avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Tentativa de omor calificat sau vatamare corporala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Tentativa de omor calificat sau vatamare corporala

In urma unei altercatii verbale care a degenerat intro bataie cu mai multi
" actori"la care am participat fiind chemat de un prieten disperat de injuriile si amenintarile unui individ(ulterior sa dovedit a fi un politist la o " mica distractie") impotriva mea s-a dispus inceperea urmaririi penale ca Invinuit in cauza privind 'tentativa de omor calificat"art.20 rap.la art.174-175 C.pen.In timpul altercatiei individul in cauza a fost lovit de mai multi camarazi ai prietenului meu cu obiecte contondente(bata,par),[am dat si eu] in urma carora a suferit leziuni ce au necesitat pentru vindecare 50-55 zile de ingrijiri medicale.Fapta s-a petrecut ziua ,in fata unei terase in aer liber. Inrebare mea este ; de ce nu sunt incadrat la Vatamare corporala? Mentiune ,fapta s-a petrecut in 2007;politistul nu are sechele,munceste cu spor;cere daune de zeci de mii de euro pentru bratul rupt. Asta e !E criza! V a multumesc anticipat .
Din punctul meu de vedere este foarte aiurea situatia cu incadrarea pe tentativa pe omor.
Dupa parerea mea ar trebui ca instantele sa aiba curajul de a face incadrarea juridica si de a analiza in raport de tot probatoriul de la dosar si nu doar in functie de IML si in functie de zona agresata.
Dar este foarte mult de lucru si pentru avocati in aceste procese.
Nu spun ca IML nu ar avea dreptate daca constata ca se pune viata in pericol a victimei dar din cate am inteles in toate cazurile esential este ceea ce considera IML...
Daca IML zice ceva asa este...
Sigur ca, acuzarea are dreptul de a considera in acelasi mod, dar totusi este aiurea intrucat este vorba de o acuzatie foarte grava care apare in cazier.
Celui ce ii apare in cazierul judiciar tentativa de omor...nu ii va mai fi bine la angajare...

avocat Claudiu Lascoschi
DACA IML CONSTATA CA IA FOST PUS VIATA AN PERICOL E TENTATIVA DE OMOR?SI LA VATAMARE CORPORALA GRAVA SE POATE ANCADRA?90 ZILE
Sigur, la peste 60 de zile fapta se incadreazxa la vatamare corporala grava.Daca la expertiza medico-legala se constata ca i-a fost pusa in pericol viata...fapta constituie tentativa de omor.
Daca ati folosit corpurile delicte in regiuni vitale, ati actionat cu perseverenta, (deja fiind intrunita circumstanta agravanta de a actiona impreuna cu 2 sau mai multe persoane impreuna ) , cu intentia de a leza grav victima , este tentativa improprie la infractiunea de omor calificat ( rezultatul socialmente periculos nu s-a produs din cauza insuficiente mijloacelor folosite sau a defectuozitatii acestora).
Fapta tentata e sanctionata cu un cuantum injumatatit decat cel al infractiunii consumate.

Injuriile adresate dumneavoastra reprezinta provocarea, circumstanta atenuanta legala , insa nu o cauza exoneratoare de raspundere penala.

Ultima modificare: Miercuri, 19 Mai 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
legally a scris:

Sigur, la peste 60 de zile fapta se incadreazxa la vatamare corporala grava.Daca la expertiza medico-legala se constata ca i-a fost pusa in pericol viata...fapta constituie tentativa de omor.

Da, asa este in proportie de 98 la suta...
Aceasta este problema care nu imi pare chiar in regula...
Ultima modificare: Miercuri, 19 Mai 2010
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Cum ati motiva in favoarea victimei? 1993z 1993z Victima, a intrat pe reteua de socializare facebook, unde a adaugat in lista o fata. Insa pe contul respectivei persoane statea mai mult online prietenul ... (vezi toată discuția)
Tentative de omor! sxplukasboy sxplukasboy Se considera tentativa de omor,daca persoana vatamata are capul spart in 2 locuri,arcada sparta,2 coaste rupta si splina rupta?Mai mentionez ca victima a fost ... (vezi toată discuția)
Schimbare incadrare juridica sorana_g sorana_g buna ziua, ce pot sa invoc pentru respingerea cererii de schimbare a incadrarii jur. din vatamare corporala in tentativa de omor ( pe langa modul de savarsire ... (vezi toată discuția)