avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buletin expirat ci CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buletin expirat ci CIM

Buna ziua!

Oricat de prosteasca vi s-ar parea intrebarea: Este posibil sa inregistrez un contract de munca daca persoana angajata are buletinul expirat?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: gunnar , utilizator 11:58, 14 Iunie 2010
Inscrisurile realizate in baza de documente nereale/fara valabilitate,conduc la nulitatea acestora ,eventual,conditionat de existenta de prejudicii, aplicarea de sanctiuni legal prevazute
1. Mi se pare dubios ca salariatul refuza sa isi faca alta carte de identitate.
2. Eu nu inchei CIM in baza unei CI expirate.
Nu sunt inspector sau lucratr de resurse umane, si nu pot sa apreciez ce inconveniente poate avea pentru resursele umane incheierea unui cim cu ci expirat.

Dar, din punct de vedere juridic, un astfel de contract de munca este perfect valabil.
CI expirata nu este nici in motivele de anulare / constatarea nulitatii cim, nici intre impedimentele legale la semnare/inchiere cim.
De altfel, ;) ducand rationamentul la extrem, nici nu vad, in codul muncii, de ce nu as putea sa inchei cim cu o persoana care nu are CI defel.
-si eu cred ca se poate incheia cim, avand o declaratie din partea viitorului angajat in care isi ia angajamentul ca in termen de x zile va aduce noul CI, iar in cim as adauga si o conditie: daca nu respecta termenul din declaratia lui de prezentare a tuturor documentelor, cim devine nul ducand la incetarea raportului de munca.
-eu una nu as avea incredere intr-o persoana care nu isi innoieste CI, sigur ascunde ceva si daca nu iti mai vine la lucru nu ai unde sa trimiti instiintarea cu confirmare de primire, nu poti inceta cim, vei umbla disperat sa il gasesti....iar daca o trimiti la adresa din CI expirat nu cred ca actiunea este accepta in instanta.
Buna ziua!

Intradevar, mi s-a parut suspect faptul ca angajatul nu si-a reinnoit buletinul. Am inteles, insa motivele prezentate, mai ales ca ii era teama ca va fi amendat si nu putea plati amenda. Se baza pe faptul ca, asa cum au procedat alti doi angajatori, nu voi avea de obiectat cu privire la acest aspect.
Am hotarat ca nu-i voi intocmi contractul cu buletinul expirat. I-am explicat si se pare ca l-am convins sa mearga sa-si faca buletinul mai ales ca se pare ca amenda nu este atat de mare pe cat credea el.

Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Contract cu buletin expirat NiniAfodorci NiniAfodorci Dacă un contract (de training) care spune că dacă-l vei încălca va trebui să plăteşti o taxă de 1200 lei a fost făcut pe baza unui buletin expirat, ... (vezi toată discuția)
Angajare.....ci expirata anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti, in cazul cand trebuie sa angajez o pers....aduce actele necesare angajarii , dar constat ca are CI expirata....in baza ... (vezi toată discuția)
Angajare salariat timtexcompany timtexcompany Se poate angaja cineva cu Pasaportul? Adica poate fi considerat Pasaportul act de identitate - de ce? Am un salariat care pana acum ceva vreme lucra la negru ... (vezi toată discuția)