Buna ziua. Sunt profesor titular si anul acesta am ocupat un post prin restrangere de activitate ,post vizat de un alt cadru didactic fara restrangere de activitate dar cu punctaj mult mai mare ca mine.Am primit citatie prin care domnul cerea ISJ-ului sa anuleze decizia mea de numire pe postul respectiv iar dumnealui sa fie transferat la cerere pe acel post pe motiv ca este din localitatea unde este postul(mediu urban) si are punctaj mai mare. Precizez faptul ca eu am avut restrangere in mediul rural dar am peste 7 la concursul de titularizare fap ce-mi permite sa ocup un post in mediul urban. Consultand juristul ISJ acesta mi-a spus(citez): ISJ-ul era obligat sa-ti dea post dar nu sa te aseze in varful piramidei. Mi-a lasat de inteles ca la proces(fiind chemat si ISJ-ul in instanta) il va sustine pe domnul respectiv pentru ca are o vechime mai mare si mult mai multa experienta. Trebuie sa depun intampinare dar nu stiu cum . Aveam speranta ca ma va sustine reprezentantul ISJ-ului dar....................................... Este posibil ca decizia de numire pe post sa fie anulata chiar daca Metodologia Miscarii Personalului Didactic imi da dreptate in toate privintele. Si pentru ce am fost chemata eu in instanta ?Am ales din posturile vacante oferite de ISJ. Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac! Multumesc .
Data deciziei este 10.05.210,decizie validata in cadrul Consiliului de Administratie al ISJ,iar citatia am primit-o in 21.05.2010. Prima infatisare este in 15 iulie si cu 5 zile trebuie sa depun intanpinare.In acelasi dosar suntem 3: eu,colega si ISJ. Juristul ISJ-ului avea aceleasi documente primite de mine si cealalta colega.
Domnul profesor considera ca sedinta de mobilitate s-a facut cu aplicarea discriminatorie a art.14.alin(3),lit.a) si b),art 22,alin(1),art 23 alin.(1),lit a),b),c) din Metodologie si art 13 alin (5) din Legea 128/1997 privins Statutul Personalului didactic.
Va trimit mai jos un model de intampinare. Intampinarea nu este nici pe departe completa pentru ca nu am toate actele din dosar. Fireste ca puteti completa si dvs cu opiniile dvs precum si ceilalti utilizatori. Ceea ce este scris cu italics sunt observatii doar ptr dvs, scoateti-le din intampinare. Succes!
Subsemnata ……………………., cu domiciliul in………, identificata cu CI seria…., nr………, in calitate de parata in dosarul …………….. aflat pe rolul Tribunalului ……………………….. formulez
INTAMPINARE
Prin care solicit:
- respingerea cererii formulate de dl. ……………………………. , cerere pe care o consider neintemeiata pentru motivele pe care le voi detalia mai jos
- Obligarea reclamantului la plata cheltuielilor de judecata pe care le voi face cu prezentul dosar.
MOTIVE
In fapt, reclamantul ………………. a solicitat anularea deciziilor nr….si nr. …. prin care …. (aici scrieti obiectul celor doua decizii , a dvs si a colegei, a caror anulare se solicita ).
Fata de pretentiile reclamantului :
-invoc exceptia lipsei procedurii prealabile prevazute de art 7 al Legii 554/2004. Anterior formularii prezentei cereri de chemare in judecata reclamatul ar fi trebuit sa adreseze ISJ o cerere de revocare a actelor a caror anulare o solicita. Din inscrisurile depuse la dosar de reclamant nu rezulta ca ar fi respectat aceasta procedura. (in eventualitatea in care reclamantul a respectat procedura, desi din spusele dvs rezulta contrariul, instant va respinge exceptia)
-invoc exceptia lipsei de interes a reclamantului in promovarea prezentei actiuni. Conform practicii si doctrinei reclamantul trebuie sa aiba un interes legitim, personal si direct, nascut si actual in promovarea unei actiuni. Consider ca interesul reclamantului nu este legitim. Se considera ca interesul este legitim daca se urmareste realizarea unui drept subiectiv sau un interes recunoscut sau ocrotit de lege, or reclamantul nu a reusit sa arate ce drept subiectiv al sau a fost lezat prin deciziile a caror anulare o solicita. Faptul ca reclamantul considera ca ar fi meritat postul meu mai mult decat il merit eu, o “biata absolventa de la Spiru Haret” nu inseamna ca prin decizia atacata i-a fost lezat un drept/interes protejat de lege, cu atat mai mult cu cat si domnia sa a primit un post . De altfel domnia sa considera ca ar fi indreptatit sa primeasca atat postul meu cat si al colegei mele coparata in prezentul dosar, chiar si pentru o persoana neinitiata in tainele dreptului este destul de evident ca ceea ce doreste reclamantul nu este apararea unui drept, ci mai degraba, satisfacerea orgoliului personal intrucat intelege sa se considere superior colegilor mai tineri si care nu au absolvit aceleasi scoli ca domnia sa. In ceea ce priveste afirmatiile reclamantului ca este o umilinta sa fie considerat egalul unor persoane tinere absolvente ale Univ.Spiru Haret tin sa amintesc faptul ca toti suntem egali in fata legii si imi rezerv dreptul de a ma indrepta impotriva domniei sale cu o actiune separata pentru daune morale.
- in ceea ce priveste deciziile atacate va rugam sa observati ca reclamantul nu indica motivele concrete de nulitate rezumandu-se la a invoca normele legale si a-si sublinia calitatile. Consider ca a fost respectata intru totul procedura stabilita in Legea 128/1997 si in Metodologie.
- in ceea ce priveste daunele morale va rog sa observati ca presupusele prejudicii morale sunt fictive, faptul ca domnia sa se considera superior semenilor sai si ca se simte jignit de faptul ca ar putea fi considerat egalul subsemnatei nu este de natura a duce la concluzia ca reclamantul a suferit un prejudiciu de imagine pentru a putea primi daune morale. Chiar mai mult decat atat, daca prin reducere la absurd, am putea presupune ca deciziile atacate sunt de natura a-I produce un prejudiciu de imagine si ca ar putea fi indreptatit la a primi daune morale atunci numai emitentul actelor atacate poate fi obligat la acoperirea acestui prejudiciu, adica ISJ, in nici un caz subsemnata sau cealalta parata.
In drept, legea 128/1997 privind Statutul personalului didactic, Legea 554/2004 a comntenciosului administrativ
Probe: inscrisuri, martori, interogatoriul reclamantului.
Depun prezenta intampinare in 4 exemplare.
Nu ne dorim sa postati mai multe mesaje consecutive in aceeasi discutie. Daca aveti mai multe lucruri de spus, puteti folosi functia de editare a mesajului anterior.
Incalcarea Regulamentului de postare se sanctioneaza in prima faza cu avertisment, care va fi public si se va posta de catre administrator / moderator in sectiunea de anunturi oficiale a forumului. Abaterile repetate pot duce la inchiderea contului (banare), temporara sau definitiva.
Imi cer scuze! Cunosc Regulamentul si in general folosesc functia de editare, dar pur si simplu nu mi-am dat seama ca sunt mesaje consecutive, probabil pentru ca intre cele 2 mesaje s-au scurs 7 zile sau pur si simplu nu am fost atenta. O zi frumoasa!