avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Consilier juridic angajat la propriul SRL
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Consilier juridic angajat la propriul SRL

Daca ma angajez la propriul meu SRL ca jurist, vechimea astfel dobandita, se poate asimila activitatii juridice necesare participarii la examenele din magistratura, avocatura etc?
Are vreo importanta in cazul calcularii vechimii juridice, intr-un astfel de caz, daca sunt sau nu membru al Consiliului Consilierilor Juridici si daca sunt sau nu stagiar/definitiv? Merci mult.

O zi placuta.
Multumesc pt informatii.. o zi buna!
In cazul in care as dori sa inchei, ca jurist, un contract cu un cabinet medical individual (deci pfa) , care este forma legala a acestuia? Ma intereseaza sa-mi mearga vechimea juridica! Practic eu voi colabora cu CMI-ul respectiv, fara sa trebuiasca sa merg zilnic acolo, ca la serviciu, dar voi acorda conslutanta ori de cate ori este nevoie. Ee, in cazul asta, care e forma legala pt a mi se contabiliza si vechimea juridica (valabila la eventualele concursuri din domeniu)?

Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 9 Iulie 2010
joe17, utilizator
Pentru a fi considerata vechime in munca , trebuie sa incheiati un c.i.m. .
Totusi, Cabinetul medical individual poate avea angajati? Pt ca eu stiam, ca dintre PFA-uri doar Intreprinderea individuala poate angaja. Mai exista si o alta forma? Un contract de prestari-servicii?

Daca inchei CIM sa zicem pe o ora in fiecare zi, platesc contributiile doar pt acea ora?

Mulumesc.
joe17 a scris:

Totusi, Cabinetul medical individual poate avea angajati? Pt ca eu stiam, ca dintre PFA-uri doar Intreprinderea individuala poate angaja.

Mai joe17 ... Nu mai pune semn de egalitate intre PFA si Cabinetul medical individual.

Cabinetul medical individual este o forma de exercitare liberala a profesiei medicale, reglementata de O.G. nr. 124/1998 (aprobata prin Legea nr. 629/2001).
In schimb, activitatea PFA este reglementata de O.U.G. nr. 44/2008, ordonanta care nu se aplica profesiilor liberale.

Acum, daca ai sa te uiti pe O.G. nr. 124/1998, vei observa ca la art. 2 alin. (1) se spune : '' in cabinetul medical individual isi exercita profesia medicul titular, care poate avea ca salariati ori colaboratori medici sau orice alta categorie de personal.''

Alte discuții în legătură

Ce este, de fapt, un consilier juridic? Iulian81 Iulian81 Din cate am inteles un consilier juridic ar cam aceleasi atributii ca si un avocat... atunci ce rost mai are meseria aceata? De ce nu se spune din start ca ar ... (vezi toată discuția)
Exercitarea profesiei de consilier juridic, incompatibilitati leovigild leovigild Buna ziua tuturor, se dau urmatoarele: in 2003 am absolvit Facultatea de Drept din cadrul Univ. Hyperion si licenta in feb 2004. Incepand cu martie 2004 am ... (vezi toată discuția)
Pot fi consilier juridic fără să fiu înscrisă în colegiul consilierilor juridici? andradagaburoi andradagaburoi Am si eu o nelamurire. Pot sa activez ca si consilier juridic fara sa fiu inscrisa in Colegiul Consilierilor Juridici? Am terminat facultatea de drept anul ... (vezi toată discuția)