avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1200 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inregistrare contract inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inregistrare contract inchiriere

Buna ziua!
De curand am incheiat un contract de inchiriere, eu fiind chiriasul, urmand ca proprietarul sa-l inregistreze la administratia financiara. Asa am aflat ca titlul de proprietate al imobilului este pe numele sotului decedat, nefiind dezbatuta mostenirea. Mostenitorii ar fi sotia si 2 fiice care sunt plecate din tara. Care ar fi solutia cea mai rapida de a inregistra contractul, avand in vedere ca deja a trecut o saptamana de la incheierea acestuia. Mentionez ca mostenitorii nu-si permit sa dezbata mostenirea. Oricum, casa a fost inchiriata si cu acordul celor doua fiice.
Cel mai recent răspuns: Patrax , utilizator 21:44, 26 Mai 2010
Practic va aflati in posesia unui document asumat de mostenitori
avand in vedere ca ati constata interesul si buna credinta a mopstenitorilor ,puteti starui in cererea de urgentarea dezbaterii succesorale
In situatia in care ,din motve independente de vointa mostenitorilor ,constatati tergiversarea dezbaterii,va ramane solutia rezilierii contractului de inchiriere si evidentierea altei oferte de inchiriere ,care sa va satisfaca si necesitatea inregistrarii contractului.
Se pare ca s-a incheiat subiectul daca asta e singura solutie. Oricum abia m-am mutat si imi place aici. Se pare ca voi sta fara contract, deci fara decontarea chiriei. Si asta din cauza ca nu cred ca au mostenitorii, in prezent, bani pentru dezbatere.
Mai sus vi s-a sugerat sa mergeti la notar impreuna cu mostenitoarea si sa incercati autentificarea contractului de inchiriere. Inregistrarea contractului la fisc este in sarcina proprietarului si nu a chiriasului. Asa ca daca-l autentificati la notar ar trebui sa fie suficient sa va decontati cheltuiala pentru chirie.
Daca notarul nu autentifica acel contract va sugerez sa apelati la un jurist care sa semneze si sa stampileze contractul icheiat in prezenta lui. Poate ca e suficient pentru decontarea chiriei si mai usor de realizat decat la notar.
Acum se ivesc si mai multe intrebari. Cine autentifica un contract de inchiriere daca nu e clara situatia mostenitorilor? Apoi chiar daca as rezolva chestia asta cred ca tot am nevoie de nr de inregistrare de la fisc. Parca asa am citit eu in legea aia in baza careia se poate deconta chiria in MaPN. Dar nu stiu sigur. O sa mai citesc o data.
Chiar daca inregistrarea contractului e in sarcina proprietarului, interesul e totusi al meu.
eu cred ca o declaratie de acceptare din partea sotiei supravietuitoare e suficienta pentru finante, pe de o parte, iar pe de alta, pentru administrarea imobilului ...inchiriat..
desi, legal nu ar avea nevoie, certificatul de casatorie impreuna cu contractul de inchiriere facand dovada acceptarii...sau cel putin a unei gestiuni de afaceri..
cred:)

Alte discuții în legătură

Inchiriere 1/3 din hala alfactrus alfactrus Buna ziua, Am nevoie sa inchiriez 1/3 dintr-o hala. Din punct de vedere al proprietarului si al meu nu avem nicio problema cu delimitarea exacta a partii ... (vezi toată discuția)
Sediu social - problema delicata. solicit ajutor! liviu_tl liviu_tl Buna ziua! Sunt pe cale de a infiinta o societate comerciala tip SRL si intampin o problema vis-a-vis de sediul social. Doresc ca viitoarea firma sa aiba ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere scotty scotty buna, am si eu o problema . vreau sa inchiriez un apartament insa la proprietari este trecuta bunicamea(decedata). Mama lui tata . Cum tata este singurul ... (vezi toată discuția)