avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Lucrari comune de schimbare a tevilor din bloc, cine ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Lucrari comune de schimbare a tevilor din bloc, cine se ocupa?

Dorim sa schimbam tevile de apa de pe scara noastra(coloana), intrucat sunt vechi si cei de la etajele superioare ma inunda pe mine (la 1) in mod frecvent; astfel am hotarat de comun acord sa schimbam aceste tevi; problema intervine ca dl. administrator nu vrea sa ne acorde ajutorul in sensul sa stranga banii, sa se ocupe sa caute o firma sau un instalator.
Nu dansul trebuie sa se ocupe, avand in vedere ca este platit ca reprezentantul nostru si sunt si parti comune ale blocului(la parter e uscatoria)? Si inteleg ca oricum la receptia lucrarii administratorul si presedintele de bloc trebuie sa semneze procesul verbal de predare primire, nu?
Suntem 4 etaje(deci 4 familii implicate) dar 3 sunt inchiriate, nu stau propietarii in bloc si ma gandesc ca oricum e greu sa strangi niste bani si sa te ocupi de unul singur(sa nu apara suspiciuni din partea celorlalti) era mai bine daca se ocupa administratia.

Ce parere aveti? Ar trebui sa ne ajute administratia in acest sens? Dl administrator spune ca el nu se poate ocupa si ca nu e in atributia lui.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 14:17, 18 Noiembrie 2010
Ba da, am trimis nenumarate instiintari administratorului si am vorbit si la telefon si i-am spus sa stranga fond de reparatii special pentru inlocuirea tevilor si coloanei de sus pana jos si sa se ocupe, am sunat propietarii de pe coloana mea si si-au dat oamenii acordul ca doresc sa participe cu bani la schimbarea coloanei si tevilor, numai ca la fel asa au considerat si ei ca dl. administrator si presedintele trebuie sa se implice ca pentru asta sunt si platiti, dar raspunsul a fost acelasi, nu e treaba mea, ocupati-va voi ca sunteti propietari, degeaba i-am adus la cunosinta care este de datoria dansului sa se ocupe. Abia acum cand a vazut ca se ingroasa treaba a zis ca incearca sa ceara niste oferte la firme de instalatori. Fond de reparatii s-a tot strans pentru ca strange in toate lunile de vara, dar ce se face cu el nu stim. Ce mi se pare curios este ca la dansul pe scara a schimbat coloana, deci s-a putut, dar la noi, nu desi blocul are aceeasi vechime si trebuia sa-si dea seama ca sunt aceleasi probleme. si ma indoiesc ca s-au ocupat propietarii de la el din scara cu asta.
Am sa incerc sa iau legatura si cu presedintele de bloc; problema este ca eu nu locuiesc acolo si nu m-am implicat fizic(adica sa merg la sedintele lor, sa ma implic) am crezut ca merge treaba dar se pare ca nu e asa, am sa-i cer sa-mi spuna clar ce se face cu acest fond de reparatii, la ce il foloseste.
,, MERGE TREABA'' !!! Nu stati acolo, il aveti inchiriat, nu va mai interesati de el, numai cand aveti de luat chiria, stiti ca mai aveti un apartament. Apa curge , si daca urmam toate procedurile d-nului Adam, inundam asociatia, nu numai scara.!!!
Am eu in asociatie destui aromani, care atunci cand e de luat ceva, sunt foarte volubili, cand au de dat si 5 bani, se intristeaza, nu mai vorbesc cu tine !!!
Am precizat mai sus ca eu tocmai m-am implicat atat cat am putut, nu cred ca am vreo vina ca nu locuiesc acolo, nu?(am sunat propietarii si explicat situatia cu aceste tevi, ca sunt vechi si trebuie schimbate i-am convins si am obtinut acordul lor cu schimbarea tevilor, m-am oferit sa ajut sa cautam oferte de la instalatori si sa ne apucam de treaba si sa rezolvam aceasta problema,desi era treaba de administrator si presedinte de bloc, e o problema de aproape 2 ani si stiu si ei de problema dar daca pe ei nu-i afeceteaza faptic, repara si zugravesc scarile unde stau ei.
Administratia trebuia sa se ocupe mai departe efectiv de lucrare, ca e in datoria lor sa stranga banii si sa faca acest lucrul prin administratie. Fonduri de reparatii s-au strans in fiecare an, deci nu se pune problema ca se intristeaza cineva la 5 bani cum spuneti dvs, pentru ca e in interesul tuturor ca lucrurile sa mearga bine acolo. Iar cand sunt lucrari urgente nici nu se mai pune problema daca alegi sau nu sa platesti, esti obligat, altfel aduci daune celorlati locatari si raspunzi singur, asa spunea legea, nu?
Asa cum s-a schimbat coloana in scara vecina(deci aceeasi asociatie) asa se putea face lucrarea o data pentru tot blocul, ca de aia suntem asociatie, tevile trebuiau inlocuite toate o data ca doar blocul e construit in aceleasi an.
Credeti ca mie imi convine acum sa suport toata aceasta distrugere,chiar daca despagubeste cu ceva si asigurarea, dar stresul meu si alte inconveniente urmatoare? e de preferat sa platesti cateva milioane la timp si sa faci lucrarile ce ti se aduc la cunostinta ca sunt urgente, decat sa suporti mai mult sau sa te gandesti ca poate nu mi s-o intampla mie. Tocmai de aceea platesc o polita de asigurare anual ca sa fiu cat de cat aparat in caz de nevoie. Pana acum n-a luat nimeni in seama mai ales ca stiau ca am asigurare, dar sa vedem acum stiind ca-i dauna mai mare si se va merge pe regresie daca o sa mai faca la fel.
Problema e ca nu stiu care le sunt obligatiile sau fac doar in intersul lor propriu, nu tin cont si de ceilalti, dar lucrurile nu trebuie sa ramana asa.

Asta e gandirea mea si cred ca e una corecta.
Numai bine.
Gandirea dumneavoastra e departe de a fi corecta.
Ganditi-va la asociatia de proprietari ca la o societate comerciala unde asociatii/actionarii sunteti voi, proprietarii.
Administratorul este un angajat, un simplu angajat platit din buzunarul vostru sa se ocupe de treburile administrative. Daca un angajat nu-si face datoria, pur si simplu, faceti-l sa inteleaga ce trebuie sa faca sau dati-l afara. Dumneavoastra ca proprietari aveti de suferit ca administratorul nu-si face treaba. Luati masuri, aveti suficiente cai pentru a face acest lucru. De asemenea si presedintele are o mare parte din vina, el e trebuie "sa vegheze" ca administratorul isi face treaba. Ati vorbit cu el ? Ati depus macar o sesizare scrisa in care sa semnalati problema ?
Exista si un birou la primarie unde se pot sesiza astfel de nereguli. Ati mers ?
Iar in ultima instanta convocati o adunare generala( va trebuie acordul la minim 20% din proprietari) si prezentati deschis problema. Schimbati administratorul, presedinte, etc. Puneti pe cineva care sa-si faca treaba cum trebuie.
Coloana de apa trebuie trebuie schimbata, exista un fond de reparatii strans(de fapt in toate lunile de vara din an se strange acest fond de reparatii). Blocul are 3 scari(4 etaje), deci eu zic ca se strang suficienti bani pentru a face aceste reparatii. Intrebare acum aceaste reparatii trebuie facute din acesti bani stransi pana acum sau ni se cere noua separat(4 ap) de pe coloana cu pricina sa participam cu alti bani?
ca acum s-a facut reparatia de urgenta, ca nu puteam sta asa, dar ne-a cerut noua suplimentar,a costat 450 roni reparatia asta provizorie si ne-a cerut cate 140 roni de ap, nu s-a platit din acest fond. Cum se procedeaza in mod normal?

Alte discuții în legătură

Cine plateste schimbarea coloanei principale de apa rece, asociatia sau proprietarii in cauza? batalin batalin Buna ziua, In urma cu 2 luni s-a spart conducta de apa rece de la baie. Am sesizat asociatia, care bineinteles ca nu s-a grabit deloc sa o repare. Drept ... (vezi toată discuția)
Succesiune nefacuta. apartamentul de partajat este locuit de ... gabiilie776 gabiilie776 Succesiune nefacuta. Apartamentul de partajat este locuit de unul dintre frati. Trebuiesc facute reparatii la acoperisul blocului si de schimbat niste tevi pe ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari - probleme ancabitere ancabitere in blocul in care locuiesc s-a pus problema reabilitarii terasei blocului intrucat exista astfel de probleme. in urma adunarii generale s-a hotarat ca ... (vezi toată discuția)