avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum se rectifica greseala din titlu de proprietate?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum se rectifica greseala din titlu de proprietate?

Bunica mea ca mostenitoare a mamei sale detine un titlu de propritate si contractul de vanzare cumparare incheiat de catre mama sa si barbatul care a stat in concubinaj. Contractul de vanzare cumparare este incheiat in 1975. In titlu de proprietate este gresit numarul parcelei. Fiica legitima a barbatului cu care a stat mama bunicei mele are si ea un titlu de proprietate eliberat in 2004 iar titlu bunicii mele este eliberat in 1994.Cum se poate repara gresala?
Cel mai recent răspuns: ALINNA , utilizator 14:56, 19 Martie 2007
Sunt doua titluri de proprietate .Unul al bunicii mele in care sunt trecute dimensiunile corecte ale terenului dar este gresita parcela si unul din vecini este trecut gresit ( este trecut vecinul de la alta pacela , parcela alaturata ).Celalalt titlu de proprietate are trecuta parcela si vecinii corecti dar nu corespund dimensiunile terenului . Bunica mea detine si contract de vanzare cumparare in care totul este trecut corect numai ca este facut in 1975 si atunci nu se vindea decat casa.S-a facut si o expetixa din care a rezultat ca este o eroare din partea primariei care a trecut gresit numarul parcelei.
In cazul in care sunt 2 titluri pe aceeasi suprafta de teren, eliberate pe numele a 2 persoane diferite, unul din ele e nul.
Daca nu vrei sa te legi de titlul celalalt, cere rectificarea titlului tau.
Am depus o cerere in care am cerut rectificare titlului . Am primit un raspuns din partea primariei in care s-a stabilit rectificarea titlului de proprietate al bunicii mele din parcela cu numarul 340 in parcela cu numarul 339, asa cum trebuia sa fie initial.
Celalalt titlu care apartine celelalte persoane devine nul daca cel al bunicii mele va fi rectificat?
Nu, nu devine "instant" nul.
Nulitatea trebuie constatata de instanta.
In cazul in care prin cererea inaintata Primariei se va realiza o rectificare in favoarea mea ( in sesul ca va fi precizat numarul corect al parcelei) cum trebuie sa ma adresez instantei de judecata sau prin ce modalitate instanta declara celalalt titlu de proprietatedevine nul? Precizez ca persoana cu care ma aflu in proces are trecut corect pe titlu de proprietate numarul parcelei dar nu sunt corecte dimensiunile terenului asa cum a reiesit si din expertiza efectuata chiar la cererea persoanei cu care ma aflu in proces.
In titlu de proprietate al bunicii mele sunt trecute corect dimensiunile terenului dar este gresit numatul parcelei si unul din vecini ( vecin alaturat uramatoarei pacelei) , bunica mea are act de vanzare cumparare intocmit in 1975 , act care precizeaza corect dimeniunile terenului , vecinii si numarul parcelei.Mentionez ca persoana cu care ma aflu in proces are obtinut titlul de proprietate pe baza rolului agricol.Titlul bunicii mele este eliberat in 1994 iar celalalt in 2004.

Alte discuții în legătură

Numar tarla si parcela gresita in contract de vanzare cumparare mainutzel mainutzel Buna ziua, V-as ruga daca se poate sa ma ajutati cu niste sfaturi legate de o anumita situatie la care incerc sa gasesc o rezolvare.Am cumparat acum 2 ani un ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate gresit octavian70 octavian70 Buna seara, Am primit de la bunica mea un teren(prin hotarare judecatoreasca), caruia am vrut sa ii fac cadastru. Domnul care s-a ocupat a descoperit ca ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate gresit orosanu mugurel orosanu mugurel care sunt pasii pt modificarea unui titlu de proprietate care este gresit la numarul parcelei? (vezi toată discuția)