avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... accident
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

accident

in urma unui accident rutier a fost dispusa efectuarea unei expertize tehnice. Pentru efectuarea acesteia au fost numiti 2 experti: unul din partea parchetului si unul din parte inculpatului. Cei 2 experti nu au avut aceeasi parere in legatura cu dinamica producerii accidentului si au depus la dosar rapoarte de expertiza separat. Intrebarile mele sunt: Se va dispune efectuarea unei noi expertize, a treia? Avocatul sau expertul inculpatului trebuiau sa depuna obiectiuni la raportul intocmit de catre expertul numit de catre parchet? Cand trebuiau depuse obiectiunile, in faza de urmarire penala sau cand incepe procesul de fond?
Cel mai recent răspuns: ruonscalafat , utilizator 09:19, 22 Iunie 2010
Imediat dupa depunerea lucrarii de catre expert,cum de altfel;,daca nu sunteti multumi si de raspunsul la acestea puteti solicita efectuarea unei noi expertize.
Singurul care se pronunta asupra admisibilitatii acestora este organul de urmarire penala,prin ordonanta.
daca obiectiunile nu au fost formulate dupa ce a fost depus raportul de expertiza de care nu eram multumit, se mai pot formula atunci cand incepe procesul?
Daca nu vor fi admise,solicitati efectuarea unei noi expertze de catre trei experti.
Daca aveti posibilitati,angajati un expert-parte pentru a va sustine cauza din punct de vedere tehnic si pentru adepune coraport de expertiza.
am avut expert parte angajat, care a depus raportul de expertiza separat de cel depus de expertul nominalizat de catre procuror
ruonscalafat a scris:

daca obiectiunile nu au fost formulate dupa ce a fost depus raportul de expertiza de care nu eram multumit, se mai pot formula atunci cand incepe procesul?


Da, se poate dar trebuie sa motivati corespunzator.
Tine de dreptul la aparare.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

O expertiza tehnica auto poate fi efectuata fara ca expertul sa se prezinte la locul accidentului? ruonscalafat ruonscalafat o expertiza tehnica auto poate fi efectuata fara ca expertul sa se prezinte la locul accidentului, fara sa vada masina si bicicleta (decat in fotogtafiile ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu biciclist mort la spital ambpaul ambpaul S-a intamplat pe la orele 18.21 intuneric bezna inafara localitatii a aparut brusc in partea dreapta nici nu am realizat ce se intampla, l-am lovit in plin pe ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! tatal meu a avut un accident rutier acum 4 ani, rezultând ... Larica Larica Buna ziua! Tatal meu a avut un accident rutier acum 4 ani, rezultând o victima. In regim de taxi, cu client in masina, se deplasa pe un drum drept. Un ... (vezi toată discuția)