avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Buna Ziua,
Care este primul act de executare silita al unui executor judecatoresc?
O notificare prin care sunt puns in intarziere cu privire la plata unor sume de bani este considerat act de executare?
Poti fi executat silit daca datoria intruneste dispozitiile art 379 Cod procedura civila
freecv2007 a scris:

intrebare catre d-l avocat:poti fi executat silit daca nu exista un contract?


Poti fi executat silit, doar in baza unui titlu executoriu.Contractul nu este titlu executoriu decat in anumite conditii, expres prevazute de lege, cum ar fi de exemplu contractele bancare de credit.

Art.376 C.proc.civ. reglementeaza cadrul general al inscrisurilor care pot fi investite cu formula executorie.
Doar in baza extrasului de cont se poate face executare silita?Daca nu exista un contract semnat cu acea societate nonbancara ...care si-a pus dobanzi si comisioane dupa bunul plac.....
Extrasul de cont nu este titlu executoriu.

Daca nu detaliati putin imprejurarile legale, prin care societatea non-bancara a inceput executarea silita impotriva dvs. si in ce conditii (in baza carui act/titlu executoriu), sfaturile noastre nu va pot fi utile, mai mult va incurca decat va descurca (mai intrebati un lucru, apoi separat, alt lucru) desi se spune deseori ca "pana nu te incurci...nu te descurci"...si cred ca dvs. stiti cel mai bine conditiile obtinerii imprumutului de la societatea non-bancara care acum va executa silit...noi nu le putem cunoaste, decat daca ni le spuneti :)
Am incheiat in 2006 un contract pentru cumparare electrocasnice cu o societate nonbancara.La cateva luni mi s-a facut o oferta pt un card de credit,si am semnat conditii generale emitere card,fara sa fie precizata o suma,dobanda,comisioane(cum ar trebui sa existe intr-un contract).Am activat cardul(stiind ca este o suma mica),l-am folosit,am depus (si sume mari),iar in ianuarie anul acesta ...ma trezesc cu o datorie de aprox 8000 ron la aceasta nonbancara.Mi s-a facut un act aditional la contractul nr...(nr diferit fata de cel incheiat pt electrocasnice),iar,pt a semna acel contract (in care ma oblig sa achit aprox 8000 ron)am cerut copie dupa acel contract(stiind ca nu am semnat asa ceva),precum si docum justificatice semnate de mine.Mi s-au trimis doar extrase de cont(mentionez ca pana in in ianuarie nu am primit decat la inceput 2-3 extrase)si conditii generale emitere card.Atat exista la acel card!!!!Si,diverse raspunsuri la notificarile mele in care pur si simplu se contrazic in privinta sumelor de plata(ex daca in raspunsul lor semnat si stampilat imi scriu ca la data de 1 febr de ex am o datorie de ....la aceeasi data in extras apare cu totul alta suma).Si,pt acest lucru(sume si date neclare)am refuzat sa le mai platesc,si sunt hotarata sa merg in instanta.Insa,ma tot suna si ma ameninta ca...nu am nici o sansa,pt ca...tot vor castiga....in baza extraselor de cont.Ma pot executa doar in baza extraselor de cont????

Alte discuții în legătură

Somatie mobiliara mirunanour mirunanour Daca am gasit la domiciliu in cutia postala o instiintare de la un BEJ-T.D.P din Pascani o instiintare ca in data de 05.04. s-a procedat la afisarea ... (vezi toată discuția)
Executor bancar andac andac Am facut o cerere de reesalonare a intregii sume,am primit raspuns telefonic sa depun 10% din suma ca sa se poata face reesalonarea,insa in ce conditii nu ... (vezi toată discuția)
Ajutor disperat pentru solutionarea unei executari RAISA76 RAISA76 Buna ziua! Am si eu o mare nelamurire si consider ca in cazul meu s-a facut un mare abuz. in anul 2006,am facut o descoperire de card in valoare de 1700,si ... (vezi toată discuția)