avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie

buna ziua am o problema mai delicata pe data de 13 aprilie 2010am fost sunata de patroana si mi-a spus ca nu ma mai poate sa ma tina ca nu are bani sa ma plateasca si o sa fie nevioita sa ma de afara.am inteles ......la citeva zile aflu ca cartea mea de munca a afost inchisa de catre ea ...fara ca eu sa stiu ...am vazut din gresala prin birou decizia mea ....eu nu mi-am dat nici o demisie nu am semnat nimic cum este posibib sa imi inchida cartea de munca fara sa imi spuna .......si ce-a mai tare faza am si salariul ne luat de 3 luni de zile .....ce pot sa fac......::rtfm:
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:30, 25 Aprilie 2010
Ati spus ca ati vazut din greseala decizia, era inregistrata la ITM, cu ce art. era inchis contractul?

Trebui sa discutati cu angajatorul, caci nu avea cum sa va inchida contractul fara semnatura dumneavoastra si, dupa cum v-am spus si mai sus, sa va cereti drepturile.

Litera "b"? Adica cu art.55 lit."b"-acordul partilor. Contractul nu putea fi inchis fara acordul dumneavoatra.
Eu personal n-am intalnit cazuri sa se inchida CIM cu acordul partilor la cerea angajatorului.

In general cererea de incetare cu acrdul aprtilor se face de catre salariat, fara efectuarea de preaviz si angajatorul semneaza cerearea daca este de acord. Dca nu este de carcord ca CIM sa se inchida cu acordul partilor fara efectuarea de preaviz, contractul se inchide cu art.79 alin.1-demisie, dupa implinirea unui termen de preaviz.

Termenul de preaviz incepe de la comunicarea salariatului (cerere) adusa firmei, dar nu include si ziua comunicarii.

Contractul de munca inceteaza la data expirarii termenului de preaviz, in cazul dumneavoatra termenul de preaviz a expirat la 31.03.2010, daca contractul a incetat cu 01.04.2010.

In ceea ce priveste carnetul de munca, acesta se inchide la incetarea raportului de munca si se inamneaza salariatului dupa inchiderea sau vizarea de ITM.
Ultima modificare: Duminică, 25 Aprilie 2010
Elena Savciuc, Consultant resurse umane
data cu litera "b"ali 55 cu acordul ambelor parti si este si inregistrat la ITM pe data de 14 aprilie
iar pe mine ma anuntasera pe data de 13-04-2010 iar de decizie apare ca deja a fost aprobata de ITM si nu este semnatura mea pe decizie

Alte discuții în legătură

Decizie de inchidere a contractului de munca facuta ilegala....cum o contetez? kartush45 kartush45 In atentia celor care sant in domeniul dreptului...am o problema cu o decizie de inchidere a contractului individual de munca, mai exact faptul ca aceasta ... (vezi toată discuția)
Demisie Roxana2017 Roxana2017 Bună ziua , Va rog sa mi spuneți cum ar trebui sa procedez în cazul în care am fost data afara iar demisia mea a fost semnata de către angajator ? (vezi toată discuția)
Demisie aangy20 aangy20 Buna seara, Vineri 15.10.2010 mi-am depus demisia cu acordul partilor (L 55, lit b.) dar am uitat sa specific nr de zile de preaviz stabilit verbal cu ... (vezi toată discuția)