miryca a scris:
multumesc pentru raspuns
Am precizat in primul msg ca sunt din alt judet si ca mi-ar fi destul de greu sa ma prezint - respectiv MM - TM
Stiu numele persoanei la care eu am instrinat-o si intrebarea mea este daca nu as putea (si daca ar fi luata de catre cei de la Judecatoria MM in calcul) sa fac o declaratie la notar ca am instrainat masina in cursul anului X si ca nu mai detin nici o copie dupa contract si pe urma sa o expediez cu posta. Ce alta modalitate ar fi?
Ce se intampla daca nu ma prezint deloc?
In primul rand, daca nu va puteti prezenta in fata instantei din cauza distantei, veti trimite la dosarul cauzei o intampinare cu cel putin 5 zile inainte de termenul de judecata stabilit, intampinare in care veti scrie varianta dv. privind speta dedusa judecatii, respectiv, cum ati luat masina, de la cine, cand, cui ati instrainat-o, cand, daca a fost culpa dv. pentru ca masina cumparata de la reclamant nu s-a radiat de pe numele acestuia etc.
Declaratia la notar nu va ajuta cu absolut nimic in fata instantei de judecata, in care probele se administreaza nemijlocit. In cazul in care reclamantul propune ca proba interogatoriul dv. si nu va veti prezenta in fata instantei pentru a va fi luat la termenul stabilit de instanta pentru administrarea acestei probe, se va aplica art. 225 Cprciv, instanta putand considera ca cele invocate de reclamant sunt adevarate si dovedite.
Ceea ce va recomand, in cazul in care nu vreti sau nu puteti sa va deplasati la termenele de judecata, este sa angajati un avocat care sa va reprezinte interesele si care sa va apere, care va sti ce probe sa propuna pentru a combate pretentiile reclamantului, pentru a invoca exceptii etc., lucruri care nu se pot face prin posta, de la distanta ci in fata instantei de judecata.
Daca nu va prezentati deloc, instanta va admite cererea de chemare in judecata a reclamantului si va va obliga atat la plata cheltuielilor de judecata, cat si la plata impozitelor solicitate de reclamant ca fiind achitate de el sau fiind el obligat sa le achite deoarece figureaza inca in evidentele fiscului.
In toate cazurile, angajati un avocat si aparati-va. In caz contrar, sa nu blamati sistemul judiciar pentru ca judecatorul nu stie care este adevarul, el trebuind sa solutioneze cauza pe baza probelor care sunt administrate in speta. ;)