Familie cu 2 copii, sotii divortati acum 25 de ani fiecare ramanand cu un copil in intretinere mama cu fata si tatal cu baiatul. Familia tatalui a interzis accesul sotiei la baiatul aflat in intretinerea lor avand si o atitudine violenta si dispretuitoare fata de mama si de fiica aflata in intretinerea acesteia aceasta atitudine fiind transmisa si baiatului. Intre timp tatal a decedat, dar exista semne ca fiul are pretentii de la mama sa. Mama vrea sa se asigure ca de apartamentul proprietate in care locuieste platit in mare parte din banii familiei fiicei, va beneficia doar fiica. Intrebarea este care este cea mai potrivita abordare pentru a se evita orice revendicare din partea oricui in afara de fiica. Testament in favoarea fiicei sau copiilor acesteia, donatie sau contract de vanzare-cumparare intre mama si fiica? Multumesc anticipat.
...Pe numele si la dispozitia vanzatoarei?! Ce-ai rezolvat....:-/
Eu am zis ca-i mai buna vanzarea simpla gandindu-ma la cel ce cumpara - e mai greu pt vanzator sa anuleze/const nulit decat sa rezilieze contractul pentru neprestarea intretinerii; unde mai pui ca e si scutita de taxa de timbru #-o
Cred ca Gabriela s-a referit la situatia in care in loc sa scriu doar sec in contract (ca de obicei): pretul s-a platit inaintea autentificari prezentului contract...si altele asemenea, chiar fac transferul prin banca din contul vanzatorului in contul cumparatorului, situatie in care extrasul de cont imi constituie si o dovada a faptului ca pretul s-a platit cu adevarat si cu care ma pot apara impotriva celui ce ar invoca prezumtia de gratuitate. Ar fi OK, dar complicat ...pentru ca stim si noi ca situatiile in care chiar se platesc bani intre copii si parinti sunt rare...ca nu degeaba s-au apucat sa vorbeasca legiuitorii Codului civil de prezumtia de gratuitate.
Ok. Chiar presupunand ca ar putea face contract de vanzare-cumparare prin banca pentru a dovedi ca banii chiar s-au platit vanzatorului, imi inchipui ca asta presupune cheltuieli suplimentare cu notarul care daca imi aduc bine aminte taxeaza un procent din valoarea tranzactiei neputandu-se subevalua valoarea apartamentului, plus impozit catre stat. credeti ca in cazul unui contract de intretinere ar aparea astfel de cheltuieli, in cazul in care nu se specifica nici o suma (valoare)?
Multumesc Nicoleta si Nicu, sunteti amandoi draguti!
Exprimarea a fost laconica si se putea intelege orice. ;)
Asta a fost ideea, sa vireze banii prin banca dintr-un cont in celalalt. Bineinteles ca asta presupune ca notarul sa mearga la banca. Alti bani, alta distractie.
Personal, desi aveti dreptate cu contractul de intretinere, sunt putin reticenta.
Nu vreau sa jignesc pe nimeni dar am vazut o gramada de oameni in varsta, care devin "impresionabili" la o anumita varsta si-i tarasc prin instante pe cei cu care au incheiat contractul de intretinere. Ca nu sunt bine ingrijiti, ca sunt uitati etc.
Si de multe ori sunt impinsi la spate de altii.