avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Mp3 player - drepturi de autor
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Mp3 player - drepturi de autor

Vedem pe strada o multime de persoane cu playere Mp3 sub forma de memory-stick. Raspund ei pentru melodiile inregistrate in aceste dispozitive? Pot fi trasi la raspundere pentru incalcarea dreptului de autor?
Cel mai recent răspuns: praetore , utilizator 23:48, 27 Ianuarie 2008
:O
Adica: eu am un cd preferat... asa am eu, cate o perioada, in care ascult cam aceeasi muzica. Perioadele sunt destul de mari, de luni de zile. Ascult muzica peste tot, acasa, la munca, pe strada, mereu...

Ceea ce spui tu, sa fie tresi la raspundere, duce la ideea ca nu ar trebui sa avem aparate de inregistrat, adica asta e un lucru rau, nu? Ca doar nu tragem la raspundere oamenii pentru ca fac lucruri bune, nu?

Ei bine, asta imi incalca drepturile mele de consumator legal al muzicii mele preferate. Prin achizitionarea acestui cd eu am dreptul sa ascult muzica respectiva. Oricat. Oricand. De pe orice suport. Este dreptul meu de a folosi informatia de pe cd acela. Or, daca nu mai avem recordere, inseamna ca, dimineata cand plec la instanta, trebuie sa nu-mi uit cd-ul acasa. Il car cu mine prin tribunal, apoi ajunge la munca si, surpriza! Acolo descopar ca imi trebuie un cd player, ca mai folosesc cd-ul de la calc si in alte scopuri si asta inseamna sa-mi intrerup muzica. Nu pot s-o copiez in calc, corect? Alti bani, alta distractie!

Ca sa nu mai spun despre emisiunile tv. Eu am un recorder pentru emisiunile pe care le pierd. In general confruntari politice, dar nu asta conteaza. Eu platesc taxa de cablu ca sa am acces la acele emisiuni. Si am dreptul sa le vad de cate ori vreau, chiar daca nu sunt acasa la ora difuzarii.

Asa ca, las-o balta!
Ultima modificare: Miercuri, 4 Aprilie 2007
Liliana Gradinaru, Avocat
~ Conținut șters la cerere ~
Dom'le, esti culmea!
:))#-o
~ Conținut șters la cerere ~



De aceia spun , si producatorii de astfel de electronice au partea lor , nu numai consumatorii...


mergand pe principiul tau, ar trebui sa nu se mai produca multifunctionale pentru ca se pot scana si scoate la imprimanta bani, nu?

Alte discuții în legătură

Radio in cafenea ContSters155784 ContSters155784 Buna ziua! As dori sa stiu in cazul in care doresc ca muzica de ambianta din cafenea sa fie data de un calculator conectat la internet si sa fie de la un ... (vezi toată discuția)
Taxa pt radio online privind drepturile de autor claudiu.ar claudiu.ar buna ziua, vreau sa fac un radio online si sa pun muzica comerciala.pe viitor o sa bag si reclame. as dori sa stiu cat ma costa taxa pe drepturile de ... (vezi toată discuția)
Este legal sa preiei cartile de pe scribd adrian_avram adrian_avram Scribd.com este unul dintre cele mai cunoscute site-uri din lume, de unde poti prelua diverse carti si documente scanate. Pe acest site sunt incarcate si o ... (vezi toată discuția)