Cum se poate ca Parchetul sa faca apel impotriva sentintei date de judecatorie in asa fel incat inculpatul sa fie avantajat..exista apel declarat de Parchet in favoarea inculpatului?
Noi suntem socati pentru ca ne asteptam ca prin apel sa mai ceraa un spor la pedeapsa..acum cand am vazut ce au solicitat prin apel nu ne vine sa credem..considera nelegala (asa si e) constituirea ca parte civila a unei parti vatamate, cer scoaterea unei infractiuni (uzul de fals)!
Vi s-a mai intamplat asa ceva?
Ca parchetul sa nu fie impotriva inculpatului si sa ceara indreptarea erorilor?
pe noi ne avantajeaza..dar mi se pare ciudat!
Fiecare avocat decide cum sa faca in situatia concreta cazuala.De aceea exista diferente intre avocati.
Din punctul meu de vedere nu se poate raspunde la aceasta intrebare.
In prima instanta trebuia abordata apararea corespunzatoare...
Nu spun ca este imposibil dar este cam greu ca instanta de apel sa aiba in vedere acest lucru al recunoasterii si regretului...dar cred ca este mai bine decat sa taca...
Este ca si cum regreta ca a fost condamnat si nu ca a comis fapta...dar fiecare avocat procedeaza cum considera ca este mai bine.
Eu nu imi pot exprima opinia.
Ambii avocati care s-au ocupat de dosar sunt prestigiosi..eu cum as mai putea face diferenta?cum sa stiu ca ceea ce spune unul e mai potrivit decat ce spune celalalt?
cum sa aleaga doua cai de aparare atat de diferite?L-am intrebat pe avocatul care considera ca e cazul ca inculpatul sa recunoasca fapta de ce considera ca bine sa schimbe tactica primu;ui avocat si a spus ca in cazul asta daca nu se va alege sinceritatea si despagubirea partilor vatamate nu mai are nici o sansa..'
celalalt spune ca probele sunt insuficiente si ca vrea sa duca inscrisul la INC..pentru ca un inscris nu e dovada suficienta..
Amandoi au experienta in penal de 30 ani!
OFFFF
Experienta este cu dus si intors.
Sa va dau un exemplu.
Un avocat fara experienta in penal la primul sau contact cu inculpatul si cu politistii le spune la politiste: trebuie sa fie pus liber.Politistii rad si ii spun la avocat ca este glumet.Inculpatul este pus in libertate si nu se prelungeste mandatul de instanta.
Daca era vorba de un avocat cu experienta probabil ca inculpatul nu ar fi fost pus liber...
Ideea de baza este sa nu inveti din greselile tale, ci sa inveti din greselile altora.
Nu experienta este vitala, ci gandirea avocatului, modul sau de a stii cum sa puna problema.Modul in care interactioneaza cu constiinta instantei...
Este un motiv in plus sa nu imi pot exprima parerea.Daca avocatii au experienta sa faca cum cred ei.
Si eu am avut cazuri impreuna cu avocati cu experienta ( nefiind chiar nexperimetat dar nu am 30 de ani vechime in profesie am ceva mai putin) si va pot spune ca nu experienta conteaza in astfel de procese ci intensitatea procesului.Lucrurile trebuie gandite intr-un mod in care instanta sa isi dea seama ca nu poate pune intrebari de genul : ce regreta domnul avocat? Ca a comis fapta sau ca este arestat?
Aceste aspecte care par minore trebuie gandite de acasa si nu dupa ce iti este pusa intrebarea...si intrebarile pot fi mai multe...
Dar, mai nimeni nu mai plateste avocatul sa gandeasca...( nu ma refer la faptul ca avocatii nu ar gandi...se subintelege)