avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am deschis proces de divort fara avocat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am deschis proces de divort fara avocat

Am intentat proces de divort sotiei mele dar nu am angajat avocat. Poate sa-mi dauneze in vreun fel acest fapt? Eu oricum vreau sa divortez. Nu vad ce importanta are cine va cistiga(probabil ca va trebui sa-i platesc cheltuieliel de judecata si avocatul pentru ca ea si-a angajat avocat).Pina la urma divortul trebuie sa se pronunte din vina cuiva,nu?Sau din culpa comuna.Va rog sa-mi spuneti ce riscuri imi asum daca nu angajez avocat.In afara de asta am cerut incredintarea copilului sotiei si acum am intreb daca nu cumva am facut o gresala...si daca nu cumva acest lucru va influenta procesul de partaj care va urma. E posibil sa se hotarasca raminerea in apartament a sotiei si copilului pentru faptul ca minorul a ramas cu ea ?
Ultima modificare: Vineri, 30 Martie 2007
Andrey_40, utilizator
Ai avut dreptate.Judecatoarea m-a chemat si mi-a inminat
o intimpinare scrisa de sotia impreuna cu avocata ei..Daca stiam scriam si eu mai multe in cererea aceea de divort
Am crezut ca ma intreaba judecatoarea si ma lasa sa vorbesc
liber despre ceeea ce imi convine si ce nu-mi convine .Sotia a cerut respingerea actiunii mele si mi-a intentat la rindul ei proces si a cerut desfacerea casatoriei din vina mea exclusiva.In plus vrea totul pentru ea de la incredintarea copilului pina la pastrarea numelui.Am propus doi martori si ea doi martori ,urmeaza sa ne infiintam iar acolo pe 7 mai.
Scriu toate astea si va tin la curent in ideea ca poate mai e cineva ca mine si povestile acestea ii vor fi de folos .Probabil ca va reusi sa evite greselile pe care le-am facut si le fac eu.Dupa terminarea div am de gind sa deschid proces de partaj dar acolo am sa angajez un avocat si o sa incerc sa-l iau pe cel mai bun(daca imi vor permite buzunarele)Intre timp ma gindesc... ce sa fac.
Ultima modificare: Luni, 2 Aprilie 2007
Andrey_40, utilizator
Andrey, mon cher, ai fost cam suparat ca nu ti-am prea raspuns noi aici exact si la obiect... Da, suntem si avocati pe-aici, suntem si oameni care au trecut orin asta... insa nu inseamna ca iti putem raspunde.

Am avut divorturi de mi s-a acrit. Dar ce sa-ti spun? Iti spun ca mai toti clientii mei raman uimiti de o parte sau alta a procedurii in divorturi si partaje; de regula oamenii nu se gandeau ca sunt atatea reguli si regulite, ca trebuie sa ai atatea probe etc. Iti mai spun ca niciodata n-am avut o prima intalnire cu un client (de orice gen) care sa dureze sub o ora, o ora jumatate. Si niciodata nu a inteles prea multe dupa prima consultatie.

As putea sa scriu un volum despre divort sau partaj, atat de multe ar fi... Astfel ca de unde sa stiu ce sa-ti spun? Ar fi pagini intregi ca sa-ti explic ce te asteapta.

Eu mi-a lua avocat in locul tau, minim ar fi o consultatie juridica (asta nici nu e scumpa, cateva sute de mii).

In rest... da, conteaza venitul, da, poate conta si daca ti s-a repartizat apartamentul insa in anumite situatii, conteaza starea de sanatate a sotilor, puterea fiecaruia de a se intretine, varsta copilului, relatia fiecarui sot cu privire la copil... si multe altele. Sunt lucruri care nu conteaza atat de mult (ca de exemplu faptul ca tineti sa se desfaca mariajul din vina celuilalt si nu cedati sa-l desfaceti de comun acord) dar pe care, un avocat cu experienta, le poate schimba in semnificative.

Un avocat va poate explica si impactul modalitatii in care se desface divortul asupa actiunii de partaj.

Bafta! Si mai aduceti amanunte, va mai spunem... pe ici pe colo...
V-as ruga sa-mi spuneti dumneavastra in ce fel poate influenta procesul de divort pe cel de partaj. Nu stiam ca este vreo legatura si de aceea am tratat procesul de divort.....mai cu usurinta si mai important mi s-a parut procesul de partaj .Credeam ca sint doua procese disparate fara nici o legatura unul cu celalalt. Chiar nu vad ce importanta ar avea. Va rog sa ma luminati...si daca se poate cit mai repede.timpul trece si n-as vrea sa ma trezesc cu vreo surpriza.Va multumesc
Ultima modificare: Marți, 3 Aprilie 2007
Andrey_40, utilizator
Depinde de multi factori modul cum se poate sa influienteze: de cine pierde divortul, cum il pierde, de avocatul celui care castiga divortul etc.
Daca (exemplu) un sot castiga divortul pentru ca manca bataie regulat, chiar daca a fost casnica, dv. credeti ca judecatorul ala nu e om si n-o sa-i dea si acelui sot ceva semnificativ, acolo, sa ramana si el cu ceva palpabil, nu numai cu vanatai?
A fost un exemplu exagerat, dar sa stiti ca ideea ca cei vinovati trebuie sa plateasca exista implicit in capul fiecarui judecator si, de aceea, nu ajuta sa-l pierdeti. Este clar ca un avocat poate face ca influienta divortului asupra partajului sa nu fie mare, dar nu ajuta in nici un caz sa-l pierdeti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj divort Paula444 Paula444 Buna ziua am o intrebare,daca divortez de sotul meu si el nu se prezinta la proces in instanta pentru partaj apartament,mai are dreptul la el?Sotul este plecat ... (vezi toată discuția)
Cine suporta cheltuielile? geo78 geo78 Am divortat de sotia mea urmand ca eu sa platesc 17 milioane pensie copilului nostru de 3 ani. Am crezut ca am scapat de ce a fost mai greu dar m-am inselat. ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament dupa ani de zile salmirox salmirox In timpul casatoriei fostului sot i s-a repartizat de la fabrica unde lucra in 1989 un apartament cu 2 camere . Din 1988 noi 2 am venit in Vaslui ca ingineri ... (vezi toată discuția)