tantan a scris:
Buna ziua, va multumesc mult pentru raspuns. Tin sa va spun ca in 2 zile dupa incidentul produs, m-a sunat avocatul cumparatorului (la ora 18.30) sa ma anunte ca a doua zi la ora cutare vor depune o plangere penala la politie si ne-a rugat sa nu incercam sa luam legatura cu "clientii sai" deoarece se va considera intimidare. S-a prezentat, iar ulterior am verificat ca acel numar de telefon este chiar inregistrat pe un cabinet individual de avocatura. A refuzat sa raspunda la intrebarea, in temeiul carui articol din codul penal vor sa faca ei plangerea. Cat despre actele masinii toate sunt in regula, iar impozitul la fisc pt masina este platit inclusiv si in aceasta perioada de 30 zile in care urmeaza sa faca el actele (obisnuiam sa-mi platesc impozitele in avans). Am martori ca el a verificat masina inainte sa o cumpere, dar nu pot sa imi dau seama ce motiv intentioneaza sa invoce pentru astfel de acuzatii. Va multumesc.
Nu are treabă poliţia cu actele civile încheiate de părţi. Ceea ce ar putea cumpărătorul să invoce ar fi, eventual, înşelăciunea în convenţii, dar nu e cazul dumneavoastră. Probabil că avocatul încearcă să vă sperie.
Aşa cum vă spunea şi
cora2006, nici măcar viciul ascuns nu va putea fi invocat, deoarece, cu o minimă diligenţă, ar fi putut să constate că nu îi place cum funcţionează cutia de viteze - deci viciul invocat de el nu era ascuns. Se cheamă că a cumpărat în cunoştinţă de cauză, iar faptul că nu-i mai place ce a cumpărat nu este un temei de desfiinţare a vînzării.
Liviu S.Bordaş