cadou, chiar si catre copii, cu motivatia ca eu trebuie sa aduc BANI iar mama stie ce sa faca cu ei.
Daca cineva doreste sa imi ofere consultanta, ORIUNDE in tara, voi merge pentru a putea beneficia de experienta, pregatirea unui profesionist care e dispus sa recunoasca diferentele intre mama si MAMA ...
[ link extern ] . . .
[ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 25 Aprilie 2010
Adydum, utilizator
r.gabi a scris:

Dar ,trebuiesc probe "beton".
Dvs.nu va judecati pe statistici,chiar daca sunt defavorabile barbatilor


Defavorabile barbatilor e putin spus. Nimeni nu se judeca pe statistici.
Dar insusi faptul ca recunoasteti ca un tata are nevoie de probe "beton" demonstreaza ca "egalitatea" de sanse intre mama si tata este doar teoretica si exista in lege pentru ca legea nu poate fi discriminatorie.
Si tocmai pentru ca nu se judeca pe statistici dar dupa judecata va deveni statistica, am rugat utilizatorul sa ne tina la curent. Sa vedem daca se incadreaza sau nu in statistici.

Nu asa vom rezolva problema (daca exista persoane interesate de rezolvarea acesti probleme).

Am observat ca in alte state exista posibilitatea atacari la Curtea Constitutionala a "Jurisprudentei constatate a instantelor judecatoresti".
Nu stiu daca este posibil si la noi.
Dar in lipsa unor actiuni ferme , tati vor fi vesnic victime sigure ale "statistici".






In Romania jurisprudenta nu poate fi atacata la Curtea Constitutionala.

avocat Claudiu Lascoschi
In primul rand nu e indicat sa vorbeasca justitiabilul in loc de avocat pentru ca:
- nu e la obiect, se pierde in detalii de fapt in discutiile de drept, deturneaza cele puse in discutie de instanta;
- e emotional si ajunge sa aduca patos acolo unde judecata rationala si obiectiva trebuie sa-si spuna cuvantul.

De aceea avocatii isi angajeaza avocati, pentru ca fiind emotional implicat in propria cauza, nu mai esti obiectiv; lipsa de obiectivitate duce la neintelegerea interpretarilor obiective.
Daca nu intelegem cum gandeste judele sau adversarul, suntem in minus, adica ne dam cu stangul in dreptul. Mai clar, pierdem.

Deci tot ceea ce spune userul ca e bun pentru el si de ce el vrea sa vorbeasca ii este tocmai lui dezavantajos.
Si el, emotionat si plin de patos, nu vede asta nici acum. Ca dovada a celor ce am spus...

Martorii nu sunt intrebati, de regula, nici de avocat, cum spunea cineva mai sus, ci de jude; se poate insa solicita si admite altfel. In practica nu prea se intampla si in mod corect spun eu.
Legea aia... la ce va referiti?

In esenta, dv. nu stiu cum sa va explic un lucru: daca o mama ar veni atat de plina de patos, alternand intre una si alta, spunand ce buna e ea si ce nasol a ingrijit de copii sotul ei, ce multe vrea ea a face pentru copii, dra lasand sa se mai inteleaga pe ici-pe colo ca ar lasa un copil la tata ca acesta e in concediu (Vai! ce nobil din partea ei!)... daca ne-ar spune ca avovcatii erau asa si-asa etc... as vedea aceleasi sanse: adica extrem de mici daca merge mai departe pe aceleasi lucruri aratate aici... si sanse reale numai si numai daca ar contacta un avocat, ar face o strategie si ar sta cumintica de tot in banca ei, lasan ddosarul si probele in grija avocatului.
Toate rabufnirile de emotie, cat de mica, grimase, nemultumiri etc., asa cum spunea si custodie.comuna, fac jocul partii adverse, o avantajeaza.
Nu conteaza daca e femeie sau barbat.
Conteaza ca probe din care sa se arata patetica o parte ii sunt proaste si defavorabile.
Asta se vede si la custodie, si la dv.
Iar noi, avocatii, evitam sa luam clienti care au o atat de mare implicatie in derularea dosarului, care depun note scrose pe langa notele noastre, care sunt vesnic nemutltumiti de cele aratate de noi, depuse de noi.
De ce?
Pentru ca acel client nu duce niciunde, nici la intarirea unei clientele, deci nu am niciun avantaj pe termen lung, nici la castigarea procesului de catre el, deci nu exista avantaj pe termen scurt.
In plus, acesti clienti tind sa mearga la zeci de avocati, sa fie convinsi numai pe moment de cate unul, sa se planga de el ori sa-l schimbe dupa cateva termene... sunt vesnicul nemultumit!
Si asta nu-l ajuta nici pe el, nici pe mine.
Un client care nu ma ajuta sa-i castig dosarul e o afacere proasta si pentru mine, si pentru el.
Incerc sa va tot arat asta de la bun inceput.
Asa vad si instantele cate un parinte, tata sau mama, incordat, mereu dornic sa spun a ceva, nemultumit incontinuu in instanta; isi fac o parere despre el, nu?
Un astfel de om, indaratnic si nedeschis nu e bun nici pentru copii.

Asta incerc sa va arat, insa ar trebui sa fiti neimplicat emotional sa vedeti, poate... asta am incercat sa arat si domnului custodie, care aici pare sa inteleaga (tocmai pentru ca nu e implicat, poate), desi in subiecte care erau deschise pentru el nu parea la fel de dispus sa vada asa ceva.
Poate ca un dus rece inainte de instanta l-ar fi ajutat, un avocat mai rau, asa, cum ma vede dumnealui pe mine, l-ar fi ajutat sa ajunga la aceleasi concluzii mai devreme.

Succes!
Ultima modificare: Miercuri, 28 Aprilie 2010
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
AVLIL a scris:

- nu e la obiect, se pierde in detalii de fapt in discutiile de drept, deturneaza cele puse in discutie de instanta;
- e emotional si ajunge sa aduca patos acolo unde judecata rationala si obiectiva trebuie sa-si spuna cuvantul.


Stimata doamna, de unde trageti concluziile astea? Oare toti oamenii ne-avocat sunt si gandesc si se exorima la fel?? Chiar doar avocatii pot vorbi la obiect?
Cati din tatii care au obtinut dovada concreta ca sotia mergea cu copilul in brate la ... sa zicem inselat sotul .... realizeaza ca e o pierdere de timp sa prezinte in instanta astfel de dovezi ca fiind nerelevante cazului? Iar daca judecatoarea a mai calcat stramb prin tineretile ei o astfel de dovada mai mult va creste 'alianta' feminina intre judecatoare si mama?
Sa nu uitam ca intr-o situatie de genul asta nu se discuta pe legi si portite legale ca in majoritatea proceselor ci pur si simplu un impact foarte mare tine de psihologia si perceptia judelui.
Astfel lasand totul in seama avocatului blazat de zeci si zeci de cazuri de acest gen totul va decurge dupa aceeasi carare batatorita de avocati de zeci si zeci de ori. Iar rezultatul este aproape stiut dinainte.
Am invatat de mult ca pentru a convinge pe cineva trebuie sa nu merg pe logica mea ci pe logica lui. Unul care vine plin de patos ( in exemplul care l-ati dat) este unul care incearca sa convinga judele prin prisma logicii lui, si nu prin prisma logicii judelui, logic ca va pierde...
Probabil ca din 100 de cupluri care au trait exact in situatia noastra, administrand sau putand administra exact aceleasi probe, in 95 de cazuri copii vor fi incredintati mamei, in 5 cazuri tatalui. Cei 95 au mers pe probe standard, rezultat standard, dar cei 5 au gasit " ceva", astfel ca pornind de la acelasi set de probe sa intoarca totul in favoarea lor. Acest "ceva" il caut si eu. Acest "ceva" cred ca il voi gasi doar la un avocat (dn sau d-na) care sa aiba taria sa se angajeze marjand pe castig si nu pe facem asa si asa (standard) si vedem ce decide instanta...
Si nu, nu sunt pe forum pentru a gasi aici acel " ceva ", ci pentru a cere sfaturi, opinii diverse, si mai ales pentru a intelege modul de gandire al "justitiei"...
Ca ma comport pe forum divagand, prezentand opinii si probe cu statut doar " uman" dar de natura sa enerveze un jude pentru ca nu sunt la subiect asta nu inseamna ca nu fac distinctie intre cele doua moduri de abordare ale aceluiasi caz ( pe forum si in instanta).
Ca tot dadeam exemplele in mancare: cer judelui sa fac eu mancarea (sa imi sustin cauza). Acesta se asteapta ca mancarea sa fie o porcarie ( cum ati descris divagand, sarind de pe linia discutiei, de la un subiect la altul), dar asteptandu-se la asta cand va gust mancarea (imi va permite sa vorbesc, si in loc de un bors lung vor fi doar propozitii sau fraze, scurte clare si la subiect) probabil ca va considera mancarea in loc de gustoasa, extraordinar de gustoasa, tocmai fiindca se gandea ca e o porcarie, chiar daca ea in sine e oarecum mai slabuta decat cea gatita de un avocat, dar dupa retete standard, mancata de ani si ani de zile.... Deci afirmatiile dvs mi-ar intari convingerea. Dar afirmatia user-ului custodie.com poate sa itoarca balanta: (judele va considera asta o jignire, deci adio, nici cea mai perfecta mancare nu-i va fi pe plac).
Inca un lucru care l-am desprins pana acum: sa zicem ca am un carton albastru. ti-l arat si stii ca e albastru. dar daca privesti cu ochelari rosii, nu insist sa te conving de culoarea lui cu argumente, ci pur si simplu iti mai pun o lentila verde... Asta caut eu acum, lentila potrivita judecatoarei mele...
Pe scurt : Sotia mea a introdus cerere de divort dupa o casnicie din care au rezultat trei copii, doi baieti si o fata. Cezar 4 ani si 5 luni, Ady 2 ani si 9 luni, Ioana , 10 luni


am si eu 3 intrebari:
1. avand in vedere ca aveti o parere nu prea buna despre socrii dvs cum motivati ca ati acceptati sa va casatoriti cu fata dansilor si sa faceti si 3 copii cu aceasta (stiind din ce mediu provine)?
2. de ce nu ati facut dvs demersuri pt a demara procedura de divort?
3. ati afirmat ca mama copiilor cere incredintarea lor pe motivul razbunarii...cum argumentati ca nu din razbunare cereti si dvs incredintarea copiilor mai ales pe fondul unui asa-zis adulter al mamei?

si, ce mi s-a parut intr-adevar 'uimitor': copilul cel mare dupa ce adormea mama venea la dvs si adormea in timp ce stateati la calculator??????? am inteles bine? adica nu va dezlipeati de calculator...tinandu-va copilul in brate?

Alte discuții în legătură

Va cer ajutorul! doru voinea doru voinea m-am despartit de sotie acum 2.5 luni. a plecat la parintii ei si nu s-a mai intors. in urma casatoriei noastre ,rezulta doi coppii minori. cand a plecat nu a ... (vezi toată discuția)
Dgspca favorizeaza parintele care maltrateaza minorul!!! Nectarie123 Nectarie123 Buna ziua, Va scriu intrucat as avea nevoie de sfatul dvs, fie ca sunteti sau nu specialisti in dreptul familiei. Sunt divortat de fosta sotie cu care am ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor catre tata icantemir icantemir Suntem casatoriti din mai 2006. In septembrie 2007 s-a nascut fetita noastra care in prezent are 2 ani si 2 luni. In prezent suntem in divort prima infatisare ... (vezi toată discuția)