avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am deschis proces de divort fara avocat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am deschis proces de divort fara avocat

Am intentat proces de divort sotiei mele dar nu am angajat avocat. Poate sa-mi dauneze in vreun fel acest fapt? Eu oricum vreau sa divortez. Nu vad ce importanta are cine va cistiga(probabil ca va trebui sa-i platesc cheltuieliel de judecata si avocatul pentru ca ea si-a angajat avocat).Pina la urma divortul trebuie sa se pronunte din vina cuiva,nu?Sau din culpa comuna.Va rog sa-mi spuneti ce riscuri imi asum daca nu angajez avocat.In afara de asta am cerut incredintarea copilului sotiei si acum am intreb daca nu cumva am facut o gresala...si daca nu cumva acest lucru va influenta procesul de partaj care va urma. E posibil sa se hotarasca raminerea in apartament a sotiei si copilului pentru faptul ca minorul a ramas cu ea ?
Ultima modificare: Vineri, 30 Martie 2007
Andrey_40, utilizator

Despre partaj: nu are legatura cu copilul, insa instanta va putea dispune ca mama sa stea in el cu obligatia ca ea sa-ti dea o suma de bani numita sulta.

Cine stabileste ce valoare va avea aceasta sulta?Tribunalul trimite un expert? E gratuit?Daca nu imi convine valoarea sultei trebuie sa depun obiectiune?Platesc 10% din valoarea pretentiilor mele?

si eu am spus altfel?
Valoarea imobilului se va stabili pe baza de probe, inclusiv expertiza, iar dvs va va reveni o anumita parte din apartament in functie de veniturile pe care le-ati realizat in timpul casatoriei...deci nu neaparat jumatate din imobil. Povestile sunt mai lungi.
Si se va judeca intai la judecatorie nu la tribunal.
Interesant...Pai am citit aici pe forum ca nu conteaza cine ce venituri a avut pentru ca sotii isi datoreaza intretinere pe timpul casatoriei si ca intitial totul se imparte pe jumatate iar apoi daca apar pretentii se plateste in functie de pretentiile respective.Acum se tine seama de venituri?Se vatine seama ca primul apartament l-am luat eu pe baza de repartitie?
Si pina la urma judecatorul va stabili o sulta pt sotia mea sau imi va acorda mie o parte din apartament si ei oparte?In functie de ce se iau aceste hotariri?
Ultima modificare: Vineri, 30 Martie 2007
Andrey_40, utilizator
da, initial se imparte in jumatate, exista prezumtia de bun comun din timpul casatoriei (daca intrarea in patrimoniu a avut loc in timpul casatoriei)....apoi se analizeaza cine a platit la apartament mai mult si mai mult....repartitia nu inseamna automat ca dvs. ati contribuit cel mai mult si cel mai mult, par ex, sotia putea sa fi platit mai mult din rate...daca dvs. ati avut contributia majoritara, apartamentul vi se va atribui dvs....dar avand in vedere ca probabil sotiei i se va incredinta copilul....umbrite is caile justitiei......sulta o va primi cel care va pleca :).....extrem de putin probabil ca instanta sa va acorde amandurora apartamentul....desi am mers in vizita la niste prieteni care aveau fiecare bucatica lui de apartament, in ciuda faptului ca erau divortati....fostul sot inca se ingalbenea cand fostei sotii ii veneau musafiri de parte barbateasca:))..chiar demarcasera holul cu vopsea:))

Alte discuții în legătură

Partaj divort Paula444 Paula444 Buna ziua am o intrebare,daca divortez de sotul meu si el nu se prezinta la proces in instanta pentru partaj apartament,mai are dreptul la el?Sotul este plecat ... (vezi toată discuția)
Cine suporta cheltuielile? geo78 geo78 Am divortat de sotia mea urmand ca eu sa platesc 17 milioane pensie copilului nostru de 3 ani. Am crezut ca am scapat de ce a fost mai greu dar m-am inselat. ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament dupa ani de zile salmirox salmirox In timpul casatoriei fostului sot i s-a repartizat de la fabrica unde lucra in 1989 un apartament cu 2 camere . Din 1988 noi 2 am venit in Vaslui ca ingineri ... (vezi toată discuția)