avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Interceptare convorbiri GSM
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Interceptare convorbiri GSM

Situatia mea:

Doresc sa comercializez telefoane mobile (terminale) GSM care permit inregistrarea convorbirilor efectuate de pe ele (primire/initiere) in fisiere stocate in mobile pentru ascultarea lor ulterioara.
Oferta se adreseaza companiilor cu flote de peste 10 mobile care lucreaza cu informatii sensibile la concurenta (ex. imobiliare, vanzari, e.t.c.).
Echipamentele sunt de diverse marci si modele pentru a putea fii detectate cat mai greu, de asemenea pe ecran, nu apare nimic diferit in timpul inregistrarii fara de un telefon obisnuit... practic invizibil :)

Daca se semneaza un acord scris intre angajator si angajat prin care cel din urma este informat ca apelurile pot fii inregistrare, precum si ca NU are voie sa foloseasca telefonul decat in interes de serviciu si NU privat, ar acoperii clientul pe parte legala ?

Si mai important... eu ca producator/vanzator al echipamentelor as fii acoperit legal prin semnarea unui act intre mine si cumparator, prin care cumparatorul isi asuma toata responsabilitatea vis-a-vis de folosirea echipamentelor ?

Mersi

nu fusei atent la alin. 3 al art. 195. nu conteaza. concluziile mele raman aceleasi.

art. 44 - art. 51 in cazurile astea nu raspunde angajatorul.

Raman in continuare dezamagit ... Observ ca te limitezi doar la suprafata textului legii.
arunca un ochi aici : [ link extern ] :
spete.avocatura.com+interceptarea+convorbirilor+telefonice&hl=en&ct=clnk&cd=6
Ultima modificare: Joi, 10 Mai 2007
Gavril, utilizator

nu fusei atent la alin. 3 al art. 195. nu conteaza. concluziile mele raman aceleasi.

art. 44 - art. 51 in cazurile astea nu raspunde angajatorul.

Raman in continuare dezamagit ... Observ ca te limitezi doar la suprafata textului legii.

Nu esti atent la multe mataluta. Si nu veni cu cazuri generale. Fii dezamagit de tine ... ca sa poti progresa. ;)

arunca un ochi aici : [ link extern ] :
spete.avocatura.com+interceptarea+convorbirilor+telefonice&hl=en&ct=clnk&cd=6

Nu inteleg, o serie de spete care resping diverse exceptii cu privire la incalcarea dreptului la secretul corespondentei, convorbirilor telefonice etc... Cum sunt astea in sustinerea punctului tau de vedere? Mai mult, spetele in cauza nu au mare legatura cu ceea ce dezbatem noi, ele referindu-se la interceptarea unor convorbiri de catre autoritati ale statului, ceea ce nu face obiectul discutiilor noastre.
De altfel, in una dintre hotarari se defineste interceptarea ca fiind inregistrarea fara consimtamantul celor implicati, ceea ce imi sustine, din nou, parerea.
Mersi mult de link, interesant, dar ai putea preciza la care speta te refereai si ce vroiai sa demonstrezi?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare ilegala monicanico monicanico Am fost inregistrata ilegal in magazinul meu de catre fostul sot,dupa care continutul inregistrarilor a fost facut public la mai multe persoane din orasul ... (vezi toată discuția)
Stenograma la o convorbire telefonica lywakys lywakys buna seara, cum se poate face stenograma la o convorbire telefonica pe care am avuto cu fica mea de 6 ani care e plecata cu sotia in alta localitate mi-ar ... (vezi toată discuția)
Apel cu numar ascuns cumy cumy Primesc de 2-3 / saptamana de 3 luni apeluri cu numar ascuns de la cineva. Cand raspund acea persoana nu spune nimic. Banuiesc ca este un cunoscut. Stiu ca se ... (vezi toată discuția)