ma dezamagesti, mariuse.
asculta la baiatu', atata timp cat nu exista consimtamantul tuturor persoanelor care participa la convorbire iar acest consimtamant sa existe pentru fiecare convorbire in parte, o sa ai de atatea ori infractiune, in concurs sau in forma continuata.
prin urmare angajatorul va raspunde penal, chiar daca exista consimtanantul salariatului .. iar plangerea penala o poate face chiar salariatul. :D
Este clar ca este nevoie si de acordul
interlocutorului angajatului, numai acordul celui din urma nefiind de ajuns. Avand in vedere faptul ca vorbeam daca un angajat poate fi ascultat in acest mod, m-am referit numai la el. Mai sunt necesare alte 3-5 secunde pentru ca si interlocutorul sa fie instiintat ca acea convorbire poate fi inregistrata in scopul evaluarii activitatii firmei sau ... orice alte motive LEGALE...
Oricum, daca nu ar exista acordul interlocutorului angajatului, NU ANGAJATUL este cel care ar putea depune plangere, CI numai INTERLOCUTORUL acestuia. Cred ca infractiunea se refera la incalcarea dreptului la viata privata, in speta convorbirile telefonice, astfel ca numai persoana vatamata poate depune plangere. In cazul asta, doar interlocutorul poate fi vatamat, el fiind singurul care nu a fost instiintat ca acea convorbire este inregistrata. Nu am citit in intregime articolul, dar logica juridica imi spune ca este o infractiune cu privire la care actiunea penala incepe ca urmare a plangerii
persoanei vatamate si nu oricarei alte persoane.
O persoana apropiata mie mi-a spus zilele trecute ca ii este urmarit calculatorul. Nu am intrat in amanunte de genul: cum s-a modificat stresul intre angajati, dar este stupid si tiranic pentru o firma sa recurga la astfel de monitorizari ale angajatilor. Din pacate, nu vad nici un text legal care sa-i ajute a elimina astfel de "atentate" la independenta psihologica a angajatului. Astfel ca, avand in vedere ca sunteti mai multi cei care sustineti contrariul argumentelor mele legale, va rog sa-mi indicati si mie un text, doua de lege care sa ma ajute sa vad ca, si legal, aceste practici nu sunt dorite.
Va multumesc.