Ce pot sa fac in situatia in care un vecin refuza sa-si dea acordul pentru ca sa-mi infiintez cabinetul de avocatura in apartamentul proprietatea mea ?
Art 215 alin (4) din STATUTUL profesiei de avocat spune limpede ca: "sediul profesional poate fi situat si in LOCUINTA avocatului"
Daca adaugam aici si art 36 din HG 400/2003 care face clara distinctie intre spatii cu alta destinatie decat cea de locuinta" si apartamentele ai caror detinatori, prin natura activitatilor lor...notari, avocati,...primesc la domiciliu si alte persoane..."
atunci mie imi rezulta destul de limpede de ce Baroul nu solicita acordul vecinilor. Pentru ca nu are loc nici o schimbare de destinatie. Tot asa cum, daca vecinul primeste acasa cate 10 curve pe luna nu inseamna ca si-a schimbat destinatia apartamantului din locuinta in bordel.
Daca as deschide bordel (nu e cazul) i-as da curve pe gratis (poate ar face vreun infarct de la atatea sfortari sau ar lua ceva SIDA cu ritm alert de evolutie) si nu as mai fi nevoit sa-i cer acordul.