avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1290 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... viol
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

viol

buna seara.am iesit cu o fata,dupa care am invitato la mine si am facut sex de comun acord,dupa care ea sa dus la politie si a facut plangere pentru viol.inainte sa plece,a facut dus,si si eu la fel.ce pot sa patesc?poate demonstra ca eu am fost viocel care sa culcat cu ea??eu nu am recunoscut ca a facut sex cu mine.plangerea a fost depusa dupa doua ore,.am spus ca poate sa culcat cu altcineva.intre timp am facut rost de un bilet de la zoo,in care scrie ora lacare am fost cu ea.la politisti am declarat ca am fost la zoo.
expertiza a fost facuta,la exact doua ore si 40 minute,dupa actul sexual,acum ma sunat fata,si spune ca daca nu iese cu violul,atunci face plabgere pentru privare de libertate.asta pentru ca nu vreu sa fiu prietenul ei.are 21 ani,cred ca e dusa.sa fac plangere penala impotriva ei?
Nu cred ca merge o plangere penala pentru ... hartuire sexuala impotriva unui viol!!
Mai degraba asteptati raportul expertizei medicale si, foarte important, stati de vorba cu un avocat.
Asa ceva nu se rezolva pe forum.
va multumesc frumos.chiar astazi o sa vorbesc cu un avocat
dunca vasile a scris:

expertiza a fost facuta,la exact doua ore si 40 minute,dupa actul sexual,acum ma sunat fata,si spune ca daca nu iese cu violul,atunci face plabgere pentru privare de libertate.asta pentru ca nu vreu sa fiu prietenul ei.are 21 ani,cred ca e dusa.sa fac plangere penala impotriva ei?

Fata pe pusa pe fapte.
Cu ce se ocupa ea de fapt?
Pare sa o informeze o persoana care cunoaste legea penala.
Din probe va rezulta ca ati intretinut raport sexual.
Dar, intretinerea unui raport sexual cu o persoana majora nu constituie infractiune...
procmarci a scris:

Nu cred ca merge o plangere penala pentru ... hartuire sexuala impotriva unui viol!!
Mai degraba asteptati raportul expertizei medicale si, foarte important, stati de vorba cu un avocat.
Asa ceva nu se rezolva pe forum.

Merge insa o plangere penala pentru denunt calomnios, intemeiata pe art 259 CPen

Art. 259. - Denuntarea calomnioasa

Învinuirea mincinoasa facuta prin denunt sau plângere, cu privire la savârsirea unei infractiuni de catre o anume persoana, se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.

Producerea ori ticluirea de probe mincinoase, în sprijinul unei învinuiri nedrepte, se pedepseste cu închisoare de la unu la 5 ani.

Daca cel care a savârsit fapta declara mai înainte de punerea în miscare a actiunii penale fata de persoana în contra careia s-a facut denuntul sau plângerea, ori împotriva careia s-au produs probele, ca denuntul, plângerea sau probele sunt mincinoase, pedeapsa se reduce potrivit art. 76.

Alte discuții în legătură

Acuzatie de viol ?! bianchita bianchita Sunt mama unui baiat de 20 ani acuzat acum 3 zile ca in urma cu aproape 6 luni si-ar fi violat o verisoara de 15 ani in timpul unei plimbari cu masina.El ... (vezi toată discuția)
Nesimtire Plesa Maria Plesa Maria buna ziua.fiica mea a intretinut un raport sexual oral cu un major.ea are 14 ani.au fost surprinsi de jandarmi.procurorul ia dat nemernicului o amendat ... (vezi toată discuția)
Act sexual cu o minora PaulB17 PaulB17 Buna,as vrea sa stiu,daca intretin acte sexuale cu o persoana de sex diferit,si eu am 18,si ea 17,si amandoi vrem,ce pot patii prin lege? (vezi toată discuția)