avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... proces incredintare minor din concubinaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

proces incredintare minor din concubinaj

Buna ziua,

am o fetita de 6 ani, provenita dintr-o relatie de concubinaj care a durat 4 ani.
Fetita locuieste cu mine (mama ei) de 4 ani si jumatate (dintre care 3 ani in alta localitate decat cea a tatalui).
As vrea sa demarez proces de incredintare a minorului si as vrea sa stiu daca poate fi purtat in orasul meu de domiciliu (Ploiesti) sau in orasul de resedinta al tatalui (Bucuresti).
De asemenea, as vrea sa stiu care ar fi sansele tatalui sa obtina custodia, in conditiile in care eu am apart proprietate personala (2 camere), am un job bun, fetita este de 3 ani la o gradinita particulara si sunt casatorita. Tatal este si el casatorit, are inca un copil, apart ( 3 camere) si job bun.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters79003 , utilizator 19:13, 10 Mai 2010
poate doamna vrea sa decida singura unde si cand iese minorul din tara, sa-i schimbe pasaportul fara procura, sa nu mai depinde de tatal ei in anumite situatii in ceea ce priveste minorul
Va multumesc tuturor.
Interesul meu este ca fetita sa aiba, ca sa zic asa, un cadru legal in care sa existe, mai ales ca ambii parintii suntem acum casatoriti.
Ea este in ingrijirea mea, pt ca la momentul respectiv (si acum inca) tatal a fost de acord, dar nu sunt convinsa ca pentru mult timp de acum incolo situatia va fi la fel.
Obtinerea unei hotarari judecatoresti ma ajuta sa nu mai depind de acordul lui, la iesirea cu minora din tara, in vacante de exemplu.
Nu am intentia de a-i retrage vreun drept tatalui, doar sa stiu ca legal, fetita imi este incredintata (pana acum toate au fost la mica intelegere, inclusiv pensia alimentara).

Edit: da, exact cum spune gi-jane.:luck:

Ultima modificare: Luni, 10 Mai 2010
kera, utilizator
Laura Ciobeica a scris:

Practic, numai incapatanarea tatalui ar putea sa va creeze ceva probleme (taraganari) in cazul in care nu este de acord cu incredintarea catre Dvs.
Ideal ar fi sa-si dea acordul si sa contribuie si la cresterea si educarea copilului cu o pensie alimentara.
Daca va intelegeti in privinta aceasta procesul se termina rapid si fara probleme.
Va urez mult succes
:luck:


da, de incapatanarea tatalui ma tem si eu.
contribuie cu pensie alimentara, cu o suma pentru care ne-am inteles, deci departe de nine sa fie asta problema mea.

voiam sa stiu, exact prin prisma acestei sa-i zicem incapatanari, daca ar exista sanse sa i se incredinteze fetita.
foarte bune sanse aveti dvs.. se poate deschide proces si in ploiesti
Va multumesc, deci se poate si la ploiesti.

Alte discuții în legătură

Custodia copilului Alexa.alexa Alexa.alexa Buna seara! Actualul meu sot are o fetita in varsta de 5 ani,mama copilului era casatorita la momentul nașteri,soțul meu nu cunoștea acest aspect la acel ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor catre bunici delme delme Un copil de 7 ani, rezultat dintr-un concubinaj, e in ingrijirea de facto a bunicilor din partea mamei, de la 3 ani, solutie agreata de ambii parinti pana ... (vezi toată discuția)
Drepturile mamei,minorul nefiind pe numele ei... elena76 elena76 Buna seara, Vin cu o rugaminte la d-voastra. Este vorba de sora mea, care are o fetita de 11 ani. Tatal nu a vrut,la nastere, sa recunosca copilul, cind ... (vezi toată discuția)