avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1237 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vecinul refuza sa-si dea acordul pt infiintare cabinet ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vecinul refuza sa-si dea acordul pt infiintare cabinet avocatura

Ce pot sa fac in situatia in care un vecin refuza sa-si dea acordul pentru ca sa-mi infiintez cabinetul de avocatura in apartamentul proprietatea mea ?
Cel mai recent răspuns: lukacs , utilizator 12:44, 26 Martie 2007
Acordul este, evident, necesar. Spatiul de birou este spatiu de birou iar cel de locuit este DOAR de locuit.
Orice activitate care depaseste ideea de "locuire" trebuie sa aiba acordul vecinilor.

Si as vrea si eu sa stiu, de curiozitate: CUM SE POATE INFIINTA UN CABINET DE AVOCATURA PE HARTIE si CUM SE INFIINTEAZA UNUL CARE NU E NUMAI PE HARTIE? Ce diferente exista, nu am auzit de asa ceva... Si oricum, daca pentru soc com care nu desfasoara activitate la sediu trebuie acordul vecinilor... de ce n-ar trebui si pentru un cabinet care, eventual, nu desfasoara activitate... adica e numai pe hartie...

Ca sa nu spun ca la sediul soc com fara act se tin doar actele de constituire etc ale soc com, iar la sediul avocatului ai lucruri a caror trebuinta este zilnica, anume: registru contractier, registru de atestari... de ele ai nevoie aproape zilnic si ele trebuie sa fie, tot zilnic, la sediul cabinetului... Cum faci atunci?
:-/
Simplu, nu chemi clientii la "sediul cabinetului".
Si este si o decizie, parca a tribunalului, care statueaza ca nu se schimba destinatia imobilului daca este un sediu fara activitatate (adica ramane in continuare locuinta).
Ultima modificare: Duminică, 11 Martie 2007
Gabriela Mihai, Avocat
Cum sa nu chemi clienti la sediul profesional ? Pai statutul nu zice ca activitatea avocatului se desfasoara la sediul profesional principal ?
Eu dimpotriva am vazut o decizie a ICCJ in care este mentionat ca daca avocatul primeste in apartament clientele nu are semnificatia schimbarii destinatiei locuintei, deci nu trebuie sa obtii nici acordul asociatiei de propr si nici acordul vecinilor.
De asemenea Fr. Deak sustine aceeasi idee.
GabrielA, daca gasesti acea decizie de care amintesti da-mi si mie nr si data sau eventual posteaza continutul ei, sunt chiar curios.
Poti sa ai si un sediu secundar unde sa-ti chemi clientii. B-)
Decizia la care ma refer este despre societati comerciale. Deci, daca la societati comerciale daca nu se desfasoara activitatea se considera ca nu si-a schimbat destinatia, normal ca la cabinete este acelasi lucru.
Ultima modificare: Marți, 13 Martie 2007
Gabriela Mihai, Avocat
:) poti, normal, dar poti cu adevarat?B-)

Alte discuții în legătură

Avocatii sint nevoiti sa ceara acordul vecinilor? eugen82 eugen82 Va rog o lamurire, ma adresez in special acelora dintre dvs. care sinteti presedinti de bloc, administratori , dar nu neaparat. A venit vreodata vreun avocat ... (vezi toată discuția)
Cere baroul bucuresti acordul vecinilor infiintare cab? fldan fldan Baroul Bucuresti cere acordul vecinilor sau al asociatiei de proprietari pentru infiintarea unui cabinet individual de avocatura in apartamentul in care si ... (vezi toată discuția)
Destinatie spatiu sediu social activitate birou eugen82 eugen82 vreau sa inregistrez sediul social pe o camera intr-un apartament de bloc firma are activitate birou ( consultanta , munca la calculator, fara angajati si ... (vezi toată discuția)