avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CHEMARE IN JUDECATA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CHEMARE IN JUDECATA

Buna ziua. Sunt profesor titular si anul acesta am ocupat un post prin restrangere de activitate ,post vizat de un alt cadru didactic fara restrangere de activitate dar cu punctaj mult mai mare ca mine.Am primit citatie prin care domnul cerea ISJ-ului sa anuleze decizia mea de numire pe postul respectiv iar dumnealui sa fie transferat la cerere pe acel post pe motiv ca este din localitatea unde este postul(mediu urban) si are punctaj mai mare. Precizez faptul ca eu am avut restrangere in mediul rural dar am peste 7 la concursul de titularizare fap ce-mi permite sa ocup un post in mediul urban. Consultand juristul ISJ acesta mi-a spus(citez): ISJ-ul era obligat sa-ti dea post dar nu sa te aseze in varful piramidei. Mi-a lasat de inteles ca la proces(fiind chemat si ISJ-ul in instanta) il va sustine pe domnul respectiv pentru ca are o vechime mai mare si mult mai multa experienta. Trebuie sa depun intampinare dar nu stiu cum . Aveam speranta ca ma va sustine reprezentantul ISJ-ului dar....................................... Este posibil ca decizia de numire pe post sa fie anulata chiar daca Metodologia Miscarii Personalului Didactic imi da dreptate in toate privintele. Si pentru ce am fost chemata eu in instanta ?Am ales din posturile vacante oferite de ISJ. Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac! Multumesc .
Cel mai recent răspuns: dani-09 , utilizator 00:00, 13 Iulie 2011
dani-09 a scris:

Am fost la tribunal si am aflat ca dosarul este deja la Bucuresti( a facut recurs domnul). Are sanse de castig daca un complet de judecata a dat un verdict,corect din punct de vedere legal?

Depinde de motivele de recurs invocate ... nu putem sa ne pronuntam , insa sunt cazuri si cazuri ..practica judicara nu este unitara.
Buna ziua! Se pare ca domnul nu vrea sa se potoleasca deloc. Am fost chemata la cercetari penale in urma unei plangeri depuse de el. Cere anularea sedintei de mobilitate iar eu sunt acuzata ca am diplomele false de la facultate. Demonstrez ca nu este asa si vreau sa-l dau in judecata pentru tot stresul provocat. Ce vina am eu ca ISJ a facut ilegalitati in acea sedinta?(daca ar fi facut) Exista un articol pe care sa ma pot baza pentru a-i deschide proces pentru tot circul pe care-l face? Recursul de la Bucuresti este in Mai 2011(destul de tarziu). Va multumesc.
Buna ziua! Am castigat si recursul facut de dumnealui la Curtea de Apel Bucuresti( hotarare irevocabila). Am o nelamurire totusi: la Bucuresti instanta il obliga la plata cheltuielilor de judecata ce reprezinta onorariul pe care mi l-a cerut avocatul pentru procesul de la Bucuresti. Cum imi pot recupera si cheltuielile de judecata din prima instanta? Mentionez ca la Bucuresti am avut un alt avocat. Care sunt demersurile necesare pentru recuperarea cheltuielilor? Va multumesc anticipat!
In cazul in care nu ati solicitat si plata acelor cheltuieli de judecata , atunci va trebui sa deschideti un nou proces impotriva acelei persoane ... temeiul de drept este art.998 C.civ.
Multumesc pentru raspuns. Am solicitat cheltuielile de judecata in prima instanta,care l-a obligat la plata sumei,dar nu am facut niciun demers pentru ca a facut recurs.

Alte discuții în legătură

Care sunt pasii de anulare a deciziei consiliului de administratie? RobertStanila RobertStanila Buna seara! Sunt invatator si am participat la etapa de pretransfer consimtit intre unitati de invatamant la o scoala care a publicat post vacant in acest ... (vezi toată discuția)
Anulare cerere chemare judecata seanasdzxc seanasdzxc Admite excepţia de netimbrare a cererii de chemare în judecată, invocată > de instanţă din oficiu. Anulează cererea de chemare în judecată ... (vezi toată discuția)
Multumesc pentru raspuns - titularizare pt cei cu dimploma la s.h. litescu litescu In primul rand vreau sa va multumesc pentru RASPUNS.In al doilea rand pot sa va spun ca am fost la inspectoratul judetului Dambovita in legatura cu ... (vezi toată discuția)