avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... este sau nu un caz de malpraxis?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

este sau nu un caz de malpraxis?

buna!, ma numesc melania.........tot navigand pe internet v-am gasit pe dumneavoastra, si va scriu in speranta ca poate ma veti putea ajuta...........nici nu stiu cum sa incep........imi este foarte greu sa tastez urmatoarele litere.......mi-a murit fetita de 9 ani si 4 luni in spital...........acum o luna..........mai exact se va face o luna pe 6 aprilie........este o poveste tragica........in luna martie am internat-o pe fata mea la spitalul de copii cu diagnosticul"pareza faciala a frigore", dupa 21-22 de zile au externat-o, mi-au spus ca fetita este bine, ne-au prescris un tratament pe care ar mai fi trebuit sa i-o dam inca 2 sapt, ne-au spus sa nu o lasam afara inca 1 saptamana..........si atat..........am externat-o intr-o zi de joi..........eu am lucrat in aceea zi.........tatal meu a adus-o acasa........dupa zisele tatalui meu era foarte fericita ca a ajuns acasa........s-a jucat cu fratiorul ei mai mic.......era aparent o fetita fericita si sanatoasa........."aparent" pentru ca vineri dimineata deja se plangea de durere de spate.......eu m-am dus la farmacie sa-i cumpar tratamentul dar din pacate nu am gasit medicamentele.......dupa 2 ore de stat la rand mi-au spus ca sunt expirate..........m-am dus la o alta farmacie, iar acolo nu am gasit un fel de medicament........am venit acasa sa ma pregatesc sa ma duc in oras sa i le cumpar, dar deja fetita mea plangea.........o durea si spatele, si picorusele si pieptul.........ne-am inpacientat si am chemat salvarea. a venit salvarea i-au facut ekg-ul si am dus-o de urgenta inapoi la spitalul de copii, unde ne-a primit o doamna"doctor", i-am dat foaia de iesire, s-a uitat la fetita mea....s-a uitat la foaie........si fara sa o examineze mi-a spus urmatoarele:- ca durerea poate sa survina si din cauza ca nu i-am dat tratamentul de dimineata, si daca ma duc si o cumpar pot sa o duc acasa.......daca nu, ea ne poate si interna pe aceeasi sectie de unde am exterat-o cu o zi inainte, DAR doctorita de specialitate care a tratat-o pe fetita mea abia marti o sa ajunga la servici...........doar era vinerea mare nu???? cum sa vina doctorii la servici in prag de sarbatoare???........acestea fiind spuse am hotarat ca o sa duc pe fetita mea acasa, tratamentul ii pot da si eu, si.......am refuzat internarea. am intrebat-o pe doamna"doctor" din nou, daca fetita mea este, va fi in siguranta daca o duc acasa?, doamna"doctor", i- a dat fetitei mele un paracetamol, mi-a spus sa-i fac frectii cu spirt si sa ii mai dau paracetamol in cazul in care o mai doare spatele.........si atat........am venit acasa.....dar din pacate durerea nu o lasa nici cum........toata noaptea i-am dat paracetamol, i-am facut frectii, si i-am dat tratamentul in speranta ca durerile o sa o lase.......sambata dimineata eu m-am dus la servici.......eu o zi am lucrat si una nu.......sambata am lucrat.......dar am tinut legatura cu familia in continuu........si mi-au spus ca durerile nu o lasa pe fetita mea....am ajuns acasa.......fetita mea era extenuata........de la dureri si oboseala........am decis sa o ducem inapoi la spital.......deja am dus-o pe fetita in brate ptr ca nu mai avea putere sa mearga........au preluat doctorii.......si mi-au spus ca are varicela........i-au facut toate analizele, si totul era in ordine.........ptr ca a contactat varicela nu o puteau interna in spitalul de copii, ne-au trimis la spitalul de boli infectioase..........am ajuns si acolo.....dar.........durerile nu o lasau!!!!, nici o secunda..........plangea, urla chiar.........toata noaptea i-au dat calmante, dar degeaba.........nu intelegea nici doctorul de garda de unde vine durerea aceea groaznica de spate.......dimineata ne-a trimis inapoi la spitalul de copii, ptr alte investigatii, deoarece la spitalul de boli infectioase nu o puteau trata doar ptr varicela nu si pentru durerea aceea mare de spate..........si s-a facut duminica dimineata.........si nici un diagnostic..........ne-am dus inapoi la spitalul de copii...i-au facut DIN NOU toate analizele posibile.......si la fel.......nici un diagnostic.........fetita mea urla in continuare de dureri.........asta daca va puteti imagina.........o fetita de 9 ani si 4 luni.........in chinuri groaznice de vineri si pana duminica dimineata.........si nici un diagnostic!!!!!...........normal ca ne-au trimis DIN NOU inapoi la spitalul de boli infectioase, fara nici un diagnostic, si cu dureri la fel de mari.............duminica noaptea spitalul de boli infectioase ne-au trimis inapoi la spitalul de copii ca nu mai stiau ce sa faca.........cu toata bunavointa lor se simteau incompetenti..........asa ca am ajuns inapoi la spitalul de copii.........dupa multe insistente si chiar "pile" ne-au lasat sa ramanem cu fetita intr-o camera izolata de ceilalti copilasi.......luni dimineata a venit o doamna doctor de la reanimare si a decis ca o sa-i induca coma deoarece fetita era atat de extenuata ca avea sanse foarte putine de viata.........dupa un alt rand de analize........abia luni dimineata si-au dat seama ca din cele sase functii, adica creier, inima, ficat, plamani, fiere si rinichi ii functionau doar 2.......creierul si inima........abia luni dupa masa, dupa ce telefoanele rudelor nostrii au inceput sa inpanzeasca si sa recurga la relatiile din cadrul medical, au incepu sa i se faca "rost" de niste medicamente care "nu se gaseau", si abia luni a aflat profesorul spitalului de acest caz, chiar si directorul spitalului..........abia luni s-au facut niste analize si chiar au primit rezultatele analizelor in cateva ore, care in mod normal se eliberau in cateva zile, ca sa ne spuna ca fetita mea avea ceea mai urata forma existenta de varicela in combinatie cu pareza faciala..........si ca sansele ei de a traii sunt minime..........dar ei lupta si ptr sansele acelea minime..........dar din pacate abiade luni.............iar marti dupa masa la ora 3 far 5 minute fetita mea a intrat in soc cardiac iar la 4 fara 20 a murit...............intrebarea mea este urmatoarea" este sau nu un caz de malpraxis cazul fetitei mele?" avand in vedere ca fetita mea a fost tratata cu pareza faciala si urma un tratament cu predninson, un medicament care iti scade imunitatea.......nu ar fi trebuit sa fie monitorizata mereu?, nu s-au gandit ca ar fi putut contacta varicela in spital, cum s-a si intamplat?, nu stiau ca o simpla raceala i-ar fi fost fatala?, si in al doilea rand doamna"doctor" a procedat bine cand m-a lasat acasa in VINEREA MARE, fara sa o consulte?, si fara sa imi expuna toate riscurile?
Cel mai recent răspuns: ised8u , utilizator 22:37, 7 Septembrie 2010
buna ziua! am citit mesajul dumneavoastra domnul doctor, si ma bucura faptul ca cheagurile de sange nu reprezinta un pericol dinpotriva inseamna ca se vindeca, dar in acelasi timp ma ingrijoreaza mesajul doamnei care a scris ca ar putea sa dezvolte un abdomen acut ceea ce nu inteleg foarte bine.......domnule doctor din pacate aveti dreptate in ceea ce priveste pe sotul meu cu bautura, intreadevar a baut, dar va asigur ca nu a dus niciodata in extreme, este adevarat ca bea in fiecare zi o bere doua, erau ocazii cand bea si alcool si vin, dar din cate am inteles berea nu este deloc bun, mai bine bea in fiecare zi un pahar dou de vin in loc de bere..........dar cu fumatul si acuma inainte sa se inbolnaveasca fuma mult...chiar si un pachet si jumatate........a baut si cafea 2-3 pe zi........dar cred ca stresul si oboseala este la el factorul principal........condusul pe zi 10-11 ore si chiar si noaptea i-a umplut paharul.......tot domnului doctor ma adresez si ii scriu ca nu i s-a prescris omeran doar controlac, iar dupa masa ne-am dus inapoi la spital si i-am rugat sa-i prescrie niste medicamente, sau un tratament sa i se cedeze durerile, si ne-au prescris no-spa, piafen, metoclopramid, si tramador..............da.......asa cum mi-ati explicat dumneavoastra as fi inteles fara a pune atatea intrebari doctorilor de aici........intelegeam daca imi ziceau pe un ton omenesc..........incerc sa inteleg si situatia medicilor, ca le este greu, nu sunt salarii si cate si mai cate pe care poate doar dumneavostra medicii le stiti si suferiti din cauza politicului, dar credeti-ne ca nici nou oamenilor care nu fac parte din categoria dumneavostra nu ne este usor, si noi tragem la fel de greu consecintele, si la noi chiar daca nu suntem bugetari ne-au tras din salarii, iar daca nu ne facem treaba la serviciu coonstinciosi ni se trag salariile de numa numa..........fix de aceea avem pretentia ca daca ne inbolnavim sa fim tratati asa cum trebuie, omenesc si constinciosi, credeti-ma ca ne cade foarte rau sa ni se vb asa urat, fara sa ne deie nici o explicatie, nu putem tolera ca medicii nostrii sa se razbune pe pacienti din cauza lui Boc...........asa ceva nu este inadmisibil.............
cu mult respect melania
ised8u a scris:

..., iar cei care cititi va rog sa retineti ca omul a fost corect tratat din punct de vedere al urgentei, si oricata compasiune avem pentru doamna melania si problemele ei, hai sa ne oprim putin din a arunca cu noroi pe o intreaga categorie profesionala inainte de a intelege faptele. Pe orice pagina web de "sfatul medicului" gasiti cand reprezinta ulcerul o urgenta,Imi permit sa citez referitor la aceasta discutie unul din poetii mei preferati, Omar Khayyam care a scris:
"nu cauta sa judeci, incearca sa-ntelegi,
eu beau, dar aminteste-ti ca ai si tu pacate,
de vrei s-ajungi la pace, si la seninate,
apleaca-te asupra durerii lumi-ntregi"
O zi buna!

Sper ca interventia dvs, dle. doctor, i-a fost de real folos doamnei si imi permit totusi sa comentez asupra corectitudinii instituirii tratamentului de urgenta care uneori vine in contradictie cu un principiu fundamental in medicina: sublata causa tolitur efectus, adica suprimand cauza elimini efectul. Caci, in opinia mea (laica), daca incepi intempestiv cu suprimarea simptomelor, risti sa nu mai afli vreodata cauza, decat poate cand este prea tarziu...

Intr-o alta speta (tot caz din familie), pacientul cu diaree hemoragica (sange viu si melene) se prezinta la urgenta cu o stare subfebrila (37.5), fara alte semne clinice. Inainte de rezultatul investigatiilor paraclinice (inclusiv inainte de prelevarea probei pentru coprocultura) i se administreaza un antibiotic cu spectru larg.
Starea pacientului se agraveaza pe zi ce trece: da semne de uremie si de hemoliza. Este transportat la spitalul universitar al orasului x, unde nu se poate determina nivelul hemoragiei si nu se poate izola (bine-nteles) agentul etiologic al hemoragiei. Pacientul da semne de insuficienta renala si hepatica, iar medicii ridica din umeri spunand ca vor face tot ce le este in putere, dar nu garanteaza nimic. RMN este neconcludent. Pacientul este transportat de urgenta la un spital din capitala, unde starea pacientului impune transfuzia si apoi dializa 24 din 24 ore. In continuare, agentul etiologic lipseste cu desavarsire (oare de ce?), iar pacientul este tratat simptomatic, desi se instaleaza si insuficienta respiratorie si CID,
In fine, un rezident curajos de garda propune laparoscopia de investigatie (la insistentele unui membru al familiei laic...) care apoi se transforma in rezectia partiala a unei portiuni de colon perforat si se conecteaza stoma. Pacientul a stat timp de 2 saptamani cu intestinul perforat, timp in care a facut peritonita si septicemie. Acum colonul pacientului este reintegrat, dar sechelele usoare ale anoxiei tisulare si ale infectiilor nosocomiale postoperatorii raman.

Dle. doctor, credeti ca s-a procedat corect?
off doamne..........stiu ca nu este acest site ptr a cere sfaturi medicale, dar credeti-ma ca nicaieri nu am gasit atata atentie, bunavainta, omenie si atatea sfaturi bune ca aici de la dumneavoastra pentru care va multumesc din inima! acum 30 minute a iesit sotul meu din camera si acuza niste dureri groaznice de cap..........il doare rau de tot in special fruntea si ochii........oare de ce?, are vreo legatura cu stomacul?, Dumnezeu mai stie.......i-am zis sa mergem din nou la urgente, dar a zis ca nu mai vrea sa se duca sa steie 5 ore pana primeste un calmant........pana la urma i-am dat un piafen si no-spa, si mi-a zis ca i-au cedat un pic durerile...........nu mai stiu ce sa fac.......ma simt atat de neputiincioasa..........nu inteleg de ce nu il interneaza......nu inteleg de ce nu se face acolo in spital analizele la scaun, doamna doctor i-a dat trimitere sa il facem aici la noi in oras undeva........am inteles ca dureaza o saptamana pana ies analizele..........o sa innebunesc pana atunci...........
cu respect melania
Pentru a raspunde punctat
Doamnei melania:
1. abdomen acut inseamna ca poate perfora ulcerul si sa faca peritonita, ceea ce se intampla rar daca sotul ia tratamentul prescris
2. din punct de vedere al sanatatii nu exista alcool "bun sau rau", iar o bere doua in fiecare zi reprezinta consum exagerat de alcool cu efecte nefavorabile asupra sanatatii. Evident ca este mai usor sa dam vina pe stres si oboseala, decat sa recunoastem problema si sa o rezolvam.
In plus eu nu inteleg de ce romanii se plang ca sunt saraci dar beau "o bere doua pe zi" adica 3 ron la un pret mediu si fumeaza "un pachet jumate" adica 12 ron, in total 450 ron pe luna, adica 5400 ron pe an. sper ca am calculat corect, si la medicina tot de aia merg oamenii "ca nu se cere matematica" nu numai la drept.
Din ce in ce mai multe studii arata ca stresul si oboseala nu sunt implicate in bolile pe care le are sotul dumneavoastra, ci deprinderile alimentare asociate cu acest stil de viata. Inainte sa sariti cu totii pe mine subliniez ca ma refer DOAR la bolile in discutie, nu la altele, martori fiindumi colegii care dupa 10 pana la 15 garzi pe luna timp de cativa ani au facut infarct inainte de 50 de ani, dar nu si ulcer, pancreatita sau peritonita bacteriana primara..
3. omeran sau controloc sunt la fel de bune, imi cer scuze am uitat eu ce a primit. Nu uitati totusi sa intrebati gastroenterologul sau internistul de Helicobacter
4 si cel mai important: Sunt de acord ca nu s.au purtat corespunzator si de aceea va sfatuiesc sa ii reclamati asa cum am scris anterior. Eu personal am facut asta de mai multe ori, si am si lasat fara loc de munca astfel de persoane. Imi pare rau pentru ei, le este greu, dar asta nu este un motiv sa nu isi faci treaba. Daca nu iti convine ca soferul castiga mai mult , fa+te sofer. Va spun totusi un lucru, care merita dezbatut poate pe un alt topic, pe un alt site, nefacand obiectul acestuia: Medicii nu se razbuna pe pacienti din cauza lui Boc. Medicii sun blazati, frustati pentru ca pacientii pentru care ei lupta si merg zilnic la serviciu au despre ei parerea pe care o au, si o cunoasteti si o aveti si dumneavoastra. Sa ajuns ca cei care au una din cele mai nobile meserii, sa fie tratati ca si cum ar fi scursurile societatii. Ca o merita, nu o merita, e vina lor sau a sistemului, nu conteaza, Important este ca indiferent ca mai intai a fost oul sau gaina, situatia exista si nimeni nu vede o solutie. Iar victime suntem cu totii.
Pt Godspeed
Tratamentul aplicat in situatia pe care o discutam respecta principiul pe care il amintiti, noi o numim tratament etiologic. Medicamentul care a fost recomandat are rolul de a suprima secretia acida a stomacului, care a cauzat ulcerul in mod direct. Odata cu aceasta dispare si durerea, asa ca nu inteleg comentariul dumneavoastra.
Legat de speta propusa pentru a fi discutata oferiti prea putine date. Nu imi este clar care este motivul prezentarii initiale la medic, daca exista in scaun resturi alimentare amestecate cu sange proaspat si digerat, sau doar sange. Daca aceste scaune au disparut vreodata in evolutie, care erau analizele, pe zile. Varsta si sexul pacientului sunt iar importante. Uremia la cat timp a aparut, Cand spuneti hemoliza la ce va referiti? Sunteti sigura ca ati inteles corect? Daca da cat de severa a fost? Care a fost antibioticul initial? A fost schimbat cand au vazut ca merge rau? cu ce? La ce ora v+ati prezentat la doctorul care a administrat antibioticul initial? Au laborator de bacteriologie? Daca da si era dupaamiaza au serviciu de garda la acest laborator? De ce nu se spune nimic in ce scrieti de gastroscopie, colonoscopie? Exista tranzit intestinal? Pacientul se putea alimenta? La ce va referiti cand spuneti "agentul etiologic al Hemoragiei?" S+a stabilit ca sangerarea era de natura infectioasa? Pentru infectii exista agent etiologoc. Ce numiti dumneavoastra tratament simptomatic? Ce l+a facut pe rezident sa se gandeasca la laparoscopie? Sunt convins ca nu membrul familiei, trebuie sa fii idiot sa operezi pe cineva ca asa a zis altcineva. Ati descris pana acum o problema din interiorul intestinului, iar laparoscopia se adreseaza exteriorului (peritoneu). Daca era perforat, a fost blocat sau cu fecale in cavitatea peritoneala? De ce nu s+au facut ecografii? Care a fost rezultatul anatomopatologic al fragmentului de tesut rezecat? Si in final ce diagnostic s+a stabilit? Am impresia ca nu spuneti tot. VA avertizez ca in astfel de probleme cel mai frecvent substratul este unul malign! (adica e posibil sa fie cancer) De ce spuneti "efectele infectiilor nosocomiale postoperatorii", a contactat vreo infectie in spital?
Asta asa ca sa nu ocup loc mult pe forum..... Dar sunt multe alte probleme de discutat. Vedeti dumneavoastra nu e chiar simplu. Daca chiar doriti un raspuns la ce ati intrebat si nu ati postat pentru a "mai arunca o piatra" va astept cu mai multe detalii pe privat. Daca imi permiteti, ceea ce postati este un argument pentru ce v+am spus mai devreme: Medicii nu explica ce fac, iar cei care explica nu se asigura ca au fost intelesi.
ptr domnul doctor:- da, aveti dreptate, si eu am si recunoscut ca beia sotul meu, este intreadevar greu si dureros sa recunosti un adevar. deci nu eu sunt persoana care nu am recunoscut, tot dumneavoastra ati scris ca ar trebuii sa recunoastem motivul inbolnavirii, si sa o rezolvam, primul punct am indeplinit, cum ramane cu rezolvatul problemei? altceva nu am reusit sa fac decat sa merg cu sotul meu in doua zile de trei ori la spital si nu il interneaza, nu da explicatii, ba chiar nici tratament pentru acasa stiind ca analiza la scaun dureaza o saptamana. sa stiti cum eu la fel si altii am avut mare mare respect pentru doctori, pana cand au inceput sa nu isi faca treaba cum trebuie........fetita mea acum 5 luni a murit, am internat-o cu pareza faciala, a stat in spital 21 de zile, si in a 22-a zi am dus-o inapoi ca o durea spatele, dupa 4 zile si jumatate a murit fetita mea.....varicela severa.....nici dupa ce a murit nu au putut sa-mi explice exact cum si ce s-a intamplat din ce cauza.........am tot citit pe internet, colegi de al dumneavoastra mi-au zis ca a fost greseala medicala domnule doctor, deoarece i-au administrat prednison fara sa fie monitorizata fetita mea daca mai suporta organismul prednisonul sau nu, am inteles ca chiar prednisonul poate provoca varicela.....ce sa mai cred? sau in cine? sa am incredere intr-un doctor care imi trimite acasa fetita fara sa o consulte zicandu-mi sa-i dau paracetamol si sa-i fac frectii cu spirt?, sa am incredere in doctorita care a avut grija de fetita mea 21 de zile, si care nu a monitorizat-o daca se mai poate da sau nu prednisonul?, in doctorita care habar nu avea cum sta fetita mea cu imunitatea?, care nu s-a gandit ca este perioada varicelei si ar putea contacta? iar acum se intampla acelasi lucru cu sotul meu, de aceea imi este atat de tare frica, il trimite acasa spunandui ca nu este caz de internare???? si cand incerc sa le povestesc ca imi este tare teama sa nu faca vreo complicatie acasa si atunci cine o sa raspunda ei imi dau raspunsul ca de vina a fost Boc ca mi-a murit fetita, si daca face sotul meu vreo complicatie tot boc este de vina????? ce sa inteleg din toate acestea? eu atata stiu ca inainte, acum cativa ani daca erai bolnav, si durerile nu ti se ameliora te internau de urgenta, chiar daca cauza bolii este bautura mai mult sau mai putin, cafeaua sau tigara, inainte nimeni nu socotea cine cat si cum cheltuie pe lucruri sanatoase sau nesanatoase...........inainte oamenii faceau o facultate de medicina si s-au facut doctori pentru ca simteau ca asta este menirea lor, de aceea s-a zis ca este ceea mai nobila meserie domnule doctor.........acum se uita la tine si intai te intreaba cine esti si abia dupa aceea te intreaba ce probleme ai domnule doctor..........eu zic ca totusi fiecare are dreptatea lui.......si undeva avem si noi dreptatea noastra cand zicem ca ne este frica si nu mai avem incredere in doctori..........poate ca am scris si lucruri pe care nu ar fi trebuit, dar incerc sa va explic care este teama mea.......ca nu inteleg de ce nu il interneaza pe sotul meu stiin ca ar putea exista si complicatii.........si omul ramane doar asa.......tampit.........nu stie ce se va intampla, ce il va astepta.........de exemplu eu acuma trebuie sa merg la serviciu schimbul 3........dar imi este teama pentru sotul meu.........oare de ce il doare acum capul.......ce se intampla acolo?.........si din pacate doar cu atat raman ca daca as incerca sa explic doctorului nu ar avea timp de mine, un raspuns este indeajuns" Boc este de vina!"

Alte discuții în legătură

Malpraxis maruus21 maruus21 Buna ziua! Acum aproximativ 6 saptamani tatal meu s-a internat pentru o saptamana (de luni pana luni_ la Institului de Reumatologie Ioan Stoia Bucuresti ... (vezi toată discuția)
Contaminati deliberat cu varicela la locul de munca doctorS doctorS Pe sectia de spital unde lucrez - chirurgie - s-a fortat internarea unui pacient cu varicela in stadiul contagios, desi nu avea justificare medicala sa se ... (vezi toată discuția)
Malpraxis? enycike enycike Buna...mama mea a murit acum 2 saptamani. Joi a inceput sa aiba febra, greturi. Vineri s-a simtit la fel iar sambata a inceput sa o doara burta foarte tare. ... (vezi toată discuția)