avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1050 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... urgent!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

urgent!

Buna ziua ,
Daca o cerere de recurs este redactata de un avocat,mandatat doar ca sa o redacteze,aceasta trebuie sa fie semnata si de recurenti?
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns!
Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: simo79 , utilizator 13:27, 2 Iunie 2010
Eu nu intru in polemica cu dvs. ori in discutii contradictorii fara sens. Eu v-am spus pct. meu de vedere. In plus va rog sa cititi si alin.2 al art. 287 c.pr.c. si art. 133 alin.2 c.pr.c. Mult succes!
Limitele mandatului se stabilesc de catre mandant sau de comun acord, dupa caz.
Astfel, in cazul mandatului dat de catre o parte avocatului sau, e normal ca ambii sa stabileasca de acord care sunt limitele mandatului dat si cat costa etc.

Cum naiba sa scrie in contractul de asistenta juridica redactare si sa semnezi si imputernicire? Pai reprezinti/asisti clientul in fata cui? In fata clientului cand ii dai actul?
Eu am redactat acte juridice care nici macar n-au mai fost incheiate de parti, ce ma intereseaza pe mine ce face clientul cu cererea, contractul, statutul redactat de mine? Poate sa le arunce, sa le foloseasca, sa le depuna, sa vada numai cum arata... e treaba lui.
Daca ma invoiesc cu un client sa il reprezint/asist la notar, instanta etc., atunci e altceva.
Am avut mandate doar de depunere, doar de reprezentare la termenul de concluzii, dar am avut si contracte de asistenta, chiar pe dosare de instanta, in care atributia mea era numai aceea de a redacta actele din dosar: interogatorii, note scrise, obiective, dupa caz.
Contractul se executa in confrormitate cu cele ce se arata in el, nu se presupune in plus ca a zburat clientul in Congo. Sa-i fie de bine daca a zburat!

Eu nu as semna vreodata vreun act pentru care sunt numai imputernicita sa il redactez, ma poate trage clientul la raspundere ca el nu mi-a dat mandat sa si folosesc actul in numele si pentru el.
UNa e o opinie juridica redactata de mine pentru care e normal sa-mi asum raspunderea, alta e un act care poate fi folosit de client ca sa produca alte efecte juridice.
In plus, sa spui ca redactarea unui act de avocat e munca de secretara... :O pai mi-am tocit creioane pe carti groase de mii de pagini, am alergat dupa indrumatori pe oriunde mergeau ei, am studiat 3 avocati in domenii diferite, citesc saptamanal nu numai noutatile in drept, dar si vechiturile pe care le aveam de manuale... asta ca sa stiu sa redactez un act juridic!

Si asta se poate face, dupa unii, numai cu un picut de limba romana si gramatica? :(( Trist, tare trist...
Va multumesc tuturor pt. ajutor!
Nu vreau sa credeti ca subapreciez munca cuiva,Doamne fereste,din contra,aveti o munca grea care va solicita atat psihicul cat si fizicul la maxim,dar din pacate este foarte greu pentru omul de rand sa scoata bani din piatra seaca si atunci incearca sa se descurce cum poate.In acest proces este implicat tatal meu iar eu ma straduiesc sa ii fac intampinare la recursul introdus de partea adversa,instanta de fond dandu-i castig de cauza tatalui meu(nici acolo nu am putut sa angajam un avocat din pacate!:sorry:)Concret,este vorba de corectarea unui titlu de proprietate si anularea catorva contracte de vanzare cumparare!Partile adverse au formulat recurs iar la sfarsit este semnat de un avocat cu specificatia"Pentru redactare"!Aici este nelamurirea mea,de aceea am intrebat daca nu cumva trebuia semnat si de parti?Stiu ca nu fac mare branza invocand art.287 c.pr.c deoarece judele poate da un termen scurt sau sa semneze atunci,daca sunt prezenti,dar m-ar ajuta parerile avizate.
Nu ma aflu pe acest forum ca sa port discutii contradictorii,mai ales ca nu acesta este domeniul meu de pregatire profesionala.
D-na/D-ra Avlil va multumesc de pe acum daca ma ajutati cu o parere!
Eu nu v-am contrazis cu dv., ba chiar va dadeam dreptate, contrand opinia unui coleg, opinie pe care nu o impartasesc.

Astfel, ca scrie pentru redactare sau altceva, nu conteaza, vedeti daca exista imputernicire si ce scrie pe ea, asta conteaza. In functie de asta puteti sustine sau nu exceptia.
Ar mai trebui avut in vedere un lucru:

Avocatul care a asistat o parte la judecarea pricinii poate (facultativ, iar nu obligatoriu) chiar fara mandat sa exercite calea de atac impotriva hotararii date. (art. 69 alin 2 c.p.c teza finala).

Nu stim daca acel "un avocat" care a intodus calea de atac nu a asitat cumva partile la judecata.

In acest caz avocatul se intemeiaza pe o imputernicire izvorata din lege, motiv pentru care, in opinia mea, nu e necesara ratificarea de catre parte.
Oricum, nici opinia mea si nici alte aspecte nu va impiedica sa invocati art 287 c.p.c ...si vedeti ce iese.
Ultima modificare: Luni, 31 Mai 2010
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Recurs la sentinta data fara apel A-B-C A-B-C Buna ziua, Am urmatoarele intrebari catre dvs ca specialisti: 1. In ce conditii si conform caror art. se accepta cererea de recurs, motivata, dar semnata nu ... (vezi toată discuția)
Un avocat poate semna in locul clientului cu semnatura acestuia ?? sawy sawy Buna ziua am o mare rugaminte .. am un proces de incredintare minor de 1 an si acum dupa mai mult timp am sesizat ca avocatul doamnei tot semneaza in ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea avocatului de a semna recursul viomari viomari Buna ziua, recursul meu a fost redactat de catre un avocat dar la instanta a fost depus de catre mine exista vreo problema?odata cu recursul am depus si taxa ... (vezi toată discuția)