avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Poti iubi, romantic vorbind, doua persoane in acelasi ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Poti iubi, romantic vorbind, doua persoane in acelasi timp?

Am o pasiune pentru scris, si in ultima vreme, mi s-a conturat o ideea destul de buna, dupa parerea mea, dar care poate fi extrem de discutabila: poti iubi doua persoane in acelasi timp? m-ar interesa cateva pareri, iar dat fiind faptul ca tatal meu lauda constant acest forum pentru inteligenta si originalitatea utilizatorilor, mi-am zis sa-mi incerc norocul. sper ca am nimerit bine...
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 08:55, 4 Septembrie 2011
Buna tuturor...:) Stie cineva cine a scris balada ,,miorita" ? :hm:

Sunteti minunati fiindca ati deschis cutiuta cu amintiri din copilarie ...
Ce-ar fi sa deschidem un topic separat despre acest subiect? Presimt ca multi dintre dvs. aveti multe amintiri care merita spuse ..si care stau sa rabufneasca sin strafundul memoriei si din sufletele dvs. ...in care mai sunteti copii inca...

Trope_doi...nu-mi iau singura apararea...sfaturile modeste pe care i le-am oferit prietenei noastre @flavyta, i le-am transmis ca un cunoscator al chinurilor creatiei...nu pentru ca ea nu ar avea ce spune...am incredere in ea. Mai ales ca mi-a scris..neasteptat pentru mine, mi s-a confesat si stiu deja ca are ,,material" pentru creatie...si are sensibilitate, are lumea aceea a ei...in care poate sa scrie nestingherita.
Nu suntem o lume de genii, asa incat daca un scriitor vrea sa fie si citit si nu scrie doar pentru el insusi trebuie cunoasca ceva ,,detalii" ...despre orice ar scrie,si nu sa se inspire prin mijloace mediate. Sigur, una dintre conditiile prioritare spre a scrie la un nivel mai ..inalt este cititul , fiindca imbogateste imaginatia, iti slefuieste talentul. Insa a crea niste personaje nu mi se pare asa simplu, daca nu cunosti oamenii in complexitatea lor, diverse temperamente, caractere...trebuie sa-i cunosti indeaproape , sa tragi cu ochiul cat mai mult la modul lor de existenta...si sa interactionezi cu ei...eu asa cred, iar pe langa asta iti mai trebuie si talent, ca altfel..cine stie ce iese.Despre iubire a scrie , la modul imaginar, ideal...cred ca poti scrie si pura fictiune , insa daca fictiunea nu e condimentata si cu franturi de realitate..mixata...poate fi un esec.
Oare mai poti scrie acum despre iubire asa cum ai fi scris ..prin perioada pubertatii? Sau cum iti imaginai barbatul , printul sosind pe calul sau alb..rapindu-te si galopand cu tine inspre cel mai cel castel? Ori, toata viata iubirea inseamna plimbari cu iubitul pe aleile parcurilor , sub clar de luna...saruturi usoare care iti rascolesc fiinta...mai e aceeeasi lume la 30..la 40 de ani? Poate ca spun aiureli insa....asa mi se pare, ca la 19 an i e prematur sa scrii ceva care excede aceasta perioada...
Nu intotdeauan lucrurile despre care scrie cineva se si petrec..in cazul lui Jules Vernes ..s-a u brodit lucrurile sau..poate ca inventatorii submarinelor l-or fi citit pe el?
Oare va amintiti cum era prezentat ,,viitorul" cand erati copii? viitorul insemnand anul 2000...o lume de roboti...poate apocalipsa...si cine stie cate altele.. desenele copiilor redau imagini ale viitorului, s-au scris povestioare de unii care vedeau viitorul la modul since/fiction..insa pana una alta ceea ce s-a adeverit e faptul ca ,,nu mai suntem copii" ...sau inca mai suntem?? ;)
Ultima modificare: Luni, 17 Mai 2010
ContSters47264, utilizator
Wow, wow, wow… :D

Nu m-am referit la J.V. pentru ca ceea ce a scris s-a “brodit” cu realitatea! L-am dat ca exemplu pentru puterea imaginatiei si a intelectului! Putin imi pasa – in acest context – ca azi exista submarinele imaginate de el… sau ca exista avioanele imaginate de Leonardo da Vinci! Doar la puterea imaginatiei m-am referit.
Despre Shakespeare si ai lui Antoniu si Cleopatra ce mai ziceti?

Sigur ca nu ploua cu genii… dar de ce sa nu-i spui unuia: “Scrie! Vezi ce iese, rogi pe cineva <<experimentat in ale vietii sa citeasca>> si il rogi sa te critice <<la sange>>”… Oricum, acela va citi folosind lentilele pe care le-a folosit privind viata!

Cine a zis ca trebuie sa se si petreaca lucrurile despre care se scrie?! Am incercat sa accentuez ideea ca “experienta de viata” si creatia literara (sau de alta natura) - @Flavyta vrea sa scrie! – nu sunt neaparat si obligatoriu conditionate!
@trope_doi a scris:
Lipsa de experienta… Adevarat. Dar de ce trebuie sa fim sceptici cand este in discutie o persoana tanara care doreste sa scrie despre o femeie care iubeste doi barbati la fel de intens?

:oops:

Oricine poate scrie : isi ia toate compunerile din gimnaziu si liceu (mai nou le cauta in forumurile si blogurile de specialitate) le asambleaza in capitole, ii da numele de Compunerile mele despre ......, face o coperta o asambleaza si cu putin noroc poate scoate si o carte .
Cum a spus si legally : “,,stiu deja ca are material" pentru creatie...si are sensibilitate, are lumea aceea a ei...in care poate sa scrie nestingherita” .
Poti avea “har “, dar (cum bine ati spus) daca iit lipsesc exemplele si experienta, nu poti aveea succes intr-un astfel de caz. Motiv pentru care (spun si eu) a si deschis topicul (sau poate chiar traieste o “double romance “).
Cat despre Ion Creanga , din cate imi aduc aminte , pana sa se apuce de scris a trecut prin multe probleme , probleme care l-au impiedicat sa scrie si poate daca nu l-ar fii cunoscut pe Eminescu, nici noi nu i-am fii cunoscut capodoperele
:luck:

#-o si pentru un bun amic

[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 17 Mai 2010
ContSters82109, utilizator
Nu renunt la parerea pe care o am… Cand doua pareri sunt identice una e in plus… :D

“Si totusi se invarte”… :giggle:

:bow:
Eu iubesc pe toata lumea,aproape toti oamenii nu fac diferenta intre sex si dragoste.
Dar se poate chiar si asa,viata trebuie traita pentru ca e tare scurta.

Alte discuții în legătură

Intrebari despre viata si iubire BX BX Cand o inima a fost inghetata de durere, calea catre distrugere mai poate fi evitata sau este ceva predestinat ? Vietile noastre urmeaza o cale foarte lunga si ... (vezi toată discuția)
Citate si poezii de dragoste ContSters74561 ContSters74561 • Poti da fara iubire, dar nu poti iubi fara daruire... • Iubirea nu e doar un zambet, nu e doar o floare, iubirea e un suflet ranit si apoi ... (vezi toată discuția)
Cine moare Sorin Farcas Sorin Farcas Moare câte puţin cine se transformă în sclavul obişnuinţei, urmând în fiecare zi aceleaşi ... (vezi toată discuția)