avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inregistrare contract inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inregistrare contract inchiriere

Buna ziua!
De curand am incheiat un contract de inchiriere, eu fiind chiriasul, urmand ca proprietarul sa-l inregistreze la administratia financiara. Asa am aflat ca titlul de proprietate al imobilului este pe numele sotului decedat, nefiind dezbatuta mostenirea. Mostenitorii ar fi sotia si 2 fiice care sunt plecate din tara. Care ar fi solutia cea mai rapida de a inregistra contractul, avand in vedere ca deja a trecut o saptamana de la incheierea acestuia. Mentionez ca mostenitorii nu-si permit sa dezbata mostenirea. Oricum, casa a fost inchiriata si cu acordul celor doua fiice.
Cel mai recent răspuns: Patrax , utilizator 21:44, 26 Mai 2010
Presupun ca sunteti firma , insa daca nu incercati sa inchieiati un contract autentificat la notar, poate ca fiind intocmit in forma solemna va fi mai usor sail decontati.
1-Rugam respectati regulamentul forumului si nu postati mesaje consecutive
Beneficiati de facilitatea Editeaza care va permite revenirea la mesajul initial si corectarea acestuia
2-Pentru solutionare ,asteptati dezbaterea succesiunii si ulterior inregistrarea contractului de inchiriere
In conditiile in care ,aveti convingerea ca exista acordul din partea mostenitorilor asupra inchirierii,cand constatati buna credinta si buna vointa din partea sotiei supravietuitoare, pentru inregistrare contract,va revine obligatia sa asteptati dezbaterea succesiunii,cu eliberarea documentului doveditor
Sunt cadru militar si am nevoie de contract inregistrat la administratia financiara, altfel nu este valabil.
~ Conținut șters la cerere ~
Si totusi nu este nicio alta cale de rezolvare? Este foarte ciudata situatia ca eu totusi stau in chirie. Teoretic stau ilegal, nu? Daca mostenirea nu va fi dezbatuta, ei nu vor putea inchiria casa niciodata? Legal vorbind.

Alte discuții în legătură

Inchiriere 1/3 din hala alfactrus alfactrus Buna ziua, Am nevoie sa inchiriez 1/3 dintr-o hala. Din punct de vedere al proprietarului si al meu nu avem nicio problema cu delimitarea exacta a partii ... (vezi toată discuția)
Sediu social - problema delicata. solicit ajutor! liviu_tl liviu_tl Buna ziua! Sunt pe cale de a infiinta o societate comerciala tip SRL si intampin o problema vis-a-vis de sediul social. Doresc ca viitoarea firma sa aiba ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere scotty scotty buna, am si eu o problema . vreau sa inchiriez un apartament insa la proprietari este trecuta bunicamea(decedata). Mama lui tata . Cum tata este singurul ... (vezi toată discuția)