avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1139 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... parchetul sa nu fie impotriva inculpatului
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

parchetul sa nu fie impotriva inculpatului

Cum se poate ca Parchetul sa faca apel impotriva sentintei date de judecatorie in asa fel incat inculpatul sa fie avantajat..exista apel declarat de Parchet in favoarea inculpatului?
Noi suntem socati pentru ca ne asteptam ca prin apel sa mai ceraa un spor la pedeapsa..acum cand am vazut ce au solicitat prin apel nu ne vine sa credem..considera nelegala (asa si e) constituirea ca parte civila a unei parti vatamate, cer scoaterea unei infractiuni (uzul de fals)!
Vi s-a mai intamplat asa ceva?
Ca parchetul sa nu fie impotriva inculpatului si sa ceara indreptarea erorilor?
pe noi ne avantajeaza..dar mi se pare ciudat!

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:22, 18 Mai 2010
Parerea mea este ca necunoscand actele si lucrarile dosarului,continutul cererilor de apel,nimeni nu se poate pronunta asupra admisibilitatii sau inadmisibilitatii apelului precum "baba cu ghiocul".
Nu v-am cerut sa va pronuntati in privinta admisibilitatii..doar ca mi s-a parut ciudat acest aspect (parchetul sa faca apel care sa il favorizeze pe inculpat)..
Multumesc!
E clar ca daca in fata instantei de apel vor veni doua apeluri care cer acelasi lucru pentru inculpat va fi mult mai usor decat daca era o contradictie in cereri..pentru ca parchetul putea cere si un spor la pedeapsa..cum de alfel ne si asteptam!

Vi s-a intamplat vreodata ca in sala de judecata sa nu vi se permita sa vedeti dosarul si sa fiti totusi aparatorul ales al inculpatului?In cazul nostru s-a intamplat asa...la judecatoria sector 6..avocatul a refuzat atunci completul de judecata lucru pentru care a primit o amenda de 5000 ron in baza art 198!
Splendid!
Parchetul poate declara apel sau recurs dupa caz atat in favoarea sau in defavoarea inculpatului.Cum in cazul de fata apelul declarat vizeaza inexistenta unei infractini respectiv a celei de uz de fals, infractiune retinuta in sarcina inculpatului pentru care a fost in mod nelegal condamnat de instanta de fond, este evident ca se pune si problema reindividualizarii pedepsei aplicate in functie de criteriile prev de art.72 c.p., de aceea avand in vedere acest fericit caz ca sa spun asa, este important sa motivati temeinic apelul declarat de dvs., folosindu- va in acelasi timp si si de argumentele apelului parchetului.
Si ca sa o completez pe colega Simoneete, din moment ce sunt sunt sanse foarte mari de admitere a apelului se prea poate ca la individualizarea a pedepsei se se aplice o pedeapsa cu suspendare.
Nu trebuie dat cu ghiocul in astfel de situatii.Sansele exista, se pot intrevedea fiind destul de mari din punctul meu de vedere.
Ca nimic nu este sigur in justitie constituie o cu totul si cu totul alta problema...
Pot exista situatii in care judecatorul crede ceva si dupa ce intra in pronuntare se lamureste si decide...altceva...

avocat Claudiu Lascoschi
Am o mica curiozitate legata de schimbarea tacticii de aparare aleasa de avocat; mai exact: pe durata anchetei si a judecatii d-l avocat x care l-a aparat pe inculpatul acuzat de inselaciune a ales ca metoda de aparare tacerea si NU-ul argumentand ca probele din dosar sunt insuficiente pentru a se putea dovedi vinovatia insa orice proba care era propusa in apararea inculpatului era respinsa cu diferite motive..in acest fel inculpatul s-a trezit la sfarsitul judecatii cu o sentinta de 4 ani cu executare..acum consultand un alt avocat aceasta il sfatuieste pe inculpat sa isi schimbe pozitia..adica sa recunoasca si sa regrete si sa isi ia angajamentul sa despagubeasca partile civile..nu STIM daca este indicat sau contra-indicat acest lucru..fiecare avocat are argumentele lui si nu stim care e mai plauzibil!
E viata unui om in joc, in mainele avocatilor..tribunalului etc..acum procesul e in faza de apel..si nu stim cum se v-a prezenta situatia catre judecatori..sa insistam pe nu si sa incercam sa dovedim ca un inscris, doua declararii parti vatamate, plansee foto fara suport magnetic sunt probe insufieciente si ca nu fac dovada savarsirii cu vinovatie sau sa spuna "DA, sunt vinovat!"!!!
E ok sa schimbi tactica de aparare in apel?nu e agravanta?
Multumesc din suflet!
Ultima modificare: Luni, 17 Mai 2010
ContSters125947, utilizator

Alte discuții în legătură

Sentinta impotriva careia au declarat apel si inculpatul si parchetul.. ContSters125947 ContSters125947 Intr-un dosar penal in care inculpatul este acuzat si condamnat la 4 ani de inchisoare cu executare in care sunt mai multe neregului decat probe concludente ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa de 4 ani cu executare pentru inselaciune ContSters125947 ContSters125947 Buna ziua, Am si eu doua nelamuriri..fara a intra prea mult in detalii as dori sa va intreb daca vi se pare justificata poate prin comparatie, o pedeapsa de 4 ... (vezi toată discuția)
De ce parchetul a facut apel si care pot fi consecintele intr-un caz de delapidare? gregorianro gregorianro Sentinta pronuntata intr-un caz de delapidare (art 295 NCP) si fals in inscrisuri sub semnatura privata a fost de pedeapsa cu inchisoarea de 11 luni si 10 ... (vezi toată discuția)