avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Lucrari comune de schimbare a tevilor din bloc, cine ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Lucrari comune de schimbare a tevilor din bloc, cine se ocupa?

Dorim sa schimbam tevile de apa de pe scara noastra(coloana), intrucat sunt vechi si cei de la etajele superioare ma inunda pe mine (la 1) in mod frecvent; astfel am hotarat de comun acord sa schimbam aceste tevi; problema intervine ca dl. administrator nu vrea sa ne acorde ajutorul in sensul sa stranga banii, sa se ocupe sa caute o firma sau un instalator.
Nu dansul trebuie sa se ocupe, avand in vedere ca este platit ca reprezentantul nostru si sunt si parti comune ale blocului(la parter e uscatoria)? Si inteleg ca oricum la receptia lucrarii administratorul si presedintele de bloc trebuie sa semneze procesul verbal de predare primire, nu?
Suntem 4 etaje(deci 4 familii implicate) dar 3 sunt inchiriate, nu stau propietarii in bloc si ma gandesc ca oricum e greu sa strangi niste bani si sa te ocupi de unul singur(sa nu apara suspiciuni din partea celorlalti) era mai bine daca se ocupa administratia.

Ce parere aveti? Ar trebui sa ne ajute administratia in acest sens? Dl administrator spune ca el nu se poate ocupa si ca nu e in atributia lui.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 14:17, 18 Noiembrie 2010
In mod normal reparatia la coloana verticala este suportata din fondul de reparatii al asociatiei. Daca nu exista bani in acest fond reparatia se imparte pe liste proportional cu cota-parte indiviza a fiecarui apartament din scara.
Nu se adauga nicio suma suplimentara nimanui in afara de cota-parte indiviza ce-i rezulta din calcul.

Daca reparatia s-a facut si la o parte din teava orizontala a vreunuia dintre proprietari (inclusiv cotul de racordare la teava verticala) atunci acestuia i se adauga partea de reparatie care-l priveste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine plateste schimbarea coloanei principale de apa rece, asociatia sau proprietarii in cauza? batalin batalin Buna ziua, In urma cu 2 luni s-a spart conducta de apa rece de la baie. Am sesizat asociatia, care bineinteles ca nu s-a grabit deloc sa o repare. Drept ... (vezi toată discuția)
Succesiune nefacuta. apartamentul de partajat este locuit de ... gabiilie776 gabiilie776 Succesiune nefacuta. Apartamentul de partajat este locuit de unul dintre frati. Trebuiesc facute reparatii la acoperisul blocului si de schimbat niste tevi pe ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari - probleme ancabitere ancabitere in blocul in care locuiesc s-a pus problema reabilitarii terasei blocului intrucat exista astfel de probleme. in urma adunarii generale s-a hotarat ca ... (vezi toată discuția)