avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Mp3 player - drepturi de autor
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Mp3 player - drepturi de autor

Vedem pe strada o multime de persoane cu playere Mp3 sub forma de memory-stick. Raspund ei pentru melodiile inregistrate in aceste dispozitive? Pot fi trasi la raspundere pentru incalcarea dreptului de autor?
Cel mai recent răspuns: praetore , utilizator 23:48, 27 Ianuarie 2008
binenteles ca se poate distribui si muzica legal. dar pentru aia, in 90% (poate mai mult) din cazuri trebuie platesti. exemplul tau in legatura cu pantofii sport contrafacuti nu e bun, pentru ca este o alta situatie - ai platit pentru un produs care era contracfacut. tu nu descarci o melodie contrafacuta. iar in legatura cu postul de radio pirat este aceeasi situatie. daca vrei pana la urma sa te conving si legal, vezi ca in legea 8/'96 se incrimineaza si detinerea fara drept. check it out .....
Dacă ascult un radio pirat pe internet (pentru care nu am plătit nimic, nici taxa ce vine pe factura de curent, nici „contravaloarea pantofilor” ), pot fi tras la răspundere? De unde ştiu eu că radioul respectiv a plătit celor care deţin copyright-ul sau nu? Dacă merg într-un bar şi ascult muzică, pot fi tras la răspundere în cazul în care patronul barului nu a plătit drepturi de autor? Dacă ascult muzică de la vecini (da, din păcate am un meloman hipoacuzic sub mine care mă torturează cu manele), pot fi tras la răspundere?

Edit: M-am uitat pe legea respectivă. Incriminează deţinerea în scopul distribuirii, ceea ce este posibil să nu fie cazul. Eu pot sa iau un MP3 de pe DC++ fără să îl dau mai departe. Pe BitTorrent asta nu este posibil, dar pe DC++ este.
Ultima modificare: Joi, 25 Octombrie 2007
covidiu, utilizator
Nu pentru orice trebuie sa existe intentia de distribuire. De exemplu, detinerea unui decodor HBO e infractiune. Art. 141 indice 1 din legea 8/1996.
pe aman2 este posibil s iei fara sa mai departe...si Bittorrent si DC dar problema vine ca unele programe de filesharing deja iti spun daca cel de la care downlodezi ofera sau nu si licenta acelui fisier media...si unele siteuri cu radio online...publica mereu in blogul lor...problemele pe care le au cu intretinerea licentelor...pana si siteuri portal de torrente vezi thepiratebay.org duc o lupta continua....ca ei nu stiu ale cui sunt licentele la toate fisierele...samd....:D in concluzie...mai bine fara mp3uri din astea :P ca nu sti cand bate ”militia” la usa...si te ia la puricat cu toate cdurile trase de pe net :))

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radio in cafenea ContSters155784 ContSters155784 Buna ziua! As dori sa stiu in cazul in care doresc ca muzica de ambianta din cafenea sa fie data de un calculator conectat la internet si sa fie de la un ... (vezi toată discuția)
Taxa pt radio online privind drepturile de autor claudiu.ar claudiu.ar buna ziua, vreau sa fac un radio online si sa pun muzica comerciala.pe viitor o sa bag si reclame. as dori sa stiu cat ma costa taxa pe drepturile de ... (vezi toată discuția)
Este legal sa preiei cartile de pe scribd adrian_avram adrian_avram Scribd.com este unul dintre cele mai cunoscute site-uri din lume, de unde poti prelua diverse carti si documente scanate. Pe acest site sunt incarcate si o ... (vezi toată discuția)