avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme radiere masina.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme radiere masina.

Buna ziua. Probabil ca acest subiect s-a mai discutat in cadrul acestui forum, dar o cautare rapida nu a gasit nici un rezultat. Pe scurt iata care este problema mea: anul trecut am vandut o masina unei persoane, cu domiciliul in acelasi oras, printr-un act de vanzare-cumparare intocmit la o firma de intermedieri auto.
Cu aceasta ocazie am inmanat respectivului toate actele masinii, respectiv talonul si cartea de identitate, pentru a-i permite inscrierea masinii pe numele lui, fara radierea masinii. A fost o scapare din partea mea, deoarece nu am stiut ca legea, care permite schimbarea proprietarului unei masini fara trecerea pe la RAR, nu intrase inca in vigoare.
Luna aceasta la platirea impozitului am aflat ca masina era inca pe numele meu, si nu se poate trece pe noul proprietar fara radiere. Dupa cum banuiti acesta este de negasit (am aflat ca este plecat din tara) si nu stiu care sunt pasii legali pentru rezolvarea acestei probleme.
La politie mi s-a spus sa-l dau in judecata si cu sentinta definitiva sa solicit radierea masinii.
Altcineva m-a sfatuit sa declar pierdute respectivele acte si sa solicit eliberarea unor duplicate, cu ajutorul carora sa obtin radierea.
In acest sens as fi recunoscator pentru cateva sfaturi competente (cea mai buna solutie si pasii de urmat), dat fiind ca nu am avut niciodata litigii de ordin juridic, de nicio natura.
Daca este nevoie de mai multe amanunte, va stau la dispozitie.
Multumesc.
Multumesc frumos pentru raspuns!
Buna ziua,
am avut o masina veche din 86 care era stricata in fata blocului.Intr-o zi a venit la mine din partea administratorului de bloc cineva care mi-a spus ca isi doreste rabla mea.I-am explicat ca este stricata si nu mai doresc sa o repar.Spunandu-mi ca este de meserie mecanic auto si ca o repara el l-am lasat sa ia masina si sa o duca la el la atelier .Dupa o saptamana a venit la mine acasa si mi-a spus ca a reparat masina si ca sa ii dau actele sa vada daca poate trece RAR.Mi-a dat niste bani (avans) si eu i-am inmanat actele masinii,urmand sa vina dupa ce trece de RAR sa facem actele si sa-mi achite restul de bani.Bineinteles ca nu a mai aparut de atunci.L-am intrebat pe administratorul blocului cum dau de el dar mi-a spus ca nu-l cunoaste si ca doar l-a indrumat catre proprietarul masinii!
Numarul de telefon pe care mi l-a dat nu este al lui iar cel care mi-a raspuns la acel numar mi-a spus ca nu-l cunoaste!
Intrebarea este cum pot radia masina? Sau sa merg la politie sa o declar furata?!?
Nu stiu cum il cheama si nici nu am mai vazut masina.Am verificat pe site-ul RARsi al asigurarilor si nu are nici asigurare nici verificare tehnica.Banuiesc ca nici nu mai exista masina,fiind piese de schimb sau la cineva care are o masina asemanatoare.
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 9 Iunie 2009
ContSters92532, utilizator
salutare, vreau sa expun si eu cazul meu si daca poate cineva sa ma indrume exact ce pasi legali trebuie sa urmez.

Acum o saptamana am cumparat un autorurism bmw in stare foarte buna de la o persoana care nu parea deloc suspecta,prezentabil, imbracat bine, vorbea foarte frumos,am verificat masina vreo ora jumate, ne-am plimbat cu ea, masina foarte intretinuta,nimic suspect, omul avea facturi cu piesele pe care le-a schimbat la masina, schimb de ulei si multe altele, toate pe numele lui.In momentul confruntarii actelor, in cartea de identitate a masinii era trecut un nume de femeie nascuta in 1942 care mi-a spus ca este bunica lui si ca a luat masina pe numele ei ca sa plateasca asigurarea cu 50% reducere, aceasta fiind pensionara.Avea procura facuta pe numele lui de la aceasta femeie pentru a putea vinde masina, procura parea autentica, avea stampila cu relief, semnaturi,toate datele corespundeau cu buletinul lui si cu datele femeii din cartea de identitate.Am batut palma si am stabilit sa vina la mine acasa sa-i dau banii, dupa ce i-am dat banii a ramas sa-mi dea certificatul fiscal in cateva zile ( 2-3).Inainte sa-i dau banii l-am intrebat daca sigur nu are ceva probleme cu actele masinii sau cu fiscul si m-a asigurat ca are o situatie financiara foarte buna si ca e din familie buna , tatal lui fiind avocat de profesie.I-am inmanat banii si m-a rugat sa-l duc acasa sa-si adune lucrurile personale din masina.La el acasa am ramas impresionat, o vila imensa cu 3 etaje, curte interioara foarte frumoasa, nu mi-am facut probleme, am zis ca am nimerit bine de tot cu acest vanzator ca de cand cautam masina numai de samsari am dat.
Acum problema mea este ca acest individ nu mai raspunde la telefon sau cand raspunde ma tot amana si spune ca are treaba, ca e foarte ocupat, am fost la directia financiara unde apartine femeia trecuta in cartea masinii, respectiv taxe si impozite sector 4 si acolo mi-au comunicat ca masina nu figureaza pe numele acestei femei, ca nu a declarat-o niciodata.In cartea masinii sunt 2 prorietari, un domn si femeia asta care nu a declarat masina, domnul dinainte, l-am verificat si pe el la fisc si are datorii de 40 milioane lei vechi (4000ron) constand in amenzi rutiere, impozit auto toate incepand cu 2004 pana in luna martie 2008, chiar luna in care e trecuta femeia asta in cartea masinii.Practic aceasta femeie nu avea cum sa inscrie masina pentru ca vechiul proprietar trebuia sa-i dea certificat fiscal ca nu are datorii ca sa poata efectua inmatricularea.

Precizez ca am :
Cartea masinii
Autentificare RAR (facuta de mine dupa ce am luat masina)
Talon
Contract de Vanzare-Cumparare intre mine si persoana trecuta in cartea masinii + semnatura pe talon
Masina se afla in posesia mea

Ce trebuie sa fac pentru a putea inmatricula masina pe numele meu avand in vedere ca primul proprietar al masinii are 40 mil datorie la fisc iar al doilea proprietar nu a declarat masina la fisc de mai bine de un an de zile.

Mii de scuze pentru postul imens dar nu-mi gasesc linistea!Apreciez orice raspuns!
SAL
am cautat printe toate postarile dar nu am gasit ceva sa ma lamureasca asa ca va intreb si eu si sper sa nu va suparati si sa ma ajutati pt ca sunt tare nelinistit si nu stiu ce sa fac.
AM vandut masina unui taran din OLT eu fiind din dolj-craiova. Acesta a venit cu un contract de vanzare cump facut de el ,Eu i-am dat cartea certificat masina numere asigurare , apoi m-am dus si am radiat masina de la FINANCIAR. tanti de acolo mi-a zis ca nu mai sunt trecut la impozit cu masina..
Problema e ca cel care a cumparat masina trebuia sa vina sa ii dau o fisa de inmatr si un certif fiscal.Eu nu mai dau de el nu imi rasp la tel.E posibil ca sa primesc acasa amenzi sau sa suport consecinte la eventualele infractiuni savarsite de el? ARE TOATE ACTELE PE NUMELE MEU masina nu a fost radiata de politie doar de fisc. Ce sa fac? nu am nimik decat dovada radierii de la fisc ATAT
VA multumesc si sper sa obtin si eu un rasp
Buna,
Am nevoie de un raspuns sigur. Cat pot circula cu o masina pe care abia am cumparat-o? Cum se calculeaza timpul? in functie de data emiterii facturii sau in functie de data certificatului fiscaL?

Multumesc

Alte discuții în legătură

Actiune pentru radierea unui autoturism nicoleta74 nicoleta74 Buna seara! Am o problema pe care, in acest moment, nu vad cum sa o rezolv. Concret, am vandut in luna mai 2008 un autoturism, am incheiat contract de v-c si ... (vezi toată discuția)
Radiere autoturism serafim liviu serafim liviu acum 4 ani am vandut o masina .ca acte de la acea masina mai am doar cartea de identitate a masinii .Nu cunosc unde mai este acum masina si nici cine o are in ... (vezi toată discuția)
Am vandut o masina si cumparatorul refuza sa facem actele legale genessis63 genessis63 cumparatorul dupa ce a dat banii pe masina si a completat si semnat contractul si a primit talonul si cartea masinii nu a mai vrut sa vina la politie ptr ... (vezi toată discuția)