avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt din magazin
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt din magazin

Acum 7 luni am avut cea mai urata zi din viata mea.Dintr-o naivitate copilareasca si bineinteles,o prostie fara margini am luat dintr-un market un parfum.M-au prins,am recunoscut totul.Am fost singura si a fost prima data cand am facut asa ceva.Cei 2 politisti care au venit,mi-au luat declaratie,am recunoscut pas cu pas ce am facut,am platit produsul si au spus ca ma vor suna sa ma cheme la sectie.Nu m-a sunat nimeni,iar ieri au ajuns la mine acasa 2 agenti care m-au instiintat ca trebuie sa ma prezint la sectie si din spusele lor e ceva destul de grav.As vrea sa stiu ce consecinte poate avea fapta mea si ce pot face eu in aceasta situatie.Va rog sa imi raspundeti cat mai curand,sunt disperata.Va multumesc!
mariana 35 a scris:

Pai si in cazul meu se poate da o amenda penala sau amenda administrativa? Am fost luni la sectie si mi-au spus ca probabil voi primi o amenda si dupa noua lege s-ar trece si ele in cazier.


Daca primiti amenda administrativa nu va aparea in cazier.
Ari fost informat gresit.

avocat Claudiu Lascoschi
As vrea sa va intreb daca se pot sterge faptele din cazier. Si daca da,dupa cat timp?
Azi m-a sunat un inspector de la cercetari penale si mi-a spus sa vin la sectie sa imi puna cateva intrebari. Eu sunt plecata din oras asa ca i-am spus ca o sa vin pe 6 sau 7 oct. A spus ca trebuie sa vorbim ca sa poata sa trimita dosarul mai departe,cam asa s-a exprimat. Va rog din suflet sa imi spuneti si mie de ce m-ar pune din nou sa vin la sectie,in conditiile in care prima data cand am fost mi s-a spus ca trebuie sa astept sa imi vina concluzia prin posta. Nu mi-a venit nimic,iar acum sunt chemata. Cat de grav e dosarul meu de a ajuns la cercetari penale? Sau asa sunt procedurile? Cum ar putea sa se finalizeze cazul si ce pedeapsa primesc. V rog mult sa imi raspundeti cat mai repede. Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 20 Septembrie 2010
mariana 35, utilizator
Faptele se sterg prin reabilitare in timp in conditiile legii.

Ar trebui sa inteleaga ca nu va puteti prezenta.
Dar poate fi presat ca sa finalizeze dosarul.
In mod normal ar trebui sa va prezentati la orice chemare a organului judiciar.
Insa nu inteleg ce nelamurire ar putea avea...
A fost de acord cu amanarea mea si mi-a spus sa vin cand pot in zilele alea. Dar nu inteleg de ce ar trebui sa ma mai duc,si de ce "cercetari penale"? Nu ma pricep,nu stiu daca astea sunt etapele,procedurile si as vrea sa ma lamuriti cat e de grav? Ce finalizare ar putea avea,cu ce pedeapsa. Eu auzisem de o amenda administrativa si ca nu sunt chemati de atatea ori,unii nici nu se prezinta.Eu am fost exact in ziua cand m-au chemat data trecuta ,dar acum nu chiar nu pot si nu inteleg ce intrebari ar mai putea sa imi puna.

Alte discuții în legătură

Amenda penala? dosar penal? constantin20099 constantin20099 am furat un telef de pe masa intr un club.telef era a unui prieten de al meu cu care stateam la masa.am fost vazut pe camerele video si am fost chemat la ... (vezi toată discuția)
Furt hipermaket belle30 belle30 buna ziua...azi 13.04.2010 am fost prinsa cu poduse neachitate in valoare de 180 ron din hipermarketul cora.s-a chemat politia am mers la sectie unde am dat ... (vezi toată discuția)
Va implor nu imi ocolitzi mesajul....numai pot dormi noaptea.... ochi_frumosi ochi_frumosi Buna ziua sunt o fata care lucra in Mall Vitan. Nush cum sa incep doarece imi tremura si acuma mana . La plecare intr-o seara din magazin mi-am dorit un tricou ... (vezi toată discuția)