avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Buna Ziua,
Care este primul act de executare silita al unui executor judecatoresc?
O notificare prin care sunt puns in intarziere cu privire la plata unor sume de bani este considerat act de executare?
freecv2007 a scris:

intrebare catre d-l avocat:poti fi executat silit daca nu exista un contract?


DA poti fi executat silit daca nu ai contract, vorbesc in cunostinta de cauza am pe rol o contestatie la ex fara titlu.
Ex jud a calificat o cerere ca fiind contract si a solicitat instantei incuviintarea si a primit-o drept rezultat a emis somatie pe care normal am contestat-o.

Deci DA se poate in Romania orice
Ultima modificare: Miercuri, 5 Mai 2010
ContSters102066, utilizator
asa cum spune Lenia in Romania se poate orice!!! Finul meu a luat niste electrocasnice in 2004. Am platit chiar eu ratele el fiind plecat in strainatate. Deci eu am platit din 2008. Zilele trecute am interceptat o executare silita de la executor din instanta. Pe motiv ca a intirziat 3 luni cu plata ratelor cei de la banca au somat societatea de asigurare sa achite creditul. si acestia au facut-o! Doar ca distinsa firma de la care achizitionase aparatura nu a binevoit sa-mi spuna din 2006 pina in 2008 cit timp le plateam ratele ca acest credit a fost achitat. Si nici celor de la soc. de asigurare nu le-a dat banii inapoi. Desii am demonstrat ca am platit chiar si penalitati pe care le-au incasat cei de la firma, executorul vrea sa fie platit! si de ce sa mai faca alta actiune impotriva furnizorilor de electro, vrea banii de la noi pt ca finu nu are posibilitatea sa faca contestatie fiind plecat!! Asa ca aveti mare grija:-Cu hotia din Romania nu te poti Juca!! Daca insa e vorba de o soc de recuperare pina nu face dovada contr care spun ca il aveti cu ei, nu le recunoasteti nimic! mergeti Dvs in instanta contra lor
Nu este vorba de societate de recuperate,este vorba despre societatea nonbancara......Dosarul este la ei.....Ma tot preseaza sa platesc ,Si,cum am dubii
in privinta sumelor,nu am semnat nimic cu ei in care sa fie precizate clar conditiile
de emitere a acestui card,dobanzi,comisioane,etc,iar ei refuza sa-mi dea detalii clare nu doresc sa mai platesc !Insa,doresc sa stiu daca au o baza legala si daca ma pot executa silit pt neplata sumelor cerute de ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie mobiliara mirunanour mirunanour Daca am gasit la domiciliu in cutia postala o instiintare de la un BEJ-T.D.P din Pascani o instiintare ca in data de 05.04. s-a procedat la afisarea ... (vezi toată discuția)
Executor bancar andac andac Am facut o cerere de reesalonare a intregii sume,am primit raspuns telefonic sa depun 10% din suma ca sa se poata face reesalonarea,insa in ce conditii nu ... (vezi toată discuția)
Ajutor disperat pentru solutionarea unei executari RAISA76 RAISA76 Buna ziua! Am si eu o mare nelamurire si consider ca in cazul meu s-a facut un mare abuz. in anul 2006,am facut o descoperire de card in valoare de 1700,si ... (vezi toată discuția)