Pentru a nu aparea probleme de genul evacuare din apartament am sfatuit-o ca oricare ar fi alegerea ei, sa nu o faca in favoarea copiilor fiicei ci chiar in favoarea fiicei, dar daca se hotaraste la contract de vanzare-cumparare catre fiica mai poate avea vreo protectie in acest sens (in afara de buna credinta a fiicei). Si in acest caz de vanzare-cumparare mai poate emite fiul vreo pretentie, trebuie consultat in caz de vanzare-cumparare?. (Am vazut chiar pe acest forum cazuri cand copii aveau pretentii de mostenire chiar inainte de decesul parintilor in momentul in care acestia se hotarau sa vanda din proprietati)
colega care v-a raspuns mai sus v-a explicat de ce vanzarea-cumpararea nu e ferita pe posibilitatea anularii(prezumtia de gratuitate)....
nu, copiii nu pot influenta in mod legal cu nimic incheierea contractului de vanzare-cumparare, bunul/bunurile apartin parintilor, in consecinta acestia din urma pot dispune cum cred de cuviinta de bunurile proprii- vanzare, testament, donatie.....urmarile se vad abia la deschiderea si dezbaterea succesiunii:D.... dar asta e o alta poveste.....