ranettm56 a scris:
salutare, vreau sa expun si eu cazul meu si daca poate cineva sa ma indrume exact ce pasi legali trebuie sa urmez.
Acum o saptamana am cumparat un autorurism bmw in stare foarte buna de la o persoana care nu parea deloc suspecta,prezentabil, imbracat bine, vorbea foarte frumos,am verificat masina vreo ora jumate, ne-am plimbat cu ea, masina foarte intretinuta,nimic suspect, omul avea facturi cu piesele pe care le-a schimbat la masina, schimb de ulei si multe altele, toate pe numele lui.In momentul confruntarii actelor, in cartea de identitate a masinii era trecut un nume de femeie nascuta in 1942 care mi-a spus ca este bunica lui si ca a luat masina pe numele ei ca sa plateasca asigurarea cu 50% reducere, aceasta fiind pensionara.Avea procura facuta pe numele lui de la aceasta femeie pentru a putea vinde masina, procura parea autentica, avea stampila cu relief, semnaturi,toate datele corespundeau cu buletinul lui si cu datele femeii din cartea de identitate.Am batut palma si am stabilit sa vina la mine acasa sa-i dau banii, dupa ce i-am dat banii a ramas sa-mi dea certificatul fiscal in cateva zile ( 2-3).Inainte sa-i dau banii l-am intrebat daca sigur nu are ceva probleme cu actele masinii sau cu fiscul si m-a asigurat ca are o situatie financiara foarte buna si ca e din familie buna , tatal lui fiind avocat de profesie.I-am inmanat banii si m-a rugat sa-l duc acasa sa-si adune lucrurile personale din masina.La el acasa am ramas impresionat, o vila imensa cu 3 etaje, curte interioara foarte frumoasa, nu mi-am facut probleme, am zis ca am nimerit bine de tot cu acest vanzator ca de cand cautam masina numai de samsari am dat.
Acum problema mea este ca acest individ nu mai raspunde la telefon sau cand raspunde ma tot amana si spune ca are treaba, ca e foarte ocupat, am fost la directia financiara unde apartine femeia trecuta in cartea masinii, respectiv taxe si impozite sector 4 si acolo mi-au comunicat ca masina nu figureaza pe numele acestei femei, ca nu a declarat-o niciodata.In cartea masinii sunt 2 prorietari, un domn si femeia asta care nu a declarat masina, domnul dinainte, l-am verificat si pe el la fisc si are datorii de 40 milioane lei vechi (4000ron) constand in amenzi rutiere, impozit auto toate incepand cu 2004 pana in luna martie 2008, chiar luna in care e trecuta femeia asta in cartea masinii.Practic aceasta femeie nu avea cum sa inscrie masina pentru ca vechiul proprietar trebuia sa-i dea certificat fiscal ca nu are datorii ca sa poata efectua inmatricularea.
Precizez ca am :
Cartea masinii
Autentificare RAR (facuta de mine dupa ce am luat masina)
Talon
Contract de Vanzare-Cumparare intre mine si persoana trecuta in cartea masinii + semnatura pe talon
Masina se afla in posesia mea
Ce trebuie sa fac pentru a putea inmatricula masina pe numele meu avand in vedere ca primul proprietar al masinii are 40 mil datorie la fisc iar al doilea proprietar nu a declarat masina la fisc de mai bine de un an de zile.
Mii de scuze pentru postul imens dar nu-mi gasesc linistea!Apreciez orice raspuns!
Buna ziua, am o problema asemanatoare cu cea a lui ranettm56. Probabil si eu am partea mea din vina, prin faptul ca nu am fost destul de precauta, insa pana la aceasta situatie nici nu ma gandeam la asa ceva. Cred ca asa suntem toti, pana nu ne ardem...
Acum aproape o luna, am cumpart un autoturism de familie impreuna cu sotul meu. Actele le-am facut pe numele meu, dar nu cred ca acest lucru are prea multa relevanta. Am verificat masina, am facut contractul de V-C, am primit talonul si cartea de identitate a masinii, am facut si identificarea la RAR. Proprietarul ne-a tot amanat cu fisa fiscala, pana ce saptamana aceasta am aflat ca are datorii foarte mari si de fapt nu poate obtine radierea fiscala din evidentele primariei. Mentionez ca el este din Cluj, autoturismul deasemenea inmatriculat in Cluj, iar eu din Targu Mures.
Din cate am inteles trebuie sa-l actionez in instanta pentru a obtine a hotarare judecatoreasca ce tine locul radierii fiscale. Intrebarile mele sunt urmatoarele, si imi cer scuze anticipat daca repet ceva, chiar am citit foarte mult pe acesta tema, dar aceste lucruri nu imi sunt clare:
1. La care tribunal ma adresez, cel din Cluj sau cel din Targu Mures?
2. Unde gasesc un model de chemare in judecata pentru acest lucru, in temeiul carei legi se formuleaza cererea?
3. Ma pot descurca si fara un avocat sau ma sfatuiti sa consult unul?
4. Cat timp dureaza un astfel de proces (saptamani, luni?)? Banuiesc ca pana la anuntarea hotararii autoturismul poate rugini linistit in fata blocului, pentru ca nu pot circula cu ea din moment ce pe 18 octombrie expira cele 30 de zile de la data incheierii contractului de vc...
Va rog mult sa-mi raspundeti, sa ma indrumati? Chiar sunt foarte suparata, suntem amandoi deznadajduiti si ne recunoastem partea de vina. Va multumesc anticipat.