[EDITAT]
Iata raspunsul meu final scris pe intelesul lumii.
Se
POATE formula de catre tata o cerere avand ca obiect tagada de paternitate. (pentru ca se poate depune pe rolul oricarei instante orice fel de cerere, nu va intoarce nimeni de la usa).
Dar (in justitie) nu-i destul totdeauna A CERE, spre A OBTINE. (scria un distins prof. acum mai bine de 100 ani - E. Herovanu)
In cauza, asa cum ati descris-o, sunt 99 % sanse ca acesta cerere sa fie respinsa ca prescrisa.
Si 1% sanse sa fie admisa daca judecatorul ... e obosit sau daca aveti norocul jucatorului de poker care castiga ...la cacialma.
E alegerea dvs.
UPDATE,
Si iacata ca-mi veni la mana un exemplu proaspat, tot de pe forum.
In cazul expus mai jos s-a castigat in prima instanta (cum spuneam, se poate castiga daca judecatorul ..dormea) dar hotararea a fost facuta tabula rasa in calea de atac de catre alti judecatori mai putin obositi (care si-au amintit si despre termenul de prescriptie).
www.avocatnet.ro/content/for...
Ati sesizat intrebarea finala a userului? (e necajit pentru ca n-a fost avertizat ca s-ar putea sa-si cheltuie banii de pomana).
Asta e, dle @ aemilius. Eu nu mi-a trasformat niciodata meseria in "arta" cu ..."materialul" clientului, precum distinsul coleg american.
Am mers si eu la cacialma ori am facut arta pentru arta, dar intrebandu-mi cinstit clientul: te bagi? (Acestea sunt datele problemei! Risti?).