paco6677 a scris:
-nu se poate sa deschid alt tip de actiune fara sa mai platesc taxa de timbru judiciar in functie de valoarea de vanzare(in contestare a proprietatii,cred..)?
-martorii mei sunt mama si tata,sunt admisi de instanta?Pe ceilalti nu ii stiu.
-taxa de timbru se plateste de mine si se returneaza de cel care a pierdut procesul?
-nu este suficienta declaratia lui data la politie prin care scrie ca a cumparat masina de la mine?Instanta poate cere acea declaratie de la politie,la propunerea mea?
-pana la urma pe cine dau in judecata:pe primul sau al doilea proprietar?
1. Nu. Actiunea este una de constatare a vanzarii si de radiere a autoturismului de pe numele dv. din evidentele autoritatilor (adm. financiara, politie);
2. Daca nu aveti alti martori decat parintii, iar partea adversa nu se va opune, acestia vor putea fi audiati pentru dovedirea pretentiilor dv.;
3. Da, taxele de timbru sunt in sarcina reclamantului, urmand ca la cererea acestuia, instanta sa-l oblige pe parat a le returna, ca si cheltuieli de judecata reclamantului, in cazul admiterii actiunii;
4. Nu este suficienta acea declaratie data de cumparator la Politie, dar va foloseste in completarea probatoriului. Astfel veti solicita instantei emiterea unei adrese la Serviciul radieri din cadrul Politiei din localitatea X pentru a depune la dosar acel inscris;
5. Il dati in judecata doar pe cel caruia dv. i-ati vandut masina. Cu al treilea proprietar al masinii ce a cumparat-o de la cumparatorul dv., in speta al doilea proprietar, nu ati incheiat niciun raport juridic, astfel ca acesta nu va avea calitate procesuala pasiva, deoarece obiectul actiunii este constatarea ca ati vandut masina lui X, nu lui Y, eventual X poate sa-l dea apoi in judecata pe Y pentru aceeasi pretentie...;)