avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... accident
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

accident

in urma unui accident rutier a fost dispusa efectuarea unei expertize tehnice. Pentru efectuarea acesteia au fost numiti 2 experti: unul din partea parchetului si unul din parte inculpatului. Cei 2 experti nu au avut aceeasi parere in legatura cu dinamica producerii accidentului si au depus la dosar rapoarte de expertiza separat. Intrebarile mele sunt: Se va dispune efectuarea unei noi expertize, a treia? Avocatul sau expertul inculpatului trebuiau sa depuna obiectiuni la raportul intocmit de catre expertul numit de catre parchet? Cand trebuiau depuse obiectiunile, in faza de urmarire penala sau cand incepe procesul de fond?
Cel mai recent răspuns: ruonscalafat , utilizator 09:19, 22 Iunie 2010
Chiar daca am avut angajat expert part la prima expertiza? Pot sa angajaz aceeasi persoana?
Da, aveti acest drept.
daca expertiza iese din nou in defavoarea mea, cu toate ca totul s-a intamplat cum am relatat, ce mai pot spera? Martorii sunt in legatura cu familia victimei, sper ca avocatul sa reuseasca sa dovedeasca faptul ca acestia mint. Adevaratii martori spun ca nu au vazut nimic cu toate ca au aparut voci ulterior care spun contrariul. Nu ma poate ajuta nimeni? Biciclistul mi-a taiat calea si nu pot dovedi? Chiar nu exista instante care sa judece corect?
Ultima modificare: Luni, 21 Iunie 2010
ruonscalafat, utilizator
Nimeni nu poate face "pronosticuri" cu privire la concluziile unei alte expertize ,facute de data aceasta de trei experti sau dvs.cunoasteti alte lucruri decat cele relatate
O a treia expertiza trebuie facuta de 3 experti? Nu cunosc alte lucruri decat faptul ca unul dintre martorii care au dat declaratie spune ca a vazut cum s-a intamplat accidentul dar problema este ca stiu sigur ca nu a vazut nimic, problema este ca minte. Daca ar fi vazut cineva cum s-a intamplat era foarte bine pentru mine, dar cei care intr-adevar au vazut au refuzat sa dea declaratie spunand ca nu au vazut nimic. O alta expertiza poate fi refuzata de judecator? Daca da, cei doi experti care au depus rapoarte de expertiza separat vor fi chemati in instanta pentru explicatii privind concluziile la care au ajuns sau nu?

Alte discuții în legătură

O expertiza tehnica auto poate fi efectuata fara ca expertul sa se prezinte la locul accidentului? ruonscalafat ruonscalafat o expertiza tehnica auto poate fi efectuata fara ca expertul sa se prezinte la locul accidentului, fara sa vada masina si bicicleta (decat in fotogtafiile ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu biciclist mort la spital ambpaul ambpaul S-a intamplat pe la orele 18.21 intuneric bezna inafara localitatii a aparut brusc in partea dreapta nici nu am realizat ce se intampla, l-am lovit in plin pe ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! tatal meu a avut un accident rutier acum 4 ani, rezultând ... Larica Larica Buna ziua! Tatal meu a avut un accident rutier acum 4 ani, rezultând o victima. In regim de taxi, cu client in masina, se deplasa pe un drum drept. Un ... (vezi toată discuția)