avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Reducere salarii bugetari si ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Reducere salarii bugetari si pensii.Neconstitutionalitate?

Reducerea salariilor la bugetari si a pensiilor.
Este o situatie care este foarte neplacuta...
Din punctul meu de vedere o asemenea prevedere legala ar fi neconstitutionala dar gravidatea situatiei este mare...
In Letonia asa s-a considerat...

www.avocatnet.ro/content/art...

Daca nu se ia aceasta masura situatia economica se poate inrautati.
Cred ca este cel mai neplacut caz cu putiinta din ultimii ani...
Cum ar fi mai bine oare?
Sa se constate de catre Curtea Constitutionala ca o asemenea prevedere legala incalca Constitutia Romaniei sau nu?
Ceea ce imi pare mie grav este faptul ca se iau aceste masuri dar statul roman are de platit o gramada de bani celor care au castigat la CEDO.Milioane...:(

Da, nu este just sa le reduca salariile la bugetari.Au salarii mici.Mai ales cei din sanatate, invatamant...

Din cate am inteles Fondul Monetar International a impus aceste masuri.

avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:
Din cate am inteles Fondul Monetar International a impus aceste masuri.

Asta e o chestiune de imagine. FMI nu impune masuri, impune obiective. Guvernul vine cu propuneri de masuri, iar pe FMI nu il intereseaza daca reducerea cheltuielilor bugetare se face prin masura a sau b, il intereseaza sa se faca. Guvernantilor insa le e foarte comod sa stea si sa nu faca nimic mai bine de un an, dupa care sa arunce vina ca acum FMI cere, nu ei decid...
Marea majoritate a bugetarilor au salarii mici si mult sub nivelul celor de la privati ... de exemplu, pentru privati salariul minim pentru o persoana cu studii superioare este de 1200 lei ... pe cand la bugetari gasiti si cu 900 lei ...:( ... daca taie 25 % , ajunge la 675 mai putin decat un muncitor calificat la privat :(

Constitutionala sau nu , masura va fi adoptata ....se gasi o motivare a Curtii Cosntitutionale astfel incat sa se respinga exceptia de neconstitutionalitate.

Ceea ce imi pare mie grav este faptul ca se iau aceste masuri dar statul roman are de platit o gramada de bani celor care au castigat la CEDO.Milioane...:(

Muncitorul, care face un reput plateste pentru gresala lui, patronului...
Nu credeti ca, daca "gramada de bani" s-ar recupera de la cei vinovati, justitia nu ar fi... injustitie, si amaratul , care a pierdut procese peste procese in tara, nu s-ar imbogati pe seama bugetului de stat.
Ar fi una din cele 1101!
freeelis a scris:

Marea majoritate a bugetarilor au salarii mici si mult sub nivelul celor de la privati ... de exemplu, pentru privati salariul minim pentru o persoana cu studii superioare este de 1200 lei ... pe cand la bugetari gasiti si cu 900 lei ...:( ... daca taie 25 % , ajunge la 675 mai putin decat un muncitor calificat la privat :(

Constitutionala sau nu , masura va fi adoptata ....se gasi o motivare a Curtii Cosntitutionale astfel incat sa se respinga exceptia de neconstitutionalitate.

Pe mine m-a sunat cineva si plangea la telefon.
Cu studii superioare de 6 ani va primi cam 500 lei...

Eu cred ca masura nu se va adopta daca se ...loveste...de parlament...

Nu stiu ce este bine si ce nu in acest caz...
Stau sa ma intreb ce ar face CCR daca ar ajunge sa aiba un milion de exceptii de solutionat...
Oare chiar nu se pot gasi alte solutii economice?
Sa puna naibii un evreu care sa caute solutii...
Din ce vor trai oamenii?
Va creste si rata infactionalitatii...
Banii nu vor mai circula cum trebuie si asta nu e bine...
Deja au scazut vanzarile...

Eu chiar nu stiu ce e bine...
Poate ca ar trebui sa se accelereze executarile silite si toate celelalte proceduri judiciare...

Parerea mea este ca se poate motiva respingerea unei exceptii dar nu la mai multe...
Daca nucumva se va cauta o cale ca sa nu se mai poata invoca cu succes si sa se respinga ca inadmisibila...

Alte discuții în legătură

Se aplica prevederile oug 71/2009, 18/2010, 45/2010 privind reesalonarea platilor cu titlu executoriu? InaHentz InaHentz Se aplica prevederile OUG 71/2009, 18/2010, 45/2010 privind reesalonarea platilor cu titlu executoriu? Mai sunt valabile aceste ordonante? A aparut ceva nou ... (vezi toată discuția)
Reducere salariala pentru bugetari camus camus Este posibil ca aceste reduceri salariale de 25% in domeniul buger, sa se aplice retroactiv din ianuarie 2010 ? (vezi toată discuția)
Reducere 25% la brutul bugetarilor ContSters70098 ContSters70098 buna seara ce parere aveti de masura pe care vrea Guvernul sa o puna in aplicare? credeti ca va rezolva problemele tarii? credeti ca, spre exemplu, suma de ... (vezi toată discuția)