avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum pot cere despagubirea partii mele din succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum pot cere despagubirea partii mele din succesiune

Buna ziua.
incerc sa va expun pe scurt situatia mea. Tatal meu a decedat acum 8 ani de zile, iar mama doar acum a inceput demersurile pentru succesiune. Suntem 3 frati, dintre care o sora a primit o suma de bani importanta din partea mamei, dintr-o mostenire, urmand ca ea sa renunte la partea ei din apartamentul parintilor. Din pacate acest lucru nu se va intampla, iar, cu acordul mamei si a celeilalte surori, succesiunea se va face in mod normal. Eu nu sunt de acord cu acest lucru, toate acestea facandu-se fara stirea mea. Am primit doar o citatie pentru a ma prezenta sa semnez succesiunea.
Intrebarea mea este: daca semnez, pot sa cer sa ma despagubeasca pentru partea tatalui? Daca da, ce trebuie facut?
As prefera sa nu semnez succesiunea, sau cel putin sa aman semnarea ei. Se poate?
Va multumesc anticipat si astept raspuns.
Cel mai recent răspuns: adriana80 , utilizator 13:29, 29 Mai 2010
Da, puteti solicita iesirea din indiviziune.
Pasii depind de buna intelegere dintre coindivzari sau de lipsa ei - amiabil (la notar, care se va ocupa si de cartea funciara) sau prin proces pe care va trebui sa il deschideti.
Cotele din masa succesorala sunt egale, de 1/4. Aveti dreptul deci la 1/8 din apartament.
Veti primi o suma de bani (sulta) in schimbul cotei.
Va multumesc la toti pentru raspunsuri, mi-ati fost de un real ajutor!
Toate cele bune!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire cu forta? cineva_eu cineva_eu buna seara! acum o luna tatal meu a murit,mama traieste,suntem 5 frati.ce as putea face daca eu nu doresc nici un fel de mostenire nici de pe tata,nici de pe ... (vezi toată discuția)
Succesiune skoyles skoyles Fiind noua , pentru inceput vreau sa salut toti utilizatorii acestui forum si sa multumesc adminilor pentru stralucita idee de a \'\'construi\'\' acest forum ... (vezi toată discuția)
Succesiune Claudia Monica Claudia Monica Noi suntem 4 frați(2 fete și 2 băieți)..Mama noastră a decedat de 19 ani și de abia acum tatăl nostru ne-a chemat la notariat pentru deschiderea ... (vezi toată discuția)