avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme radiere masina.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme radiere masina.

Buna ziua. Probabil ca acest subiect s-a mai discutat in cadrul acestui forum, dar o cautare rapida nu a gasit nici un rezultat. Pe scurt iata care este problema mea: anul trecut am vandut o masina unei persoane, cu domiciliul in acelasi oras, printr-un act de vanzare-cumparare intocmit la o firma de intermedieri auto.
Cu aceasta ocazie am inmanat respectivului toate actele masinii, respectiv talonul si cartea de identitate, pentru a-i permite inscrierea masinii pe numele lui, fara radierea masinii. A fost o scapare din partea mea, deoarece nu am stiut ca legea, care permite schimbarea proprietarului unei masini fara trecerea pe la RAR, nu intrase inca in vigoare.
Luna aceasta la platirea impozitului am aflat ca masina era inca pe numele meu, si nu se poate trece pe noul proprietar fara radiere. Dupa cum banuiti acesta este de negasit (am aflat ca este plecat din tara) si nu stiu care sunt pasii legali pentru rezolvarea acestei probleme.
La politie mi s-a spus sa-l dau in judecata si cu sentinta definitiva sa solicit radierea masinii.
Altcineva m-a sfatuit sa declar pierdute respectivele acte si sa solicit eliberarea unor duplicate, cu ajutorul carora sa obtin radierea.
In acest sens as fi recunoscator pentru cateva sfaturi competente (cea mai buna solutie si pasii de urmat), dat fiind ca nu am avut niciodata litigii de ordin juridic, de nicio natura.
Daca este nevoie de mai multe amanunte, va stau la dispozitie.
Multumesc.
ContSters92532 a scris:

Buna ziua,
am avut o masina veche din 86 care era stricata in fata blocului.Intr-o zi a venit la mine din partea administratorului de bloc cineva care mi-a spus ca isi doreste rabla mea.I-am explicat ca este stricata si nu mai doresc sa o repar.Spunandu-mi ca este de meserie mecanic auto si ca o repara el l-am lasat sa ia masina si sa o duca la el la atelier .Dupa o saptamana a venit la mine acasa si mi-a spus ca a reparat masina si ca sa ii dau actele sa vada daca poate trece RAR.Mi-a dat niste bani (avans) si eu i-am inmanat actele masinii,urmand sa vina dupa ce trece de RAR sa facem actele si sa-mi achite restul de bani.Bineinteles ca nu a mai aparut de atunci.L-am intrebat pe administratorul blocului cum dau de el dar mi-a spus ca nu-l cunoaste si ca doar l-a indrumat catre proprietarul masinii!
Numarul de telefon pe care mi l-a dat nu este al lui iar cel care mi-a raspuns la acel numar mi-a spus ca nu-l cunoaste!
Intrebarea este cum pot radia masina? Sau sa merg la politie sa o declar furata?!?
Nu stiu cum il cheama si nici nu am mai vazut masina.Am verificat pe site-ul RARsi al asigurarilor si nu are nici asigurare nici verificare tehnica.Banuiesc ca nici nu mai exista masina,fiind piese de schimb sau la cineva care are o masina asemanatoare.
Va multumesc anticipat!

Buna ziua,
Problema mea e foarte asemanatoare cu cea din mesajul citat. Acum 2 ani am vandut o masina impreuna cu actele, cumparatorul urmand sa faca demersurile necesare, pe care nu le-a facut si acum eu am de platit impozitul pt un vehicul pe care nu il mai detin. Nu am nici numele, nici datele de contact ale celui care a luat-o #-o.
Cineva mi-a spus ca singura solutie ar fi sa merg la politie si sa o declar furata.
Orice sfat avizat mi-ar fi de folos.

Multumesc anticipat !
Buna ziua.am si eu o problema destul de presanta.am facut o prostie si vreau sa va cer parerea ,daca cumva exista vreo rezolvare.Am imprumutat de la un cunoscut suma de 3000 de euro dar nedorind altfel am facut un contract de vanzare cumparare a unei mashini in valoare de 9000 de euro.asta se intampla in martie anul trecut.i-am lasat doar o cheie si cartea mashinii fara sa faca vreo mentiune pe certificat ca este instrainata mashina sau fara sa-i las certificatul.intre timp am dorit sa vand mashina la propriu si sa-i achit datoria,dar mi-a spus k a pierdut cartea mahsinii si in consecinta am purces la scoaterea unei noi carti intru cat in certificatul de inmatriculare figurez ca proprietar,intre timp am pierdut cumparatorul.intre timp am achitat imprumutul cu dobanda aferenta ca nu a dorit altfel deshi intelegerea era total diferita si mi-a rupt in fata un exemplar din contractul de vanzare -cumparare.intre timp am aflat ca mashian este radiata de la fisc si e trecuta pe numele lui din luna iulie contractul semnadu-l in martie deci la diferenta de 4 luni.acum cateva zile am primit o notificare acasa cum ca doreste mashina pt ca mi-a akitat suma de 9000 de euro si mi-a lasat mahsina sa circul cu ea pentru scurt timp(mai e un pic si se face anul),si potrivit acestei notificari ma oblig sa-i predau mashian in termen de 2 saptamani in caz contrar ma actioneaza in instanta,totul m-a luat pe nepregatite si nici nu stiu ce sa fac.
am vreo sansa sa castig mashina in instanta.mentionez ca am doi martori care au fost cu mine la incheierea tranzactiei si stiu toata povestea.si cam cat ar dura un astfel de proces,presupun ca din practica juridica se poate aproxima o durata.
va multumesc si astept cu interes raspunsul dumenavoastra!!!si sper ca prostia care am facut-o si implicit inselaciunea pe care am suferit-o sa aiba rezolvare.
zattara a scris:

Buna ziua.am si eu o problema destul de presanta.am facut o prostie si vreau sa va cer parerea ,daca cumva exista vreo rezolvare.Am imprumutat de la un cunoscut suma de 3000 de euro dar nedorind altfel am facut un contract de vanzare cumparare a unei mashini in valoare de 9000 de euro.asta se intampla in martie anul trecut.i-am lasat doar o cheie si cartea mashinii fara sa faca vreo mentiune pe certificat ca este instrainata mashina sau fara sa-i las certificatul.intre timp am dorit sa vand mashina la propriu si sa-i achit datoria,dar mi-a spus k a pierdut cartea mahsinii si in consecinta am purces la scoaterea unei noi carti intru cat in certificatul de inmatriculare figurez ca proprietar,intre timp am pierdut cumparatorul.intre timp am achitat imprumutul cu dobanda aferenta ca nu a dorit altfel deshi intelegerea era total diferita si mi-a rupt in fata un exemplar din contractul de vanzare -cumparare.intre timp am aflat ca mashian este radiata de la fisc si e trecuta pe numele lui din luna iulie contractul semnadu-l in martie deci la diferenta de 4 luni.acum cateva zile am primit o notificare acasa cum ca doreste mashina pt ca mi-a akitat suma de 9000 de euro si mi-a lasat mahsina sa circul cu ea pentru scurt timp(mai e un pic si se face anul),si potrivit acestei notificari ma oblig sa-i predau mashian in termen de 2 saptamani in caz contrar ma actioneaza in instanta,totul m-a luat pe nepregatite si nici nu stiu ce sa fac.
am vreo sansa sa castig mashina in instanta.mentionez ca am doi martori care au fost cu mine la incheierea tranzactiei si stiu toata povestea.si cam cat ar dura un astfel de proces,presupun ca din practica juridica se poate aproxima o durata.
va multumesc si astept cu interes raspunsul dumenavoastra!!!si sper ca prostia care am facut-o si implicit inselaciunea pe care am suferit-o sa aiba rezolvare.
am si eu o intrebare
cu ce acte radiez masina de la fisc?
am vinduto legal facind toate actele cerute de lege,i-am dat cumparatorului certificatul fiscal si stampila pe fisa de inmatriculare,deci in concluzie am facut actele ca la carte.
probleema-doamna de la fisc a zis ca e in regula dar masina nu mi-o scade de pe numele meu decit atunci cind ii aduc certificatul de radiere care i se inmineaza cumparatorulu cu ocazia transcrieri masini pe mumele lui.
problema e ca eu nu pot obliga cumparatorul sa duca actele pina la capat si sa imi trimita certificatul de radiere.deci daca el se descurca sa umble cu auto asa eu o sa ii platesc impozitu toata viata cu toate ca eu am vinduto legal............?
unde scrie ca eu trebuie sa duc si certificatul de radiere la fisc?
multumesc de raspuns anticipat
stai fara grija ,cat timp ai dus contrct de vanz-cump si ai primit fiscal masina s-a radiat...cade in obligatia cumparatorului sa o inscrie la fisc si la politie.

Alte discuții în legătură

Actiune pentru radierea unui autoturism nicoleta74 nicoleta74 Buna seara! Am o problema pe care, in acest moment, nu vad cum sa o rezolv. Concret, am vandut in luna mai 2008 un autoturism, am incheiat contract de v-c si ... (vezi toată discuția)
Radiere autoturism serafim liviu serafim liviu acum 4 ani am vandut o masina .ca acte de la acea masina mai am doar cartea de identitate a masinii .Nu cunosc unde mai este acum masina si nici cine o are in ... (vezi toată discuția)
Am vandut o masina si cumparatorul refuza sa facem actele legale genessis63 genessis63 cumparatorul dupa ce a dat banii pe masina si a completat si semnat contractul si a primit talonul si cartea masinii nu a mai vrut sa vina la politie ptr ... (vezi toată discuția)