avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort_Contestarea recunoasterii paternitatii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort_Contestarea recunoasterii paternitatii

Am mai studiat un pic problema si lucrurile sunt mai greu de rezolvat decat mi-as fi putut dori. Impreuna cu actuala sotie am hotarat de comun acord sa rezolvam problema cat mai repede si sa nu ne consumam prea mult timpul prin Instantele de Judecata.Am sa va expun pe scurt datele problemei.
Tagada paternitatii se mai poate introduce ca si actiune? Copilul minor are in prezent 4 ani, a fost conceput cu un alt barbat inainte de casatorie, dar l-am recunoscut(la o jumatate de an dupa casatorie) printr-un proces de recunoastere a paternitatii(fara martori si acte doveditoare), indus fiind in eroare de catre sotie!#-o.Ulterior sotia a recunoscut ca nu este copilul meu! Cu alte cuvinte pot sa deschid un proces numai de contestare a recunoasterii paternitatii?
Ne-am fi dorit un divort prin acordul sotilor, dar am inteles ca daca exista un copil minor, nu se mai poate face acest lucru! Este neaparat nevoie de prezenta unor martori, daca sotia recunoaste adevarul, ca am fost mintit si ca nu este copilul meu? Nu imi doresc sa intre la un caz penal!
Ce ma sfatuiti si ce imi recomandati in acest caz ? Sa deschid mai intai un proces de contestare a recunoasterii paternitatii si dupa aceea divortul?Cum ar fi mai simplu si mai eficient ca si timp de rezolvat problema?
Ultima modificare: Duminică, 25 Aprilie 2010
CatanaNelu, utilizator
se vede ca nu sunteti jurist de profesie ;) actiunea in contestarea recunoasterii paternitatii si actiunea in contestarea paternitatii este acelasi lucru . =D>
si in cazul dvs. aceasta este singura posibilitate reala ce o aveti al indemana .
daca ati fi citit toate raspunsurile ati fi vazut ca deja v-am recomandat aceasta actiune in instanta .
CatanaNelu a scris:

Ptr. user-ul ralu, va rog frumos sa cititi ceea ce am scris mai sus,cum ca am dovada faptului ca acest copil nu este al meu si credinta mea fost inselata fiind indus in eroare de sotie!De fapt, acesta este si motivul divortului!Incercati sa mai vedeti lucrurile si altfel. Daca v-ati trezi d-voastra ca nu sunteti parintele adevarat al unui copil tot asa ati gandi?
D-le avocat lasco, buna idee, dar nu stiu daca este si aplicabila!Cu toate acestea Instanta de fond a fost indusa in mod fraudulos in eroare si hotararea s-a bazat doar pe declaratiile mele si ale sotiei, fara probe de ADN, martori si alte inscrisuri!Certificatul de nastere a fost modificat si copilul a fost trecut pe numele melu, doar dupa proces!
Dar n-am inteles, are tata in viata si are mama, increderea mi-a fost inselata si nu cred, ma repet, nu cred ca o Instanta nu ar tine cont de acest aspect!

Sa stiti ca eu nu contest faptul ca aveti dreptate insa situatia nu este asa simpla cum credeti dvs.
Trebuie facut un studiu de caz atent.
Va puteti lovi de chestiuni procedurale si din acest motiv sa nu ajungeti pana unde doriti dvs...

Nu am studiat atent vis a vis de revizuire in cazul dvs., dar aceasta este parerea mea.Trebuie revizuita acea hotarare judecatoreasca.
Daca aveati doar un act notarial situatia era mult mai simpla.
Daca ati fi consultat un avocat mai inainte de termenul de judecata din acel proces, astazi lucrurile ar fi fost mult mai simple.
Aveati posibilitatea la acea vreme de a recunoaste copilul la notar.Daca ati fi procedat in acest fel nu mai exista o hotarare judecatoreasca.
Instanta va poate respinge actiunea fara sa se bucure ca o face...dar nu va avea ce face... daca nu se gaseste calea optima de a reusi sa obtineti o noua hotarare judecatoreasca.
Fara avocat nu cred ca veti reusi.Apreciez faptul ca va place sa studiati dar trebuie foarte bine gandita si analizata treaba...

avocat Claudiu Lascoschi
Ultima modificare: Joi, 29 Aprilie 2010
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Da, d-le roxanel, am inteles ce ati scris d-voastra! Problema era cu actiunile care pot fi incununate de succes si care au sorti de izbanda sau nu, de prescriptibilitate sau de imprescriptibilitate ! Daca am crescut un copil care nu este al meu, acest lucru nu inseamna ca sunt pe dinafara! Totusi, unele din mesaje sunt prea descurajante! Eu am cautat o solutie viabila aici si nu o noua dezamagire!
Un avocat bun va sti intotdeauna ce sa faca si sunt constient in prezent ca fara ajutor de specialitate nu voi avea succes! Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 29 Aprilie 2010
CatanaNelu, utilizator
Eu zic ca este mai simpla calea indicata de Roxanel.
Daca instanta nu va cunoaste felul in care s-a facut recunoasterea eu zic ca va puteti judeca si nu vor aparea probleme.Depinde ce atitudine adopta si mama minorului, daca vrea sa va ajute sau sa va puna bete in roate.
In cazul in care nimeni nu pomeneste de existenta hotararii judecatoresti ati putea sa va descurcati si fara avocat.Insa nu cred ca veti reusi sa evitati testul ADN.

Pana atunci puteti sa cereti suspendarea procesului de divort.Adica divortul sa ramana in asteptare ( procesul sa fie suspendat) pana la finalizarea actiunii indicate de Roxanel.

Daca divortul se va termina mai inainte de procesul cu contestarea paternitatii veti fi obligat la plata pensiei de intretinere catre minor.

avocat Claudiu Lascoschi
deci, v-ati dus in instanta sa recunoasteti un copil care nu e al dumneavoastra...
explicati-mi si mie: cum a reusit sotia dvs sa va induca intr-o asemenea eroare...
sigur nu e copilul dvs?
nu faceti test adn ca ...costa
nu angajati avocat...costa
sperati sa plateasca sotia adn.ul
poate sotia vrea sa divorteze de dvs si va induce si acum in eroare ca nu e copilul dvs
oricum, nu cred ca sunteti atat de atasat de copil, ca sa pare ca o sa va despartiti relativ usor daca se dovedeste ca nu e al dvs

Alte discuții în legătură

Tagada paternitatii SonyEric SonyEric Situatia e putin complicata si nu stiu daca si cat trebuie sa expun din intamplarea vietii mele,sper ca o relatara scurta si concisa sa fie suficienta. Casa ... (vezi toată discuția)
Neprezentarea mamei copilului la test adn go79 go79 BUNA.sunt Ionut si as dori sa ma ajutati cu o problema. m-am casatorit anul trecut in octombrie,pt ca prietena a ramas gravida.in februarie s-a nascut copilul ... (vezi toată discuția)
Tagada paternitate Ryel Ryel Buna ziua, V-as ruga sa imi spuneti daca proba testimoniala e acceptat in situatia urmatoare: Sotul actual al mamei a recunoscut la starea civila un ... (vezi toată discuția)